TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2024: Acer lanserer en rekke nye KI-PC-er

Acer Swift Go 14 AI, Swift 14 AI og Swift 16 AI er basert på til sammen tre forskjellige maskinvareplattformer, men de leveres alle med Microsoft Copilot+ PC og nye KI-verktøy fra Acer.

Skrevet av / 05.09.24 - 09:15
IFA 2024: Acer lanserer en rekke nye KI-PC-er

Acers administrerende direktør Jason Chen reiste til Berlin, og på scenen på Acers store pressekonferanse på IFA 2024s første pressedag fikk han besøk av gjester fra selskaper som Microsoft, Intel og Nvidia.

Og ikke overraskende handlet det hele om kunstig intelligens. Den taiwanske PC-produsenten lanserte fire nye AI-PC-er basert på tre forskjellige plattformer fra AMD, Intel og Qualcomm, men felles for dem alle er Windows 11 Home, Microsoft Copilot+ PC og nye AI-funksjoner utviklet av Acer selv.

Les også Copilot+ er et «mareritt for personvernet» Funksjonen som registrerer alt du gjør, utgjør en åpenbar risiko for personvernet.

Acer PurifiedView 2.0 kan for eksempel fjerne katten din fra bildet i Teams- eller Zoom-møtet, eller Acer PurifiedVoice 2.0 filtrerer bort skrik og gråt fra små barn og kjæledyr, slik at de andre deltakerne i videomøtet tror at du er helt alene i et stille rom.

Annonse

Acer Swift 14 AI med (opptil) Intel Core Ultra 7-prosessor er den letteste av de nye AI-PC-ene med en vekt på 1,26 kg. Den leveres med en 14» skjerm (enten IPS eller OLED) og opptil 3K oppløsning. I tillegg har den opptil 32 GB RAM og 1 TB SSD-lagring.

Acer Swift 14 AI
Acer Swift 14 AI med Intel-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

AMD-versjonen av Acer Swift 14 AI veier 1,32 kg og leveres med en Ryzen AI 9 365-prosessor, opptil 32 GB RAM og hele 2 TB SSD.

Acer Swift Go 14 AI kommer med en Qualcomm Snapdragon X Plus X1P-42-100-prosessor, opptil 32 GB RAM og 1 TB SSD, men denne versjonen er kun tilgjengelig med en litt større 14,5» IPS-skjerm, som må nøye seg med en maksimal oppløsning på 2560 x 1600 piksler.

Acer Swift Go 14 AI
Acer Swift Go 14 AI med 14,5» skjerm og Qualcomm Snapdragon X Plus-prosessor. Forskjellen er vanskelig å se med det blotte øye. (Foto: Peter Gotschalk)

Den største av de nye AI-PC-ene er Acer Swift 16 AI, som kun er tilgjengelig i en versjon med Intel-prosessor (opp til Intel Core Ultra 9), 16» OLED-skjerm med 3K-oppløsning og opptil 2 TB SSD.

Alle maskinene har Wi-Fi 7, mens berøringsplaten er beskyttet av Gorilla Glass. De vil alle være tilgjengelige i løpet av fjerde kvartal. I skrivende stund kjenner vi bare prisene på Swift Go 14 AI (Snapdragon-modell), som vil koste fra 12.490 kroner. Den Intel-baserte Swift 14 AI vil starte på 14.490 kroner

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AI overalt hos Lenovo

Slanke og smarte bærbare fra Asus

Mer KI fra Samsung på årets IFA-messe

Acer satser både på AMD, Intel og Snapdragon i KI-kampen

Nye tastaturer og mikrofoner for gaming

Asus-skred på verdens største spillmesse

Nå støtter "alle" MacBook Pro to eksterne skjermer

Apple lanserer kart i nettversjon

Slutt for korte Google-lenker

NÅ er disketten endelig død!

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Scroll to Top