TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix bekrefter: Det blir en sesong 3 av Hjem til jul

Netflix puster nytt liv i en av sine mest suksessrike nordiske seriesatsinger.

Skrevet av / 27.09.24 - 14:36
Netflix bekrefter: Det blir en sesong 3 av Hjem til jul

I strålende sensommervær var Lyd & Bilde i går tilstede i Netflix’ nye nordiske hovedkontor, i Stockholm, der en rekke nye nordiske serier og filmer ble presentert.

Den største overraskelsen var nok at Netflix har maktet å overtale serieskaper, og Netflix-veteran, Per-Olav Sørensen til å finne tilbake til julestemningen – det blir nemlig en tredje sesong av Hjem til jul!

DSC05535 (10) DSC05511 (9)
<
>
Sensommersolen skinner på takterrassen til Netflix' poshe nye nordiske hovedkontor i Stockholm (Foto: Lyd & Bilde / Tor Aavatsmark)

Sørensen har for strømmegiganten tidligere levert solide, og troverdige, serier som Kampen om tungtvannet, Quicksand – Störst av allt, to sesonger av Hjem til jul, The Playlist, Julestorm og årets Midtsommernatt.

Les også Blir det sex før jul? Før jul lyver Johanne på seg en fiktiv kjæreste – nå har hun 24 dager på å skaffe en.

Alle hjertevarme serier der medmenneskelige forhold står i sentrum for dramaet – Royalteen derimot, lar vi forbigå i stillhet.

Nå har han trommet sammen sitt kvinnelige manusforfatterteam (Siri Seljeseth, Amy Deasismont, Vera Herngren, Mari Ørstavik), som skriver så blekket spruter på nye romantiske forviklinger og dramatikk rundt livet til den smånaive, kaotiske og tungt romantiske Johanne (Ida E. Broch).

Annonse

Gjennom to sesonger (2019, 2020) har vi fulgt Johannes kronglete jakt på kjærligheten, og det midt i den hektiske julestria.

I andresesongen så vi at kjærlighetssorg, julestress, venner som flyttet og en familie som var i ferd med å splittes tæret på Johanne. Hun «løste» det med fyll og fanteri, nye tatoveringer og en intens trang til å kopulere. Og i bakgrunnen lurte Jonas (Felix Sandman, Quicksand – Störst av allt).

Vi forlot dem begge litt i villrede, og med relativt åpne fremtidsutsikter.

Hjem til jul, sesong 2_13 Hjem til jul, sesong 2_12 Hjem til jul, sesong 2_11 Hjem til jul, sesong 2_10 Hjem til jul, sesong 2_9 Hjem til jul, sesong 2_8 Hjem til jul, sesong 2_7 Hjem til jul, sesong 2_6 Hjem til jul_7 Hjem til jul_8 Hjem til jul_9 Hjem til jul, sesong 2_1 Hjem til jul, sesong 2_2 Hjem til jul, sesong 2_3 Hjem til jul, sesong 2_4 Hjem til jul, sesong 2_5 Hjem til jul_6 Hjem til jul_4 Hjem til jul_3 Hjem til jul_2 Hjem til jul, sesong 1_4 Hjem til jul, sesong 1_3 Hjem til jul, sesong 1_1
<
>
Hjem til jul, sesong 2 (Foto: Netflix)

Til neste jul får vi se hvordan det har gått med Johanne, fem år senere i livet.

Sørensen lover oss gjensyn gjensyn med de samme hovedkarakterene, men understreker at per dags dato er kun Broch i boks på prosjektet.

Ida E. Broch, «Hjem til jul, sesong 2» (Foto: Netflix)

Hjem til jul («Home for Christmas») er en blant de nordiske seriene som har gjort størst suksess utenfor Norden, med store internasjonale seertall.

Les også Får Johanne napp før jul? Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.

I det sesong 3 tar til er Johanne nå 35 år, og det har gått en liten stund siden bruddet med Jonas.

Hun har ingen ny kjæreste, men holder seg aktiv og er opptatt av å ikke føle seg ensom. Hun hjelper søsknene sine, tar seg av sin ensomme far og tar på seg en ny lederstilling på jobben. Når hun så kaster seg tilbake på datingmarkedet innser hun raskt at det ikke er sånn som det pleide å være. Eller er det Johanne som har endret seg?

Bruddet med Jonas var tøft, og i bakhodet ligger det store spørsmålet: Vil hun våge å elske noen igjen?…

Svarene, og gjensyn med de smittsomt sjarmerende karakterene, får vi til neste jul.

Netflix’ pressekonferanse, Stockholm, 26.09.2024: F.v. Greg Peters, CO-CEO og Jenny S. Björk, VP, nordisk innhold (Foto: Lyd & Bilde / Tor Aavatsmark)

Netflix’ VP for nordisk innhold, Jenny S. Björk kunne fortelle at blant Netflix’ 278 millioner globale abonnenter, har imponerende 2/3 av dem en eller flere ganger strømmet nordisk innhold på tjenesten.

Ikke da så merkelig at strømmegiganten fortsetter sin sterke satsing i Norden. Og godt er det, for når både Max og Viaplay så godt som har kastet inn håndkleet med hensyn til nordisk dramainnhold er Netflix nå fullstendig ledende for å mette et internasjonalt strømmepublikum med særegne, karakteristiske historier fra vårt eget hjemsted.

Les også Viaplay selger unna arvesølvet! En hardt presset strømmetjeneste selger nå unna kjerneinnhold

Til neste år slippes det blant annet en ny krimthriller signert Peter Grönlund (Goliat): Synden (2025). Satt til redneck-land i Sør-Sverige, med en politietterforsker (Krista Kosonen, Beforeigners) tungt personlig involvert i drapsgåten.

Virker som en meget spennende serie, med et uvant grep, i det Grönlund har vagt å caste en rekke amatører sammen med profesjonelle skuespillere.

I tillegg vender de driftige serieskaperne (og skuespillerinnene) Ditte Hansen og Louise Mieritz tilbake, med den romantiske komedien SULT, basert på romanen til Tine Høeg (2022).

Her får vi historien om et ungt dansk par i midten av trettiårene som sliter med å få barn. Filmen er basert på en roman.

 

Netflix annonsert en rekke andre nordiske serier og filmer, deriblant den etterlengtede del II av Ronja Røverdatter (premiere 24. oktober), The Helicopter Heist (basert på virkelige hendelser; premiere 22. november), Troll2 (originalfilmen er den mest strømme ikke-engelskspråklige Netflix-filmen noensinne!) og realityserien Making it In Marabella (premiere: 1. oktober).

CO-CEO, Greg Peters, kunne dog avkrefte at Netflix ville satse like tungt på søppelreality, som tilfellet er med Max og Viaplay. Hos strømmegiganten er det originalt dramainnhold som fortsatt vil være bærebjelken på plattformen.

Og om du venter på et rimeligere Netflix-abonnement (med reklame) er dette fortsatt et godt stykke frem i tid for nordiske abonnenter.

Hjem til jul (Foto: Netflix)

Det vi derimot virkelig kan se frem til, er nok en gigantomanisk katastropplevelse, signert gjengen i norske Fantefilm, som tidligere har servert oss leken popcornunderholdning av beste Hollywood-kvalitet, med filmer som Bølgen, Skjelvet og Nordsjøen.

Nå har de fått med en av Nordens fremste karakterskuespillere, Anders Baasmo (Exit) på laget, og står på trappene med en katastrofe-miniserie hensatt til Kanariøyene: La Palma.

Anders Baasmo i «La Palma» (Foto: Netflix)

Her er det et enormt vulkanutbrudd som truer våre antihelter.

Premiere mot slutten av året – vi gleder oss allerede!

Les også Siste snort med gjengen Etter tre sesonger begynner både hovedkarakterene og serien å vise tretthetstegn. Men finalesesongen er vel verdt å få med seg.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer romantiske juleforviklinger i vente

Slutt på gratis deling av Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Følelsene slippes løs på Disney+

Yellowstone-skaper med ny trailer

And the Emmy goes to...

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Alt fra "Laksedronninger" til prinsesser dukket opp på den røde løperen!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Nok en runde med mordmysterier fra New York!

Se Billy Bob Thornton i Landman

Scroll to Top