Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Japan dropper disketten

Ryktene om diskettens død var overdrevne. Men nå har japanske myndigheter faset ut alle diskettstasjoner - bortsett fra én.

Skrevet av / 04.07.24 - 15:28
Japan dropper disketten

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men fysiske datamedier er på vei ut!

Nei, vi snakker ikke om CD-er, DVD-er og Blu-ray. De er fortsatt populære lagringsmedier i sin beste alder. Men disketten – floppydisken – har endelig blitt pensjonert!

Du trodde kanskje det var lenge siden. Men i Japan holder de fast ved tradisjonen. Og det er først nå at de japanske myndighetene har pensjonert disketten. Det skriver teknologimediet Engadget.

Den 28. juni kunngjorde digitaliseringsminister Taro Kono i en pressemelding at diskettene var faset ut i hele det offisielle systemet i Japan.

 

Et stort antall faksmaskiner gikk også tapt i utrenskningen av japanske regjeringskontorer (Foto: Georgfotoart / Wikimedia)

Dette er ingen liten bragd. Da Taro Kono tiltrådte som digitalminister i 2022, ble det fortsatt brukt disketter på rundt 1900 offentlige kontorer i Japan. Sammen med et stort antall faksmaskiner og andre teknologiske artefakter. Nå er de borte, og samtidig ble 1034 forskrifter som regulerte bruken av disketter i det offentlige systemet, opphevet.

Eller de er nesten borte. På et kontor som utfører miljøinspeksjoner for bilopphugging, står det fortsatt en eneste datamaskin med diskettstasjon. Bare for sikkerhets skyld.

Kilde: Engadget

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Scroll to Top