TV-serie/strømming

Om Jon Snow virkelig døde i sesong 5 av "Game of Thrones" eller ei, gir HBOs poster for sesong 6 av serien oss klare hentydninger om...
Annonse
Annonse
forfatter

I det siste episode av “Game of Thrones, sesong 5” gikk mot slutten, fikk vi se den sjokkerende hendelsen der gutta i The Night’s Watch hadde fått nok av den liberale og egenrådige lederstilen til bastarden Jon Snow (Kit Harrington). En etter en sa de “takk for sist”, og stakk ham til døde. I det kameraet panorerte ut så vi en døende Snow ligge blødende i den hvite snøen, mens livskraften rant ut av ham – eller gjorde den virkelig det?

I dag slapp HBO sin første teaser-poster for den etterlengtede sesong 6 av serien, som har premiere en gang i april 2016. Slik ser den ut:

(Foto: Produsenten)
Død eller levende? Det endelige svaret får du ikke før i april… (Foto: HBO)

Det skal sies, han ser ikke direkte frisk og rask ut, men så vidt vi kan bedømme er mannen oppreist, noe som sjelden samsvarer med døden.

Ingenting har det vært spekulert mer om, enn om Snow definitivt ble tatt av dage eller ei, og Martin (forfatteren av bøkene “A Song of Ice and Fire”) har selv klart fastslått at Snow virkelig døde. Noe han på sensommeren plutselig var litt mer uklar rundt.

“Død” kan dog avfeies som semantikk, for som fans av serien vet, er det ikke første gang noen har stått opp fra de døde; og i og med at trollkvinnen Melisandre (Carice van Houten) så beleilig ankom Castle Black rett etter Snows endelikt, gav det konspirasjonsteoretikerne ytterligere vann på mølla.

Annonse
(Foto: Produsenten)
Om Snow kommer tilbake fra de døde, hvorfor så ikke også Ned Stark (Sean Bean)? (Foto: HBO)

Det som gjør sesong 6 til den så langt definitivt mest spennende, og uventede, sesongen er at TV-serien nå har passert bokutgivelsene til forfatteren George R. R. Martin.

Martin har så langt skrevet 5 (av seriens tiltenkte 7) bøker:

  • A Game of Thrones (1996)
  • A Clash of Kings (1998)
  • A Storm of Swords (2000)
  • A Feast for Crows (2005)
  • A Dance with Dragons (2011)
  • The Winds of Winter (?)
  • A Dream of Spring (?)

De mange leserne av bokserien har så langt, i mer eller mindre grad, kunne vite hva som i all hovedsak ville hende i TV-serien, før episoden har blitt sendt. I og med at HBO med sesong 5 har brukt opp materialet fra de så langt utgitte bøkene (Martins siste bok i serien kom i 2011!), er fortsettelsen av plottet og karakterene nå høyst usikkert.

(Foto: Produsenten)
Får vi se mer til denne karen? (Foto: HBO)

Nå er Martin, og serieskaperne, så visst ikke redde for å ta livet av seernes favorittkarakterer, men om Snow virkelig er stein død (noe vi ikke tror!), hvem skal så i tilfellet få gjenopprettet æren til den hardt rammede Stark-familien og kreve sin rettmessige plass som Konge av Nord?

Snow er han jo for så vidt bundet av sitt løfte til The Night’s Watch om å vie hele livet sitt til dem, men vi antar at løftet brytes i det han dør. Om han så blir, mirakuløst, gjenopplivet, så kan han vel begynne kampen mot Lannisterne og deres allierte?

Annonse

På nåværende tidspunkt, kun spekulasjoner – om ca. 5 måneder får vi svaret…

For å være helt ærlig, så mener vi at serien klarer seg godt uten pusekatten Jon Snow. Så lenger Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Tyrion Lannister (Peter Dinklage) fortsatt holder koken, vil vi også fremover benke oss foran storskjermen i mange, mange timer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Entertainment Weekly)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.