TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er høstens seriesatsing på Max

Høsten på Max byr på enkelte gamle gjengangere samt noen spennende nysatsinger.

Skrevet av / 23.08.24 - 10:45
Her er høstens seriesatsing på Max

Warner Bros. Discovery legger nå bak seg et halvår med stor omveltninger, samt en massiv satsing på OL i Paris og lokale realityserier.

Største endringen er transformasjonen fra HBO Max til den nye strømmetjenesten Max, som forener innholdet fra HBO og Discovery.

Etter fusjonen har Warner Bros. Discovery gjennomført omfattende kostnadskutt, og lagt ned (eller solgt) serier som WestworldRaised by WolvesSnowpiercer og Beforeigners. Selv den ferdiginnspilte filmen Batgirl ble skrapet før ferdigstillelse – og det etter at selskapet hadde svidd av ca. 1 milliard (!) kroner.

Annonse
Les også Hel-MAX? Warner Media og Discovery endrer radikalt på sitt strømmetjenestetilbud.

Denne uken presenterte Warner Bros. Discovery høstens programsatsing.

Ser vi bort i fra de ørkesløse, uoriginale, tretten-på-dusinet realityshowene (som Ex on The Beach, sesong 72), som dukker opp like irriterende som solforbrenning og myggstikk, så har vi noen skikkelige seriegodbiter i vente.

My Brilliant Friend, sesong 4_1 (1) My Brilliant Friend, sesong 4_1 (2)
<
>
My Brilliant Friend, sesong 4 (Foto: Max)

Etter at selveste serieflaggskipet, House of the Dragon, nylig avsluttet sin andre sesong, er det Colin Farrell og pittoreske Napoli som skal redde strømmehøsten på Max.

Les også Kingslayer? Andresesongen av Game of Thrones-prequelen leverer nok en runde med solid, og bestialsk underholdende, maktkamp.

Vi får gjensyn med serier som Industry (tredjesesongen hadde premiere den 12. august), samt den fjerde og siste sesongen av My Brilliant Friend.

Høstens internasjonale serienyheter inkluderer The Penguin, en åtte episoder lang HBO Original som bygger videre på filmskaper Matt Reeves’ episke krimsaga fra The Batman, og Dune: Prophecy, en ny HBO Original-serie som utspiller seg i Frank Herberts ekspansive Dune-univers.

Kommende dokumentarer inkluderer Chimp Crazy fra Tiger King-skaper Eric Goode, samt en ny dokumentarserie i to deler, Wise Guy: David Chase And The Sopranos, som snart kommer til Max.

De gjenværende månedene av 2024 byr på følgende internasjonalt serieinnhold:

The Penguin

The Penguin er en ny serie fra Warner Bros. Television og DC Studios med Colin Farrell (True Detective) i hovedrollen som Oz Cobb / The Penguin.

The Penguin, sesong 1_1 (3) The Penguin, sesong 1_1 (1) The Penguin, sesong 1_1 (2)
<
>
The Penguin, sesong 1 (Foto: Max)

Miniserien på åtte episoder er en krimsaga som bygger videre på historien som filmskaper Matt Reeves etablerte i den episke storfilmen The Batman og handler om karakteren som spilles av Farrell i filmen.

Den nye serien er utviklet av serieskaper Lauren LeFranc.

  • Premiere: 20. september

 

My Brilliant Friend, sesong 4

Den populære HBO-serien er basert på de bestselgende romanene av Elena Ferrante og følger karakterene Elena Greco og den viktigste personen i livet hennes, venninnen Raffaella «Lila» Cerullo.

De to kvinnene møttes da de var barn på 1950-tallet i Napoli og har spilt en viktig rolle i hverandres liv i mer enn 60 år.

Den fjerde og avsluttende delen av sagaen, med tittelen «Story of the Lost Child», tar for seg Elena og Lilas liv som voksne.

  • Premiere: 10. september

 

Dune: Prophecy

Dune: Prophecy utspiller seg i det vidstrakte Dune-universet til forfatter Frank Herbert, 10 000 år før Paul Atreides’ reise begynner. Serien følger to Harkonnen-søstre som etablerer den senere sagnomsuste sekten Bene Gesserit.

Dune: Prophecy er inspirert av romanen «Sisterhood of Dune» av Brian Herbert og Kevin J. Anderson.

Rollebesetningen inkluderer Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel og Jodhi May. Serien vil bestå av seks episoder.

  • Premiere: ?. november

 

Chimp Crazy

Chimp Crazy, produsert og regissert av Tiger King-skaper Eric Goode, utforsker den fascinerende og skyggefulle verdenen av oppdrettssjimpanser og menneskene som livnærer seg av dem.

Den tidligere sykepleieren Tonia Haddix omtaler seg selv som «sjimpansenes Dolly Parton». Hennes grenseløse kjærlighet til den 32 år gamle, pensjonerte Hollywood-sjimpansen Tonka utløser en spinnvill katt-og-mus-jakt som involverer myndighetene, en dyrverngruppe og en skuespiller.

Den dels morsomme, dels tragiske dokumentarserien i fire deler stiller spørsmål om privat eierskap av primater og hva som skjer når aper i fangenskap behandles mer som mennesker enn som dyr.

  • Premiere: 19. august

 

Uzumaki

En virvelvind, røyken som stiger opp fra krematoriet, innbyggerne… alt er i ferd med å bli til spiraler. Folks øyne snurrer i skallene deres, en tunge vrir seg som en spiral, og kroppsdeler bøyer seg på unaturlig vis.

Kirie Goshima, en ungdomsskoleelev som har vokst opp i Kuouzu-cho, bestemmer seg for å flykte fra byen i et forsøk på å unnslippe spiralens forbannelse. Klarer hun å komme seg vekk i tide?

Den nye anime-serien Uzumaki er basert på det internasjonalt anerkjente mesterverket til horror-mangaka Junji Ito, kjent for sine intrikate tegninger og fryktinngytende fortellinger.

  • Premiere: 29. september

 

Les også Nordisk gjenoppstandelse Etter storstilt lagerrydding fra arkivet gjenoppstår nå flere av HBO Max-seriene på SkyShowtime i Norden.

Legg merke til at lokale, nordiske dramaproduksjoner glimrer med sitt fravær.

Den siste var den fornøyelige norske komiserien MILF of Norway. Dette er et segment Max dessverre har kutte til beinet etter fusjonen.

Les også Norges yppigste MILF? Med lanseringen av sin første nordiske originalserie, kommer «nykommeren» Max med lovende takter.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Alt fra "Laksedronninger" til prinsesser dukket opp på den røde løperen!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Nok en runde med mordmysterier fra New York!

Se Billy Bob Thornton i Landman

Trump vs. Harris – live på Max!

Se de første Yellowstone-bildene!

Ventetiden er over!

Fucked up?

Max med en nedskalert høstmeny

NRK TV-appen kan slutte å virke

Scroll to Top