TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19 med kraftig AI

Blackmagic Design har nå sluppet de endelige versjonene av DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19. Med en rekke AI-funksjoner og over 100 forbedringer.

Skrevet av / 26.08.24 - 09:00
DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19 med kraftig AI

Et av høydepunktene i DaVinci Resolve 19 er IntelliTrack AI, et nytt punkt-sporingssystem som gir presis sporing av et objekt i videoen. Som er meget praktisk om man for eksempel skal sladde et ansikt eller objekt i bevegelse. Den nye Ultra NR støyreduksjonen benytter kunstig intelligens for å fjerne bildestøy, uten å miste detaljer, skal vi tro Blackmagic.

For fargekorrigering introduseres ColorSlice, en seksvektors palett som gir mulighet til å skape rike, filmlignende toner. Den nye «Film Look Creator»-effekten etterligner ulike lyssettinger for et autentisk kinematografisk uttrykk.

Rediger på direkten

Redigerere kan nå jobbe direkte med transkriberte lydfiler for å finne talere og redigere klipp på tidslinjen. Klipp i teksten, og videoen følger etter. Dette effektiviserer arbeidsflyten betydelig, spesielt for intervjubaserte produksjoner.

Annonse

I lydredigeringsverktøyet Fairlight kan IntelliTrack AI brukes til å spore bevegelse og automatisk panorere lyd. Dette er spesielt nyttig for å matche lydbevegelser med bildebevegelser.

Avansert animasjon gjort enklere

Fusion Studio 19 har fått utvidede USD-verktøy (Universal Scene Description) og et nytt rotoverktøy som viser alle masker i én enkelt liste, noe som gjør det enklere å lage komplekse visuelle effekter.

«Cut»-siden har fått nye verktøy for direktesendt flerkamera kringkastingsredigering, avspilling og reprise med hastighetskontroll. Dette åpner for nye muligheter innen live-produksjon og sport.

Bedre skylagring

Blackmagic Cloud har fått nye funksjoner, som gjør det enklere for større selskaper å samarbeide om prosjekter i sanntid. Systemet støtter nå live-synkronisering, slik at medieinnhold lastes opp til en DaVinci Resolve-mappe mens kameraet fortsatt tar opp. Dette betyr at redigerere kan begynne å jobbe med materialet selv før opptaket er ferdig. Gull for hastesaker, som nyhetssendinger og lignende.

DaVinci Resolve 19 og Fusion Studio 19: Tilgjengelighet

DaVinci Resolve 19 er nå tilgjengelig som en gratis nedlasting, eventuelt kan du betale for den utvidede versjonen Resolve Studio 19. Fusion Studio 19 er en betalt oppgradering.

Mer info: blackmagicdesign.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Minste og letteste normalzoom

6K-video med ekstrem dynamikk

Kjempebillig selfiedrone

Her er GoPro Hero13 Black

Proffteknologi i A2-format

Raskere og skarpere portrettobjektiv

Kraftigere redigering med DaVinci Resolve 19

Slik velger du riktig kamera

Forrykende flaggskipkamera

Kanskje det mest avanserte i sin klasse

Billigere med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbake

Scroll to Top