Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sjokkerende sesongavslutning!

Død og skam preger siste episode av Game of Thrones sesong 5!

Skrevet av / 15.06.15 - 13:20
Sjokkerende sesongavslutning!

NB! Artikkelen inneholder spoilers!

I Dag er det duket for siste episode av den dramatiske femtesesongen til «Game of Thrones». En sesong som brukte lang tid på å komme i gang, men som, når den først tok av, har gått som et atomdrevet ekspresstog mot kveldens høydramatiske finale!

Gam of Thrones 5, 10

Som det ble kjent for pressen allerede i fjor høst, må dronningmoren, Cersei Lannister (Lena Headey) gå «Walk i Shame» gjennom King’s Landings’ gater i siste episode. Anklaget for løgn og incest sitter hun fanget hos den religiøse sekten «The Sparrows», ledet an av High Sparrow (Jonathan Pryce). Det var Cersei som bygget opp makten til sekten, som et ledd i å bli kvitt sin brysomme (og maktkåte) svigerdatter Dronning Margaery (Natalia Dormer) – men planen slo fatalt tilbake på henne selv.

Scenen ble, til store protester, filmet i fjor høst i den kroatiske havnebyen Dubrovnik. Kirken ville ikke ha noe av nakenhet i selve kirkerommet, noe som førte til at man måtte bygge deler av settet. Scenen endte med en totalkostnad på ca. 1,6 millioner norske kroner.

Game of Thrones 5, 10_b

Får Dronning Margaery (Natalie Dormer) endelig sin hevn over sin onde, og manipulerende, svigermor?

GoT-S5E10-Stannis

Og hva skjer med Stannis Baratheons korstog om makten i Nord? Vil han møte sitt Waterloo, eller vil han beseire Bolton-slekten og få frigitt Ramseys sexslave Sansa Stark (Sophie Turner)?

Etter mange nederlag og tøffe værforhold gav Stannis, sjokkerende nok, etter for trollkvinnen Melisandre (Carice van Houten), og brant sin egen datter levende på bålet.

Jon-Snow1

I mens må Jon Snow (Kit Harrington) kjempe for å holde om makten og vokterne av murens, samtidig som han bevarer den skjøre alliansen med villmennene. Er han mann til dette?

Hva som skjer med yngstedatteren til Stark, Arya (Maisie Williams) bryr vi oss faktisk etter hvert katten om. For maken til kjedelig karakterutvikling gjennom en hel sesong er det vel knapt nok mulig å tenke seg…

Alt dette, og mere til, får du (kanskje!) svar på i den spennende sesongavslutningen. Kan allerede strømmes fra HBO Nordic, eller ses på C More Series HD kl. 21:00 i kveld.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top