TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Personlig 3D-lyd kommer snart til PlayStation 5

Betabrukere av PlayStation 5 kan nå få personlig 3D-lyd gjennom sine hodetelefoner. Funksjonen lover å løfte lydopplevelsen i PS5 til nye høyder.

Skrevet av / 07.08.24 - 11:58
Personlig 3D-lyd kommer snart til PlayStation 5

Den nye funksjonen, som har vært tilgjengelig for betatestere i en uke, lar brukere skape en skreddersydd 3D-lydprofil basert på deres egen hørsel. Ved hjelp av en rekke lydtester gjennom et par hodetelefoner analyserer PS5-en hvordan du oppfatter lyd fra ulike retninger. Resultatet er en personlig HRTF-profil (Head-Related Transfer Function) som gir en mer presis og realistisk plassering av lyder i spillverdenen.

PlayStation 5 products
PlayStation 5 Disc Edition og PlayStation 5 Digital Edition. Foto: Sony

«Din personlige 3D-lydprofil kan gjøre at du oppfatter posisjonene til karakterer og objekter i en spillverden tydeligere enn før, hvilket gjør opplevelsen mer innlevende,» uttaler Sony i en bloggpost.

Funksjonen fungerer med alle hodetelefoner og ørepropper koblet til PS5-en, og er ikke begrenset til Sony. Det er verdt å merke seg at funksjonen kun gjelder hodetelefoner og ikke høyttalere. Til det henvendes du til et Dolby Atmos surroundanlegg eller en lydplanke med separate bakhøyttalere.

Annonse

– Merkbart bedre

Betatestere skal så langt ha rapportert om merkbart bedre lydplassering og dybde i spill som støtter 3D-lyd. Særlig i førstepersons skytespill og horror-titler skal effekten være imponerende.

Les også Den neste ”slim"-evolusjonen av PlayStation 5 er klar Den nye, mindre PlayStation 5 er klar til å overta etter den første gigantiske PS5. Det nye ytret medfører heldigvis ikke fare for å spolere vinneroppskriften.

Det er fortsatt uvisst når funksjonen vil bli tilgjengelig for alle PS5-eiere. Sony har ikke annonsert noen offisiell lanseringsdato, men basert på tidligere betatestsykluser kan vi forvente en full utrulling i løpet av de neste månedene.

PlayStation 5 spatial audio testing
3D Spatial Audio er utviklet ved hjelp av en heftig lydrigg, her avbildet med PS Blogs Sid Shuman. Foto: PS Blog

Flere funksjoner kommer til PS5

Personlig 3D-lyd er bare én av flere nye funksjoner som testes i den pågående PS5-betaen. Andre oppdateringer inkluderer forbedret fjernspillingsfunksjonalitet og adaptiv lading for kontrollere på nyere PS5-modeller.

Mer info: PS Blog

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billige trådløse hodetelefoner for barn

Profesjonelle hodetelefoner til hyggelig pris

AirPods får ANC - og AirPods Pro blir høreapparat

Beyerdynamic utfordrer Sony og Bose

Lover episk høyoppløst lyd

Åpne øretelefoner og andre modeller fra Belkin

Disse hodetelefonene er ikke som noen andre

DJ-hodetelefoner uten en tråd

Valnøtt og stil: Billige hodetelefoner fra FiiO

De mest avanserte øreproppene

Bowers & Wilkins vil i lomma di

Googles nye ørepropper er både smartere og stillere

Scroll to Top