TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Midt i anlegget

Forsterkeren sørger for å gjøre signalene så sterke at høyttalerne kan få frem lyd. Samtidig er den bryggen mellom dine kilder og høyttalerne.

Av / 24.11.14 - 06:00
Midt i anlegget

Før i verden handlet det bare for rørforsterkere, transistorene hadde ikke sitt inntog før på sekstitallet, og det tok ganske lang tid før det også begynte å låte bra fra transistorforsterkerne. Transistorforsterkerne var ofte både billigere og lettere å bruke. Derfor ble det spådd at rørforsterkerne snart hadde spilt sin rolle, akkurat slik man spådde LP-ens død. Slik ble det som kjent ikke.

I stedet ble spektret bare større og bredere. I dag finnes det mengder med varianter av rør- og transistorforsterkere, diverse hybridkombinasjoner der både rør og transistorer benyttes, eller som tilfellet er med for eksempel Devialet og NuForce, at man benytter kombinasjoner av ulike forsterkerteknikker. Det finnes PowerDAC-er og nå hvor ikke minst også de aktive høyttalerne hvor forsterkerne sitter i selve høyttaleren, har begynt å bli virkelig populære, i og med at det nå også har kommet noen modeller som faktisk låter riktig bra.

Effektivitet er i tiden
Utviklingen leder også til mer og mer effektive forsterkere. Der en ”gammeldags” high-end klasse A forsterker har en virkningsgrad på langt under 50% klarer nye varianter en virkningsgrad på over 90%. Det betyr at den strømmen man mater forsterkeren med ikke går opp i varme, men også benyttes til det den er laget for.

Alt det ligger i tiden, og nå har de nye teknikkene og kombinasjonene av ulike teknikker også modnet til også å låte bra. Meget bra, dessuten. Generelt låter de nye forsterkerne, selv de med helt klassisk teknikk, gjennomgående virkelig bra for det man betaler for dem. Over hele linjen, faktisk. Derfor er det virkelig spennende ute på markedet med mengder av utmerkede forsterkere som veldig ofte også er vel verdt pengene.

De forskjellige delene
En forsterker består av tre deler: en forforsterker hvor du velger inngang og kontrollerer volum, en effektforsterker som forsterker signalene til høyttalerne samt en strømforsyning som sørger for at de to forsterkerdelene får den strømme de trenger.

Annonse

Disse delene kan enten sitte i en boks, noe som gir en såkalt integrert forsterker, men kan også deles opp i flere. Mest vanlig er at forforsterkeren er i en boks og effektforsterkeren i en annen. Da har de samtidig også hver sin strømforsyning. Flere bokser tar mer plass og krever kabler seg imellom. Før var alle innganger på en (for)forsterker analoge. Dagens konsumenter får imidlertid signaler fra flere og flere digitale kiler som TV, spillkonsoll, datamaskiner med mer. Det betyr at mange forsterkere etterhvert også inneholder en DAC (digital-til-analog omvandler) med flere innganger for digitale kilder. Platespillerinngangen kommer også tilbake på flere og flere forsterkere – det mest stigende fysiske musikkmediet i dag er faktisk vinylskiven.  Den kan i så fall alltid klare MM (Moving Magnet) pickuper, og ofte også MC (Moving Coil). MM finner du oftest på de noe billigere platespillerne, MC sitter vanligvis på de dyreste.

Skal du kjøpe?
Tenk over hva du egentlig trenger og velg etter det og ikke etter hvor mye du kan prute. Mange forsterkere kan tilby en mengde innganger og muligheter, men skal du ikke benytte dem er det ikke nødvendig å ha disse. Skal den være helt analog eller vil du heller ha en forsterker som også kan tilby digitale innganger?

Vil du kunne spille LP-plater må platespilleren også kobles til en platespillerinngang.

Sjekk om du trives med hvordan du betjener forsterkeren. Fjernkontrollen er viktig at du er fortrolig med, og at den kan styre med en app. Test forsterkeren skikkelig og føl etter om du trives med hvordan den fungerer. En del produsenter har tenkt mye over det, andre har absolutt ikke langt ned et sekund. Vi er alle ulike, og det er du som skal bruke den.

 

 

Devialet170_990

Årets forsterker

Devialet 170/200 Integrert forsterker

Frekkest av de frekke

Devialet 170/200 er kanskje den mest spennende forsterkeren du kan få akkurat nå.

NO gullikon 2014.indd

Forsterkerteknikken er naturligvis Devialets analog-digital-hybrid (ADH), men her er det en større og mer avansert modul for hver kanal. Her er det flere phonoinnganger, og du kan selv konfigurere om inngangen skal være analog eller digital. Det finnes også en digital XLR-inngang. Og det finnes til og med en mer avansert phonoinngang som er helt konfigurerbar om det skal være MM eller MC, hvilken last pickupen har og hvilken RIAA standard som skal benyttes. Her finnes subwooferutgang med justerbart delingsfilter og til og med en digital utgang om du vil digitalisere dine LP-plater, med justering for både samplingsfrekvens og nivå.

Kraft gir styrke, og Devialet 170/200 har mer muskler å spille med. Det merker man, for dette er en enda bedre forsterker. Det er helt klart at den ekstra effekten hjelper til med å gi gjengivelsen enda mer pondus, styrke og fasthet.

Akkurat som med lillebror finnes det mengder med luft omkring instrumenter og stemmer, bakgrunnen er enda mer kullsvart og lydbildet er herlig naturlig stort og samtidig med full kontroll over alt som skjer. Den holder hendelsesforløpet i et jerngrep, men lar samtidig alt komme frem som det skal.

Jeg anser Devialet 170/200 som ett funn. Den går på alle måter betydelig høyere opp i den virkelige high-end sfæren enn prislappen indikerer, og er så utrolig fleksibel og konfigurerbar at det er en ren fornøyelse å bruke den.

Devialet 110 var fantastisk og 170/200 er bare enda bedre. Alle inn- og utgangsmuligheter gjør den så fleksibel at den virkelig kan være selve kjernen, midtpunktet i et hvilket som helst anlegg. Du skal betale mye mer for å få noe (enda) bedre!

(06/14) SB
Karakter: 6
Pris: 72.000 kr
Klikk her for å lese hele testen

 

MA8000_990

Årets high-end forsterker

McIntosh MA8000

Silkekledt muskelbunt

Den kraftige Macen har alt som skal til for å bli en seriøs high-end favoritt. Fabelaktig livaktig lyd og praktisk digitalkonverter, er bare noe av det vi digger med MA8000.

NO gullikon 2014.indd

I en tid hvor digitaliseringen og effektive strømforsyninger, gjør det mulig å lage kraftige forsterkere som ikke er større enn en Blu-ray-spiller, virker det kanskje rart at det fremdeles finnes forsterkere som McIntosh MA8000.

Den er nemlig massiv, og grunnen til det ligger i dens DNA. McIntosh sparer ikke på noe når de skal lage high-end, og dere største integrerte forsterker er ikke noe unntak. Den 300 w kraftige råtassen som erstatter den gamle favoritten MA7000, er mer enn en modernisert utgave av en gammel oppskrift. Den er ny fra grunnen av.

I likhet med forforsterkeren C50, har forsterkeren innebygget digitalkonverter. Med fem innganger. En USB, og to av hver av optisk og koaksial digitale innganger.

Hvilket er innmari praktisk for alle som spiller musikk fra digitale lydkilder. Med en laptop tilkoblet via USB-får man vanvittig mye bedre lyd enn om man kobler den til via en av de analoge inngangene. Seks stykker i tallet, pluss to balanserte XLR- og både MC- og MM-innganger for platespillere med ditto pickuper.

Denne forsterkeren passer ikke inn i de flest møbler man får kjøpt, og den ruver godt når man først har fått den på plass. Den er også kostbar, men prisbildet mildner litt når man ser på hva man faktisk får for pengene. En massiv 300 w forsterker med en svært god analog forforsterker, platespillerinnganger og DAC innebygget, er ikke hverdagskost. Det er heller ikke lydkvaliteten, som definitivt er i referanseklasse. Ikke bare for integrerte forsterkere. Et bunnsolid valg for de som vil ha både i pose og sekk.

(02/14) LS
Karakter: 6
Pris: 75.000 kr
Klikk her for å lese hele testen

 

Årets flerkanalsreceivere/-forsterkere

Tekst Geir Gråbein Nordby, Lyd & Bilde

Kraft i hjemmekinoen

Årets receivere har fått utvidet støtte for Ultra HD-video. Strømming har blitt enklere, og Dolby Atmos gir mulighet for en tredimensjonal boble av lyd. I den rimeligere enden er det en ulempe.

For å få de virkelig store filmopplevelsene hjemme, trenger man surroundlyd, og den beste lyden får man fremdeles med separate komponenter. Derfor er fremdeles surroundreceiverne høyst aktuelle for filminteresserte. Det finnes også gode musikkutgivelser med surroundlyd, så det er bare naturlig at en surroundreceiver også skal takle musikk – både i stereo og surround.

Ultra HD
I år har surroundreceiverne blitt likere enn noensinne på utstyrsfronten. De takler alle 4K Ultra HD videooppløsning i inntil 60 bilder i sekundet, takket være HDMI 2.0. Onkyo er imidlertid den eneste som så langt har implementert støtte for morgendagens kopisperre (HDCP 2.2), som kan hende blir nødvendig for å takle det nye 4K Blu-ray-formatet, som er planlagt lansert på slutten av neste år. Dette gjenstår å se, da formatet i skrivende stund ennå ikke er klart.

Musikkstrømming
Det er ikke lenger slik at det meste av musikk konsumeres fra CD. I stedet har vi strømmetjenester i tillegg til nedlasting, og receiverne må derfor støtte enklest mulig måte å strømme musikk på. AirPlay og Spotify Connect har begge blitt standard for de fleste receivere, noe som gjør strømming av musikk langt enklere. Du spiller bare musikk som du pleier via mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, trykk på en virtuell knapp, og hør musikken strømme fra anlegget.

Feinschmeckerne vil ha høyoppløst lyd, og da blir det straks litt mer tungvint. Da bruker du såkalt DLNA, hvor du er prisgitt receiverens litt tunggrudde brukergrensesnitt, for å spille høyoppløste musikkfiler lagret på en PC eller harddisk.

For å strømme musikk (med unntak av Bluetooth), må receiveren kunne tilkobles hjemmenettverket. En bonus med nettverkstilkobling er at receiveren kan fjernstyres med mobiltelefon eller nettbrett, ved å laste ned en app.

Samme kvalitet som før
Årets modeller har blitt mer standardisert i form av funksjoner, som gjør at det utstyrsmessig spiller mindre rolle hvilken produsent du velger. Til tross for støtte av flere formater og funksjoner, har ikke lydkvaliteten gått ned. Men i den rimeligere enden av receiverne ser vi at antall tilkoblinger går ned, blant annet må vi stadig lenger opp i pris for å få multikanals analogutgang, for de av oss som ønsker å koble til en ekstra effektforsterker. Dette er et aldri så lite paradoks, all den tid det er de billigste receiverne som trenger dette mest, på grunn av begrenset med kraftreserver.

Hva koster det?
Receivere med god lydkvalitet på film og musikk starter på rundt 4-5.000 kroner. Men for 10.000 kroner får du mye mer kraft og kontroll, bedre lyd og flere tilkoblinger. Dette er også prisen hvor du får multikanals forsterkerutgang. Er du en virkelig feinschmecker, kan du øke budsjettet enda mer, og kjøpe separat prosessor og effektforsterker, for virkelig å maksimere både fleksibilitet, lydkvalitet og kraft.

3 kjappe tips

Bruk lettdrevne høyttalere
Spesielt rimelige surroundreceivere trives dårlig med tungdrevne høyttalere. Vi anbefaler høyttalere med minimum 90 dB følsomhet. Husk subwoofer!

Receiveren trenger luft
For at receiveren ikke skal bli overopphetet, trenger den godt med luft. Andre komponenter skal ikke plasseres direkte oppå receiveren, da den i verste fall kan gå i stykker av overoppheting.

Bruk autooppsett
Receiverens automatiske høyttalerkalibrering fungerer ofte bedre enn man klarer på egenhånd. Plasser mikrofonen der du skal sitte, og iverksett kalibreringen. Husk å lukke igjen alle vinduer og skru av alle ting som bråker. Forlat gjerne rommet. Manuelle etterjusteringer kan være nødvendig.

 

Onkyo_TX-NR636_front_990

Årets surroundreceiver  –  Budsjett

Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk gull-lyd

Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

NO gullikon 2014.indd

Onkyo er så langt den eneste produsenten som har implementert det nye tredimensjonale lydformatet Dolby Atmos i denne prisklassen. Og ikke nok med det, Onkyo er også eneste aktør på markedet med støtte for den kommende digitale kopibeskyttelsen HDCP 2.2. Receivere som ikke støtter dette vil i verste fall ikke kunne håndtere videosignaler fra HDMI i fremtiden. For øyeblikket er det imidlertid for tidlig å si dette sikkert.

Som seg hør og bør støtter TX-NR636 ultrahøyoppløste 4K videosignaler med inntil 60 bilder i sekundet, men da uten full 12-bit fargedybde. I stedet er den begrenset til 8-bit, som er det samme som vi har på dagens Blu-ray.

Lydkvalitet
Lydmessig er dette en fabelaktig receiver. Dialogene er store og luftige, med bra tyngde nedover i bassen. Receiveren har en lineær og nøytral bassgjengivelse, med kraft nok til å røske tak i kroppen på en deilig måte. I mer lavmælte scener med luftig musikk og rolige dialoger, er Onkyo et hakk åpnere enn sine konkurrenter, og når det klinger i sverd, skingrer det flott fra stålet.

Onkyo er dessuten en habil musikant. En surroundreceiver har ikke oppløsningen og dybden til en tilsvarende priset stereoforsterker, men med Onkyo får man mer kraft, noe som gjør pop og rock svært underholdende.

Brukervennlighet
Receiveren er svært enkel i bruk. Den mangler riktignok AirPlay, men Spotify-brukere kan glede seg over Connect, som gjør det enklere enn noen gang å strømme musikk via Spotify fra mobilen. Har du ikke Spotify, er det DLNA og Bluetooth som gjelder.

Onkyo har erstattet Audyssey romkorreksjon med sin egen AccuEQ. Den er en mye simplere variant, og det merkes også. Vi må innrømme vi savner Audyssey. Men da ville den nok ikke ha regnekraft igjen til det krevende Dolby Atmos-lydformatet.

Alt i alt er dette klassens beste receiver akkurat nå!

(10/14) GN
Karakter: 5
Pris: 5.995 kr
Klikk her for å lese hele testen

 

Anthem710_990

Årets surroundreceiver  –  Toppklasse

Anthem MRX 710

Surround på første klasse

Få finesser, men kanonlyd og suveren romkorreksjon – Anthem MRX 710 er en vinner.

NO gullikon 2014.indd

Anthem har skapt seg et godt rykte først og fremst takket være sine surroundreceivere. Nå har de tidligere receiverne fått en skikkelig oppdatering

Det første man noterer på toppmodellen MRX 710 er at utseendet er klart lekrere. Det andre er at man har tatt hånd om en del saker som var småirriterende på forgjengeren. Her finnes det nå for eksempel to HDMI-utganger og hele syv pluss en HDMI innganger. Det er også HDMI med audio return, samt 4K oppskalering og Pass-Through. Man lover også appstyring – ”coming soon”.

I praksis
Lydmessig kan jeg ikke høre noen store forskjeller fra forgjengeren, om i det hele tatt noen, så Anthem vinner fortsatt på sin lysende lyd. Det er ingen tvil om at dette er noe av det beste hva lyd angår du kan få for pengene. Til gjengjeld har forsterkeren ikke så mange finesser eller ulik forprogrammert DSP-lyd.

Det er langt fra like enkelt å stille inn romkorreksjonen og lignende som det er på konkurrentene, til gjengjeld blir det fantastisk bra når man gjør det. ARC 1M er en utvidet versjon av den tidligere Anthem Room Correction. Nå har den ethernet connection, og en mer avansert DSP kan gjøre en enda bedre justering.

Med romkorreksjonen utført får du ytterligere en dimensjon til gjengivelsen, det blir en helt annen kontroll av gjengivelsen. Det låter renere, taleforståelsen blir enda bedre og selv dypet i gjengivelsen blir bedre. Publikumsfølelsen ved konsertfilmer blir bedre og bakhøyttalerne blir bedre integrert i hele lydbildet. Det er faktisk ikke småsaker som hender, dette er det kanskje mest vanskelige, men samtidig beste romkorreksjonssystemet du kan finne i disse prisklassene.

Kort oppsummert: Anthem MRX 710 låter minst like bra som forgjengeren, og den enda bedre romkorrigeringen gjør at lyden er suveren. Den er litt vanskeligere og med færre finesser enn mange konkurrenter, men lyden er vanskelig å slå. Moderniseringen har gjort at den har alt jeg mener man trenger i et ”normalt” surroundanlegg i dag. En vinner!

(10/14) SB
Karakter: 5
Pris: 19.995 kr
Klikk her for å lese hele testen

 

Yamaha_CXA5000_MXA5000_990 

Årets surroundforsterkersett  –  High-end

Yamaha CX-A5000 og MX-A5000

Når bare det beste er godt nok

Todelt forsterkersett gir mye større fleksibilitet, og i Yamahas tilfelle kombineres det med kanonbra lyd!

NO gullikon 2014.indd

Det er med hjemmekino som med alt annet i livet: det finnes ingen snarvei til himmelen. Dette har Yamaha tatt konsekvensen av, med sitt todelte hjemmekinoflaggskip. Separat prosessor og effektforsterker gir langt bedre arbeidsbetingelser for elektronikken under panseret, og gir derfor som regel bedre lyd. Så gir det dessuten optimal fleksibilitet med tanke på utbygging.

Når Yamahas ingeniører får frie tøyler til å gå hele veien, så gjør de det med brask og bram. Dette forsterkersettet med hele 11 kanaler (pluss to subwooferkanaler) oppleves nærmest kompromissløst hva både kraft i bassen og detaljer i toppen angår, samtidig som prosesseringen av alle kanalene skjer meget overbevisende.

For, ser vi bort fra bildeprosessering med 4K-oppskalering, strømming via AirPlay, Spotify Connect og DLNA samt multiromfunksjon, så er det lydkvaliteten som gjenstår som det aller, aller viktigste. Og Yamaha innfrir!

Lydkvaliteten
Lydkvaliteten er renere når prosessoren dekoder multikanalslydsporet fra filmen direkte. Det finnes mange DSP-modier som gir et større lydbilde og dessuten mulighet for høydekanaler om tilsvarende høyttalere er montert, men etter vår erfaring kan det gå noe utover oppløsningen i lydbildet. I vårt THX-høyttaleroppsett funket det best med ren surround og ingen DSP. Bedøm selv, og bruk etter eget skjønn!

Lyden fra Yamaha-settet er rett og slett superb, og kombinert med enorm fleksibilitet skulle det bare mangle at forsterkersettet sammen drar av sted med prisen for beste high-end surroundforsterker. Produktene passer sammen som hånd i hanske, og ingen av dem synes overpriset. Her får du fullt trøkk som flytter fjell, og oppløsning som tegner opp lydbildet i sin helhet. For best mulig brukervennlighet, kost gjerne på deg et nettbrett i tillegg – og last ned appen AV Controller!

(05/14) GN
Karakter: 6
Pris: 41.980 kr
Klikk her for å lese hele testen

 

Årets to- og flerkanalsanlegg

Tekst Geir Gråbein Nordby, Lyd & Bilde

Den totale opplevelsen

Det finnes knapt noe mer praktisk enn et komplett musikkanlegg hvor alt er inkludert. Spesielt med trådløs strømming. Vi passer på at du også finner noe som låter bra!

Av de mange komplette anleggene vi testet i året som har gått, var det bare noen få som kom igjennom nåløyet til å få være med i årskavalkaden. Det er nemlig en aldri så liten kunst å lage et anlegg som både er praktisk og vellydende, noe ikke alle har vist seg å beherske like bra.

Strømming
Det har etter hvert blitt et krav at lydanlegget skal kunne spille musikk trådløst i en eller annen form. Det kan også de fleste anleggene presentert her. Enten det er via nettverket eller Bluetooth, så kan de spille musikk direkte fra mobiltelefonen eller en datamaskin. Meget praktisk, og som gjør CD-spilleren avleggs en gang for alle!

Fordeler med alt-i-ett
Fordelen med et alt-i-ett-anlegg er at alt av utstyr og kabler ofte er inkludert i pakka. Det er enkelt å koble opp, hele anlegget kan styres med samme fjernkontroll, og mange kan til og med styres fra mobiltelefonen! Det kan også låte bra, bare man er på vakt.

Ikke la deg villede
Styr unna anlegg med blinkende lys og andre ”discoeffekter”. Vær skeptisk til logoer som ”3D-Bass” og ”Super Bass”. Dette er ofte en dårlig effekt som uansett bør være skrudd av. Ser du et billig mikroanlegg merket med ”1000 watt”, så kan du ta beina fatt i motsatt retning. Dette er bare svindel.

Skru av lydeffekter
Trikset med å finne et bra stereo- eller hjemmekinoanlegg er å lytte til musikk med alt av lydeffekter avslått. Låter det platt eller spisst, er det lite eller ingenting av ekstraeffekter som gjør lyden stort bedre. Det kan virke imponerende der og da, men lyttetrøttheten melder seg etter kort tid.

Ta med deg egen musikk i butikken
Er du usikker på hva du skal ha, gå til en fysisk butikk hvor du kan høre anlegget først, med musikk du kjenner.

 

Marantz_M-CR610&Boston_A25_990

Årets anlegg

Marantz Melody M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Klasseledende kompaktanlegg

Spekket med funksjoner og tilkoblinger, og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

NO gullikon 2014.indd

Ta de beste kompakthøyttalerne i sin prisklasse og koble dem til en påkostet CD-receiver fra Marantz. Resultatet blir et fleksibelt og brukervennlig anlegg med topp lydkvalitet.

Med nettverkstilkobling gir anlegget mange muligheter for å strømme musikk, deriblant høyoppløste musikkfiler fra en nettverksharddisk, men også innebygd Spotify og AirPlay. Internettradio er på plass, og det samme er både FM og DAB/DAB+. Her får du til og med CD-spiller, og anlegget dermed nærmest altetende hva formater angår. TV-en kan du også koble til digitalt, ved hjelp av den optiske digitalinngangen.

Lydkvalitet
Sine kompakte mål til tross, dette anlegget overrasker med en stor og stram bass, med saftige trommerytmer. Her er det god kontroll, bedre enn noen av de andre mikroanleggene vi testet i året som gikk. Når vi får lyst til å guffe opp lydnivået, sier ikke anlegget nei. Boston-høyttalerne er lettdrevne, og Marantz har guffe nok til å blåse liv i musikken. Når det er sagt, bør ikke naboplageri stå på agendaen når du handler et såpass kompakt anlegg som her, det finnes nemlig grenser.

Kombinasjonen Marantz og Boston er et meget godt kompromiss. Sangstemmer er varme og fyldige, uten at det går på bekostningen av artikuleringen oppover i de luftige overtonene. Oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.

Trenger du ikke CD-spiller eller DAB-radio, kan du spare en tusenlapp ved å gå for Marantz M-CR510 i stedet for 610.

(10/14) GN
Karakter: 6
Pris: 7.995 kr
Klikk her for å lese hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Ny spesialmodell fra Rega

Ny produsent med budsjettvennlig hi-fi

Budsjettvennlig forsterker med Bluetooth

Ny integrert med DAC

CD-spiller til Ruarks 100-serie

Fransk superluksus: Devialet lanserer ny toppmodell

Klassisk referansespiller fra Pro-Ject

Spolebåndspilleren gjenoppstår

High-end fra Auralic: G2.2 tar over tronen

Profesjonell vask av vinylplatene dine

Mer high-end fra Marantz

Triangles nye platespiller i flotte farger