TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Adobe fornyer Lightroom

De nye versjonene av Lightroom bringer med seg viktige oppdateringer som mange fotografer vil bli begeistret for.

For noen av oss som har brukt Lightroom siden den første versjonen, har fotoprogrammet gjerne falt mellom to stoler. Adobe har gjort mye for å forbedre funksjonaliteten siden den gang, og Lightroom 6 og CC er definitivt den beste utgaven hittil.

For ordens skyld, Lightroom 6 er utgaven for de som bare bruker redigeringsprogrammet på datamaskinen, mens CC-versjonen deler bildearkivet med nettbrett, mobil og synkroniserer dem på tvers av maskiner og plattformer. Og er en del av abonnementstjenesten Adobe Creative Cloud Photography.

De to versjonene er ellers like, men Lightroom 6 har ikke Creative Cloud-fordelene.

Adobe Lightroom 6 - Pano Merge

Blant oppgraderingene er en merkbar økning i responstid som gjør programmet kjappere i bruk – blant annet fordi Lr nå bruker mer av grafikkprosessorens kapasitet, og en HRD Merge-funksjon som gjør det mulig å kombinere billder tatt med ulike eksponeringsinnstillinger.

Nytt er også Panorama Merge-funksjonen (se bildet over) som smelter en rekke bilder sammen til ett panoramabilde, og ansiktsgjenkjennelse for enklere sortering av personer på gruppebilder, portretter osv.

Adobe Lightroom 6 - Facial Recognition

Lightroom CC og Lr 6 har også fått en kjærkommen oppgradering i smarte pensler for bedre detaljretusjering, noe Aperture-brukere vil kjenne seg igjen i.

Tilgjengelighet

CC blir tilgjengelig i Creative Cloud Photograpy Plan, som koster 94 kr i måneden eller Creative Cloud Complete Plan til 475 kr per måned. Programmet vil også være tilgjengelig som enkeltprodukt bare til datamaskinen til 975 kr. og oppgradering fra Lr 5 koster 550 kr.

Lightroom 6 kan lastes ned fra adobe.no nå, og koster 1.050 kr. Har man en eldre versjon av Lightroom koster en oppgradering til Lightroom 6 587 kr.
Adobe Lightroom 6 - BW

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.