TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Smartmi Rainforest luftfukter SM1019

En egen regnskog

Smartmi Rainforest luftfukter skal minne brukeren litt om en ”langsom regnfull dag i skogen”. Jeg må bare si at det låter ganske koselig.

Av / 10.02.25 - 08:55
Smartmi Rainforest luftfukter SM1019

Home mener

  • Prisen. Indikator for vannivå. Pen.
  • Ikke mulig å lage skjema.

Smartmi Rainforest luftfukter er en liten kompakt luftfukter som er beregnet til å plasseres et stykke opp fra gulvet. Fargen er matt hvit og gull, og jeg synes personlig at den er veldig pen, noe jeg er takknemlig for, ettersom den må stå der den synes for å gjøre jobben sin optimalt.

Smartmi Rainforest luftfukter SM1019 1
Personlig setter jeg pris på at man har valgt å legge litt energi i selve utseendet. Smartmi er tenkt å stå et stykke opp fra gulvet. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Pakke opp og komme i gang

Å pakke opp og installere min private innendørs-regnskog er bekymringsfritt.

Smartmi Rainforest luftfukter SM1019 2
Selv om delene er av plast, føles de gedigne og ikke så tynne og skjøre som hos en del av de øvrige deltakerne i testen. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Selve vanntanken er plassert i bunnen, og i den plassere en innsats med et ganske skikkelig filter og et rør som går opp i den gjennomsiktige plastsylinderen som plasseres oppå vanntanken. Røret sprayer ut vannet i sylinderen og skaper illusjonen av ”en regnfull dag i skogen”. Faktum er at det låter som et stille regn. Ganske koselig faktisk.

Appen Smartmi

Smartmi-appen er på engelsk, men den er enkel og brukervennlig uten merkverdigheter. Her finnes en ”rullegardinliste” hvor jeg stiller inn ønsket luftfuktighet.

Smartmi-app-1 Smartmi-app-2
<
>
Appen Smartmi er ukomplisert, og her kan man gjøre de innstillingene som trengs. (Skjermbilde fra app)

Her kan jeg også se hvor mye vann som er igjen i tanken og stille inn timerfunksjonen. Til forskjell fra for eksempel Duux Beam Smart 2, som også deltar i testen, kan jeg bare stille inn en timer av gangen, men med tanke på prisforskjellen føles det helt ok. Her finnes ingen funksjon for å lage skjemainnstillinger, noe som kan være bra å vite om det er en viktig funksjon for deg.

Annonse

I modusen manual transmission kan jeg også justere hvor mye damp jeg vil at Smartmi skal slippe ut.

Les også Både ris og ros Roborock er ikke en helt ukjent produsent av robotstøvsugere, og ifølge selskapet selv hever de nå listen enda en gang. Men klarer nyheten å leve opp til de høye løftene?

Bruk og håndtering

Smartmi Rainforest luftflukter er den luftfukteren i testen som er beregnet for de minste rommene, i dette tilfellet 20 kvadratmeter.

Smartmi Rainforest luftfukter SM1019 3
Her finnes det ikke noe munnstykke som sentrerer dampen, men dampen kommer ut i rommet mellom den gulaktige og den hvite delen på toppen. Dermed synes det ikke med det blotte øyet, men legger jeg hånden over, føles den. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

På toppen finnes et display som viser aktuell luftfuktighet, hvilken modus den befinner seg i – Max, Automatic eller Sleep – samt aktuelt vannivå, noe jeg synes er en kjempebra funksjon. Utseendet er stilrent, og det eneste jeg finner i fronten, er en knapp hvor jeg kan justere hvilken modus den skal jobbe i. For å justere øvrige innstillinger må jeg bruke appen.

Les også La teknikken ta hånd om kjæledyret Med helautomatisk mating og rennende vann kan du være sikker på at kjæledyret har det bra.

Smartmi anbefaler at jeg rengjør vanntanken samt den gjennomsiktige sylinderen minst en gang i uken ved å skylle ut og tørke tørt med en myk klut. Vannpumpen, som er plassert i samme enhet som filteret, skal også skylles av og rengjøres med en liten tilhørende børste.

Smartmi Rainforest luftfukter SM1019 4
Etter å ha brukt Smartmi i en periode får jeg indikasjon i appen om at det er på tide å sette i gang funksjonen for selvrengjøring for å unngå bakteriespredning. Smidig. (Skjermbilde fra app)

Dette gjøres for å forhindre bakterietilvekst, og selv om rengjøringsprosessen ikke er så kul, er den hverken vanskelig eller komplisert.

For å kontrollere at luftfukteren klarer å gjøre jobben sin har jeg plassert referansemåleren Airthings view plus et stykke bort i samme rom. Etter en stund kan jeg lese at luftfuktigheten på både Smartmi og Airthings har steget. Bra jobbet!

Konklusjon

Smartmi Rainforest luftfukter er testens billigste, og også den som er beregnet for de minste rommene. Men med det sagt betyr det ikke at den er dårlig på noen måte – tvert imot. Lyden minner faktisk om stille regn, selv i sleep-modusen, så er du følsom for akkurat den lyden, bør du kanskje ikke kjøpe denne til soverommet ditt. Selv synes jeg det er ganske beroligende, og at dette er en luftfukter verdt prislappen sin.

Karakter
Smartmi Rainforest luftfukter SM1019
Premium

Også i denne testen:

Duux Beam Smart 2 luftfuktare

Trenger ikke skamme seg

Testens dyreste luftfukter kommer fra Duux, og rent utseendemessig trenger den ikke å skamme seg. Hvordan det er med resten, gjenstår å se.

Pen. Tar liten plass. Smidig med fjernkontroll.
Plastaktig. Prisen. Kan ikke se vannivået. Kan heller ikke bevege på selve enheten.
Les hele testen

Wilfa Dew humidifier HU1A-430C

En virkelig kraftpakke

Til tross for størrelsen er denne luftrenseren en virkelig kraftpakke med mange fine funksjoner.

Klarer store flater
Mangler indikator for vannivå. Kan ikke lage skjema.
Les hele testen

Levoit OasisMist 1000S Smart Luftfukter

Unødvendig komplisert

Denne luftfukteren krever litt mer jobbing enn de øvrige i testen. Både før jeg i det hele tatt kom i gang, og så i ettertid for å holde den frisk. Er det verdt det?

Indikator for vannivå. Fjernkontroll
Plastaktig. Mange deler. Føles ikke helt ferdig.
Les hele testen

Philips Air humidifier 5000

Funksjon før stil

Naturligvis er funksjon viktigere enn utseende, men det gjør jo ikke noe om et produkt som må stå synlig i hjemmet, er pent. Her har Philips en liten motbakke, i mine øyne.

Indikator for vannivå. Mange innstillingsmuligheter.
Utseendet.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud!

Tilbud - 1 måned for kun 79,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 79 ,- / første måned
154,- / mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Pen, men upraktisk

Smart Blinds-duell: IKEA vs. OmniaBlinds

Både ris og ros

La teknikken ta hånd om kjæledyret

Denne gjør garasjen din smartere

Dreame L10s Ultra Gen 2 kan nesten erstatte din gamle Nilfisk

Tid for skikkelig vask

Selvhjulpen robot gjør det nesten perfekt

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Lyd & Bilde
[]