TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kommer Citadel spinoff-serien Diana – se trailer

Mer spionmoro fra Russo-brødrene.

Skrevet av / 17.07.24 - 11:05
Nå kommer Citadel spinoff-serien Diana – se trailer

Russo-brødrene står bak globale filmsuksesser som You, Me and Dupree, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War og tidenes kassasuksess, Avengers: Endgame.

I fjor beveget de seg fra Disney/Marvel til Jeff Bezos’ Prime Video, og figurerte som produsenter (og medregissører) på spion-serien Citadel.

I sesong 1 av antalogiserien så vi Richard Madden (Game of Thrones) i hovedrollen som den lett forvirrede superspionen.

Annonse
Les også Ny storsatsing fra Prime Video! Prime Video byr opp til spionkamp med storsatsingen Citadel.

Til høsten slippes spinoff-serien Citadel: Diana.

Nå er trailere her!

 

Serien får global premiere, på Prime Video, den 10. oktober i år; da slippes samtlige seks episoder.

Russo-brødrene er utøvende produsenter, mens regien står Arnaldo Catinari for.

Satt til pittoreske Italia, ser vi denne runden enigmatiske Matilda De Angelis (The Undoing) i hovedrollen.

Les også Hugh Grant i trøbbel på alle kanter! Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.

Serieskaper er Gina Gardini (Nine), og hun har fått med seg en internasjonal rollebesetning med blant andre Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Julia Piaton, Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Bernhard Schütz og Filippo Nigro i ledende roller.

Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

Fra handlingsreferatet kan vi lese følgende:

Milano, 2030: For åtte år siden ble det uavhengige, globale spionbyrået Citadel utslettet av det mektige fiendesyndikatet Manticore. Siden da har den hemmelige agenten Diana Cavalieri (Matilda De Angelis) vært alene, fanget bak fiendens linjer som en muldvarp i Manticore. Når hun endelig ser en utvei og muligheten til å forsvinne for alltid, er den eneste måten å gjøre det på å stole på den mest uventede allierte, Edo Zani (Lorenzo Cervasio).

Arvingen til Manticore Italia og sønn av lederen for den italienske organisasjonen, Ettore Zani (Maurizio Lombardi), som kjemper om lederskapet mot de andre europeiske familiene.

Om Citadel-universet

Citadel - Diana_1 (2) Citadel - Diana_1 (5) Citadel - Diana_1 (3)
<
>
Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

Hva får du om du tar en solid dose Mission: Imposible, krydrer så med litt Jason Bourne og James Bond og til slutt tilfører en dash fra Kingsman? Jo, Citadel.

Det superhemmelige spionsyndikatet Citadel er nærmest en ideell spionorganisasjon, som siden dannelsen for over 100 år siden har vært løsrevet fra stater og interesseorganisasjoner. En gjeng solidariske do-gooders som kun vil menneskehetens beste, og har vært en medvirkende faktor i alle store hendelser, som Berlinmurens fall til Cubakrisen og Jaltakonferansen.

Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

PS! Citadel får oppfølgere! Citadel, sesong 1 var debuten til en global franchisen. Produsert av «Russo Brothers AGBO» vil Citadel og dens påfølgende serier forene verden med Russo-brødrenes historier. Hver Citadel-serie vil produseres og filmes lokalt. Oppfølgerserier er allerede i gang.

Sesong to av Citadel, med Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas i hovedrollene, vil begynne produksjonen i år, med Joe Russo som regissør.

Les også G(alt)enialt sjarmerende Miniserien basert på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner er blitt rystende bra filmkunst.

Hver serie i Citadel-universet har lokale talenter i hovedrollene og er skapt, produsert og filmet i regionen – noe som gir stilistisk unike serier med sterke kulturelle identiteter forankret i sine respektive opprinnelsesland.

Den italienske originalen, Citadel: Diana, er den andre serien som lanseres fra Citadel-universet, og vil bli etterfulgt av den indiske serien, Citadel: Honey Bunny (2024), med Varun Dhawan og Samantha Ruth Prabhu i hovedrollene.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trump vs. Harris – live på Max!

Se de første Yellowstone-bildene!

Ventetiden er over!

Fucked up?

Max med en nedskalert høstmeny

NRK TV-appen kan slutte å virke

Se Citadel-trailer

Sylvester Stallone returnerer til Tulsa!

Hva skal barnet hete?

Ny trailer - slipp Helvete løs!

Klart for strømmepremiere

Nytt prissjokk!

Scroll to Top