TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

I kveld kan du skrekk-hygge deg med Alien Romulus

I dag kan du kose deg, hjemme i din egen stue, med siste tilskudd fra Alien-franchisen.

Av / 15.10.24 - 00:01
I kveld kan du skrekk-hygge deg med Alien Romulus

Den aller første Alien-filmen, regissert av mesteren selv, Sir Ridley Scott, så dagens lys allerede i 1979 – 45 år senere, fortsatt en av de beste sci-fi-thrillerne som noensinne har sett dagens lys.

Senere har det kommet en rekke filmer, hvorav vi vil fremheve Aliens (1986; en av tindenes beste sci-fi-actionfilmer) og Prometheus (2012).

Les også Prometheus 3D Allerede for mange år siden verserte det rykter om at Ridley Scott skulle vende tilbake til begynnelsen på sin filmkarriere og blåse nytt liv i en filmserie og et helt konsept som ble grunnlagt av hans fantastiske gjennombruddsfilm i 1979 – Alien.

Vi ble smått skuffet over Alien Covenant (2017), men desto mer gledelig overrasket over årets, forfriskende, tilskudd til franchisen: Alien: Romulus.

Produsert av Ridley Scott, og regissert (og manus ført i pennen) av Fede Alvarez, er dette vintage Aliens!

 

Annonse

Handlingen er satt til Det Herrens år 2142 (et sted mellom de 57 årene som skiller Alien og Aliens), og stemningen og looken er som tatt ut ifra 1979-versjonen.

Her er det minial bruk av digitale spesialeffekter og alt ser like skitten, brukt og nedslitt ut som et forsoffent frakteskip skal. Selvsagt skjuler det seg noen blodtørstige vesener ombord…

Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Fra i dag av er filmen tilgjengelig som VOD fra alle større digitale plattformer i Norden.

Utgivelsen byr også på utvalgt bonusinnhold, som blant annet bakomfilmen «Return to Horror: Crafting Alien: Romulus».

PS! Senere i år får filmen strømmepremiere på Disney+

ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS
<
>
Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Med unntak av en glimrende Cailee Spaeny (Civil War), i hovedrollen som protagonisten Rain, byr castet på relativt uskrevne blad.

Vi ser David Jonsson som Andy, Archie Renaux som Tyler, Isabela Merced som Kay, Spike Fearn som Bjorn og Aileen Wu som Navarro.

Les også Nok en solid sesong! De drevne sirkushestene Martin og Short vet akkurat hvordan de skal pakke inn en sjarmerende dramakomedie.

Alle en gjeng ungdommer nederst på gulvet, som nærmest jobber som slaver på gruveplaneten for det kyniske konglomeratet Weyland-Yutani. En dag ser de en mulighet til å komme seg bort fra Helvete.

Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Mens de raver rundt på det forlatte frakteskipet, står gruppen av unge kolonisatorer plutselig ansikt til ansikt med den mest nådeløse og dødelige livsformen i universet.

Denne skrekkinngytende filmopplevelsen skal du få med deg!

Les også Musikk til begjær! Den sagnomsuste kjærlighetshistorien mellom Leonard Cohen og hans norske muse kommer virkelig til liv i hendene på Øystein «Exit» Karlsen.
ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved. ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved.
<
>
Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvordan dør John Dutton i Yellowstone?

Remake av distingvert klassiker!

Endelig!

Japansk mafia-action: - Intense kampscener

Nå øker Netflix-prisen

Bakom kulissene!

Kidman + Curtis!

Mer romantiske juleforviklinger i vente

Slutt på gratis deling av Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Følelsene slippes løs på Disney+

Yellowstone-skaper med ny trailer

Lyd & Bilde