TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2024: Asus er klar med nye KI-prosessorer fra Intel

Hos Asus så vi - ikke overraskende - flere bærbare med nye KI-krefter.

Skrevet av / 09.09.24 - 10:01
IFA 2024: Asus er klar med nye KI-prosessorer fra Intel

Asus sitt bidrag til IFA 2024-messen i Berlin var PC-er med kunstig intelligens om bord. Dette kommer ikke som noen stor overraskelse. Dels fordi vi nettopp har testet en Asus Vivobook S15-laptop med kunstig intelligens. Og dels fordi det i år er KI i nesten alt mulig for tiden.

Les også Er PC-en blitt klokere? Det er en ny CPU i byen! Snapdragon X Elite har AI-kreftene som Intels CPU-er mangler.

Det som imidlertid var nytt, var at det nå kommer modeller med Intel-prosessorer. Sommeren tilhørte Qualcomm og deres Snapdragon X Elite-prosessorer. Men høsten tilhører – igjen – Intel, som på IFA lanserte en ny generasjon Core Ultra-prosessorer. Noe de selvfølgelig hadde fortalt dataprodusentene i god tid på forhånd, slik at de kunne ha PC-er med de nye prosessorene klare til Berlin-messen.

Det er en ny generasjon Intel Ultra-prosessorer. Og denne gangen også med en fungerende NPU med ytelse opp til 48 TOPS (Foto: Intel)

I den populære Zenbook-serien presenterte Asus Zenbook S 14 (UX5406), som hevdes å være en av de tynneste og mest veskevennlige 14 tommers PC-ene.

Annonse

Kabinettet er laget av Ceraluminium, Asus’ eget keramiske hybridmateriale som motstår riper og slitasje – og samtidig ser veldig eksklusivt ut. Prosessoren er Intel Core Ultra 9-prosessor serie 2, og skjermen er en OLED-skjerm med 3K-oppløsning og 120 Hz oppdateringsfrekvens. Akkurat som vi har sett på en rekke nye bærbare datamaskiner. Men med en KI-oppgradert prosessor.

Asus Zenbook S 14. (Foto: Dyllan Debord, L&B Home)

Den nye prosessoren leverer opptil 48 TOPP på NPU-en, noe som oppfyller kravene for å bli medlem av Microsoft Copilot+-klubben. Asus Zenbook S er tilgjengelig med opptil 32 GB RAM og opptil 1 TB SSD.

Møteadministrasjon og ekstra sikkerhet

Også i business-segmentet er det nye KI-prosessorer under panseret. Asus ExpertBook P5 er også drevet av den nye Intel Core Ultra-prosessoren (Serie 2). Med samme prosessor forventes ytelsen å være den samme som på Zenbook S 14, men med KI-drevne funksjoner for sikkerhet (Asus Expert Guardian) og møtereferatadministrasjon (Asus ExpertMeet).

Vi kommer nok fortsatt til å sitte i endeløse møter i fremtiden, men det høres ut som et fremskritt hvis kunstig intelligens kan gjøre den kjedelige rutinen med å ta referater, slik at vi kan komme oss raskere videre med arbeidet vårt.

Asus ExpertBook P5. (Foto: Dyllan Debord, L&B Home)

ExpertBook P5 er også tilgjengelig med Intel Core Ultra 7 og Intel Core Ultra 5, alle i serie 2. Prisene starter på rundt 15.000 kroner for ExpertBook P5.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AI overalt hos Lenovo

Slanke og smarte bærbare fra Asus

Mer KI fra Samsung på årets IFA-messe

Acer satser både på AMD, Intel og Snapdragon i KI-kampen

Nye tastaturer og mikrofoner for gaming

Asus-skred på verdens største spillmesse

Nå støtter "alle" MacBook Pro to eksterne skjermer

Apple lanserer kart i nettversjon

Slutt for korte Google-lenker

NÅ er disketten endelig død!

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Scroll to Top