TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Weiss DAC202

Vidundermiddelet

Weiss DAC202 koster det hvite ut av øyet. Men til prisen får du da også en av de aller mest vellydende konverterne på markedet i dag.

Av / 01.06.12 - 06:11
Weiss DAC202

Lyd & Bilde mener

  • Fabelaktig lyd Glimrende hodetelefonforsterker
  • Meget dyr

Weiss er en sveitsisk firma, grunnlagt av Daniel Weiss, som tidligere i karrieren jobbet med å utvikle analog-til-digitalkonvertere til legendariske Studers lydopptakere.

I dag er da også Weiss kjent for digitale konvertere, kompressorer og equalizere til studiobransjen. Men de lager også konsumentprodukter, som konverteren DAC202.

Foruten koaksial, optisk og AES/EBU (XLR) digitalinngang, bruker konverteren Firewire for å koble til datamaskinen. De fleste Mac-modeller har Firewire-utgang, og mange PC-er har det. Fordelen med denne fremfor USB er at den er helt asynkron i sin natur, og du slipper unna problemene med USB-protokollens lite kompatible klokkefrekvens. Firewire støtter da også uproblematisk 24-bit/192kHz lydsignaler. DAC202 har i tillegg synkutgang, skulle du ønske å bruke en enda mer påkostet klokke for lavere jitter. Synk inn finnes også.

Weiss har inkludert en påkostet hodetelefonforsterker, lydnivået kan justeres uavhengig for hodetelefon- og linjeutgangen.

Lydkvaliteten
Det er dyrt å implementere Firewire i en DAC, men i mine ører er det vel verdt det. Sammenliknet med USB-inngangen på min egen Hegel HD20 opplever jeg lyden som enda mer oppløst og dynamisk med Weiss-konverteren. Hvorvidt dette skyldes Firewire-protokollen i seg selv eller at konverteren er såpass mye bedre, ville vært mindre sikkert, hvis ikke det var for at HD20 med koaksialinngangen faktisk oppleves bedre på visse parametre.

Annonse

Med Firewire oppleves Weiss-konverteren noe mer utstrakt i begge ender av toneregisteret enn HD20 gjør med USB. Instrumentene i et orkester gjenskapes litt større og med bedre markert stillhet mellom ansatsene.

Med koaksialinngangen, derimot, heller jeg mot at Weiss har mer varme og fylde, og har en langt større dynamisk kontrast enn Burson DA-160. Ikke overraskende. Den er også bedre enn Hegel HD11, med et enda mer storvokst lydbilde og flere klanglag. Sammenliknet med HD20 er jeg mindre sikker. Det er spesielt i det dypeste bassregisteret jeg føler at Hegel HD20 har litt mer attakk og kropp, samtidig som den ikke står tilbake oppover. Weiss har litt mer varme i mellomtonen, en akustisk gitar får litt mer kropp. Men sannheten er at med koaksialinngangen er det smak og behag hvilken som er best. Og prisen er 40.000 for Weiss DAC20 mot 10.000 for Hegel HD20.

Derimot er Weiss DAC202 også en fabelaktig hodetelefonforsterker, noe som forsvarer en økt prislapp. Den kan dessuten fint brukes uten fjernkontroll, noe HD20 ikke kan. Og byggekvaliteten er ytterst tillitvekkende, mer så enn Hegel HD20. Men om den er verdt en så mye høyere pris enn HD20, må du selv bedømme.

Også i denne testen:

Hegel HD11

"Rimelig" High-end

Den nye Hegel HD11 låter usedvanlig bra. Konverteren graver frem detaljene i digitalsignalet, og leverer dem uproblematisk videre uten å tilføre egne uhumskheter.

Glimrende lyd Fjernkontroll
Ikke hodetelefonutgang
Les hele testen

Cambridge DacMagic Plus

DacMagic gir mest for pengene

Cambridge DacMagic Plus overgår sin populære forgjenger med flere digitalinnganger, bedre oppsampling og hodetelefonutgang.

Lydkvalitet Tilkoblinger Lav pris
Ikke fjernkontroll
Les hele testen

Asus Xonar Essence One

Påkostet budsjettkonverter

Dataprodusenten Asus har kastet seg ut i hi-fi-markedet med verdens første DAC med symmetrisk 8x oppsampling.

God lyd Mange muligheter Lav pris
Ikke fjernkontroll Ønsker litt luftigere lydbilde
Les hele testen

Burson Audio DA-160

Seriøs hi-fi

Burson er en relativt fersk stjerne på hi-fi-himmelen, men det stopper dem ikke fra å lage flotte produkter. Som denne digitalkonverteren.

Varm lyd
Litt lite fraspark Ikke hodetelefonutgang Ikke fjernkontroll
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Ytterst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Lyd & Bilde
[]