TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Hifiman Edition XS

Som et nyvasket vindu

HiFiMan Edition XS byr på det mest detaljerte og åpne lydbildet i prisklassen.

Skrevet av / 10.06.24 - 12:00
Hifiman Edition XS

Lyd & Bilde mener

  • Fokusert og detaljrikt lydbilde med masse luft og finmaskede nyanser. Nydelig klangbunn og vokalgjengivelsen gir oss gåsehud.
  • Mangler litt på dynamisk kontrast.

Lasse Svendsen

Hodetelefoner med planar magnetiske elementer, er litt spesielle. Hifiman man lager sine egne planarelementer, og i Edition XS sitter det et nytt supernano-element som er 75 % tynnere enn tidligere elementer av samme type. Membranen drives av noen nye Stealth Magnets som er formet slik at lydbølgene kan passere uten interferens. Den superlette og supertynne membranen, oppleves som raskere enn et typisk dynamisk element. Planar-elementer slipper gjerne gjennom flere detaljer og i mange tilfeller får man et åpnere og mer detaljert lydbilde med planar.

De store hodetelefonene fra Hifiman kan ikke brettes, men de leveres med avtakbare kabler. De åpne klokkene er formet etter supernano-membranen på innsiden og ligger svært komfortabelt rundt ørene. Vekten er moderat for en telefon av denne typen så bærekomforten er god. Følsomheten er litt i laveste laget, men motstanden er lav, så de er ikke særlig vanskelig å drive.

HiFiMAN Edition XS white background
Foto: HiFiMAN

Lyden av Hifiman Edition XS

Her hører man mer av det rommet vi savnet i mange hodetelefoner. Vokalen til Taylor Swift kan oppfattes som ørlite slank, etter Geirs mening. Men det er mer detaljer her og flere fasetter og nyanser i klangen fra piano. Det er først på låten til Lizzo, at vi savner litt dynamisk kontrast. Bassrytmen sitter ikke med samme saftige trøkk som i hodetelefonene fra Sony, for eksempel.

Lydbildet er utrolig åpent og gjennomsiktig, uten å være for analytisk. Klangen har noe organiske ved seg, som minner om å sitte på Victoria Jazzscene og høre et live, akustisk band. Det er ikke noe filter i mellom. Rytmen fra kontrabass og slagverk er tydelig definert, og det er et godt fundament for klaveret til Jan Gunnar Hoff på «Polarity». Bassen er kontant og presis, mer enn fra Neumann, men kanskje ikke like varm.

Det er mer klang her, og mer dybde i kontrabassen enn fra Audeze. Tonene fra pianoet danser i et større rom. Det er også langt mer grep om rytme og dynamikken i Hifiman, enn i Audeze, men det er ikke like dynamiske og stramt kontrollert som Sony.

Annonse
hifiman edition xs lifestyle
Foto: HiFiMAN

Konklusjon 

Hvis man ser bort fra at Hifiman Edition XS ikke er de mest dynamiske hodetelefonene i testen, er det lite å utsette på lydkvaliteten. Man får ikke den samme åpne glassklare detaljrikdommen noe annet sted i denne prisklassen, så hvis man elsker at hodetelefonene åpner opp lydbildet og avslører alt – på godt og vondt, er det liten tvil om at disse er de rette hodetelefonene.

Karakter
Hifiman Edition XS
Premium

Også i denne testen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Scroll to Top