TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Go bærbar bordlampe

Bordlampe som kan brukes over alt

Philips Hue Go er en bordlampe som kan brukes selv om du er borte fra stikkontakten. Og den klarer også en lett regnbyge.

Av / 17.06.23 - 08:00
Philips Hue Go bærbar bordlampe

Home mener

  • Den er riktig, riktig kul, og kan gjøre ting ingen annen bordlampe kan gjøre. Og gjøre det sammen med dine andre lamper.
  • Det er en av de dyreste måtene å få stemningslys på hagebordet. Ikke spesielt bagasjevennlig.

Philips Hue (Signify) er en av de mest erfarne og allsidige produsentene av smarte lyskilder. Og innenfor hjemmets fire vegger har de en dominans som bare kan sammenlignes med Sonos og deres smarthøyttalere.

Men nå er utendørssesongen i gang, og ferien er like rundt hjørnet. Og er det opptil Philips Hue, skal lyset på hagebordet og campingbordet også være smart.

Philips Hue Go bærbar bordlampe 1
Philips Hue Go er en batteridrevet bordlampe du kan ta med deg. (Foto: Philips Hue)

Philips Hue Go bærbare bordlampe er akkurat hva navnet sier: en batteridrevet bordlampe du kan ta med deg. For eksempel når dagens opplevelser på feriestedet skal rundes av over en kjølig drink på altanen. Selve lampen er av sort eller hvitt metall, og ligner med sin koniske lampeskjerm bildet på en klassisk bordlampe.

Foten inneholder batteriet og er tung nok til at lampen står stabilt. Og lampen lades ved å sette den på den runde ladeskiven.

Styres med app eller knapp

Hvis du er innenfor rekkevidde av hjemmenettverket og Hue Bridge, kan bordlampen styres med Philips Hue-appen, og utendørs kan den kontrolleres med den tilsvarende Bluetooth-styreappen. Men i de fleste tilfeller vil man nok bare slå på, slå av og justere lyset ved å trykke på knappen på toppen av lampen.

Annonse
Philips Hue Go bærbar bordlampe 2
I de fleste tilfellene vil man slå på, slå av og justere lyset ved å trykke på knappen på toppen av lampen. (Foto: Philips Hue)

Her kan man velge mellom ni forskjellige moduser som alle har fantasifulle navn som ”Night adventures”, ”Cozy candle” og ”Sunday coffee”, men som dekker grunnfargene og de forskjellige gradene av stemnings- og lesebelysning. Trykker man to ganger og holder knappen nede, blar lampen trinnløst gjennom alle palettens 16,8 millioner farger.

Jeg har brukt Philips Hue Go både inne og ute i en måneds tid, og det er behagelig å ha en lyskilde helt i nærheten; vel og merke en lyskilde som står stabilt og uproblematisk, samme man setter den.

Behagelig og hyggelig

De mange millionene av farger har ikke vært et stort trekkplaster, men det gir til gjengjeld muligheten for å få leselys eller dempet stemningsbelysning om kvelden. Og skal det være fest, er det fett at lampen er med på de samme narrestrekene som husets øvrige lamper.

Les også Få en stripete lyssabel i stuen Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det morsomste og mest allsidige Hue-produktet vi har testet hittil.

Batteritiden er oppgitt til å være ”opptil 48 timer”. Men det er på laveste bluss, som bare er egnet som nattlampe i barnerommet. Har man brukt den på mer brukbar lysstyrke et par kvelder uten å ha satt lampen tilbake i laderen, vil batteriet sannsynligvis være helt flatt på dag tre.

Philips Hue Go bærbar bordlampe 3
Hvis dagens begivenheter på ferien skal avrundes på terrassen, er lampen perfekt. (Foto: Philips Hue)

Konklusjon

Philips Hue Go er en fiks liten lampe som er lett å bruke og hyggelig å ha med. Den dekker nok ikke et stort og tvingende behov. Og det er helt sikkert billigere måter å få lese- eller stemningslys på terrassen. Men det er da litt imponerende at den bærbare lampen kan lyse i takt med resten av hjemmets smarte lyskilder. Bærbar eller ei vil nok de færreste bruke plass på den i feriebagasjen.

Karakter
Philips Hue Go bærbar bordlampe
Premium
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Du kan ikke ha det travelt

Lyd & Bilde