TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tech World 2024: Ferden mot KI-PC-en har bare så vidt begynt

PC-en vil forandre seg, men den er kommet for å bli, sier Lenovos PC-sjef. Om det blir med Intel på innsiden, er et åpent spørsmål.

Av / 17.10.24 - 11:04
Tech World 2024: Ferden mot KI-PC-en har bare så vidt begynt

I går skrev vi om AI Now, som Lenovo presenterte på Tech World 2024-arrangementet i Seattle i USA. Programmet kan brukes til å søke og oppsummere informasjon på tvers av dokumenter og bilder på PC-en. På samme måte som vi i dag kan bruke ChatGPT til for eksempel å sette sammen rapporter eller tilfeldige sanger.

Den første PC-en som leveres med AI Now installert, blir den nye ThinkPad X1 2-i-1 Gen 10 Aura Edition, som integrerer KI-drevne funksjoner for hybridarbeid og Lenovo Learning Zone.

 

ThinkPad X1 2-i-1 Gen 10 Aura Edition er den første PC-en som leveres med AI Now. Og kanskje den første ekte KI-PC-en? (Foto: Lenovo)

Vi har bare så vidt begynt å levere KI-PC-er

Etter åpningsdagens taler og presentasjoner fikk vi anledning til å snakke med Daryl Cromer, Lenovos tekniske direktør for PC-er og smart-enheter.

Ikke overraskende var PC-sjefen optimistisk med tanke på PC-ens fremtid:

Annonse

«Vi har alle slags smarte enheter, og mobilen er flott, men PC-en er fortsatt den mest praktiske enheten for de fleste formål. Både når det gjelder bruk, størrelsen på skjermen og muligheten til å bruke den til alle slags oppgaver.»

Lenovos tekniske direktør for PC, Daryl Cromer, mener at det er først nå vi har sett de første KI-PC-ene (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Daryl Cromer anser KI-PC-en for å være den største og mest banebrytende innovasjonen på mange år.

«Når det gjelder KI-PC-er, har vi bare så vidt begynt. For å være en ekte KI-PC må PC-en ha både prosessorkraft til å drive den kunstige intelligensen og programvare til å utnytte den. PC-ene vi lanserer med AI Now har nettopp det.»

Hvis PC-ene dere har lansert i dag er de første KI-PC-ene, betyr det at PC-ene dere har presentert så langt med «KI-prosessorer», ikke var KI likevel?

Hehe, det er et godt spørsmål. Men det er vårt mål at AI Now også skal kunne kjøre på de tidligere lanserte KI-PCene innen kort tid.»

Daryl Cromer har store forhåpninger til fremtidens smart-PC-er, men han er mer usikker på hvem som skal levere prosessorer til dem.

«Lenovo lager mange PC-er, og det er plass i produktutvalget til at vi kan bruke prosessorer fra flere produsenter. Vi har modeller i programmet vårt med Intel, AMD og Qualcomm. Det kommer vi til å fortsette med i fremtiden, og det er i siste ende en fordel for forbrukerne, som får det største utvalget.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Først nå får vi ekte KI-PC-er.

Endelig har vi fått KI på PC-en!

Russisk lekkasje avslører kommende Macbook Pro

Chromebook nå med Gemini AI

Smarte verktøy for kreative fagfolk

Nå kan du få Wi-Fi 7 i alle prisklasser

Vil Intel bli overtatt av Qualcomm?

Billigere Wi-Fi 7 mesh fra Netgear

AI overalt hos Lenovo

Slanke og smarte bærbare fra Asus

Mer KI fra Samsung på årets IFA-messe

Acer satser både på AMD, Intel og Snapdragon i KI-kampen

Lyd & Bilde