TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Duux Beam Smart 2 luftfuktare

Trenger ikke skamme seg

Testens dyreste luftfukter kommer fra Duux, og rent utseendemessig trenger den ikke å skamme seg. Hvordan det er med resten, gjenstår å se.

Av / 10.02.25 - 08:59
Duux Beam Smart 2 luftfuktare

Home mener

  • Pen. Tar liten plass. Smidig med fjernkontroll.
  • Plastaktig. Prisen. Kan ikke se vannivået. Kan heller ikke bevege på selve enheten.

Duux Beam Smart 2 luftfukter er beregnet til å stå på gulvet. Den er smal, høy, sylinderformet og krever ikke spesielt mye plass. Naturligvis trenger den, akkurat som de øvrige i testen, litt plass for å kunne spre dampen. Mitt eksemplar er svart, men den finnes også i hvit.

Duux Beam Smart 2 luftfuktare 1
I montert tilstand og på plass er Duux Beam Smart 2 luftfukter en forholdsvis stilig skapelse og ikke noe jeg skammer meg over. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Pakke opp og komme i gang

Min første refleksjon er at luftfukteren er litt plastaktig. Enheten besår av flere deler. En bunn hvor displayet sitter og der også fjernkontrollen har plassen sin. På denne delen stabler jeg selve vanntanken, og på toppen av vanntanken plasserer jeg først et gjennomsiktig tynt plastlokk med hull i som jeg skal helle vannet i, og til sist et heldekkende lokk.

Duux Beam Smart 2 luftfuktare 2
Delene er litt plastaktige, men de er enkle å montere. Den store sylinderen til høyre på bildet er vanntanken. I bunnen montres vannfilteret, og her finnes også pumpen. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

I esken finner jeg et filter, men før jeg setter det på plass, vil produsenten at jeg skal skylle det under rennende vann i fem (5!) minutter. I dagens samfunn hvor man snakker ekstremt mye om å ikke sløse med jordens ressurser, føles den oppfordringen utrolig umoderne.

Les også Smart Blinds-duell: IKEA vs. OmniaBlinds IKEA og OmniaBlinds har forskjellige løsninger for smarte gardiner med musikk og stemmestyring. Dessverre innebærer det også hindringer når hub, broer og trådløse protokoller skal ”snakke” sammen – så hva er smartest?

Appen Duux

Appen er både smidig og enkel å bruke. Jeg kan blant annet stille inn hvilken luftfuktighet som er målet mitt, velge hvilken intensitet jeg vil ha på dampen, senke belysningen på skjermen, lage skjema og stille inn timer. Jeg kan naturligvis også se aktuell luftfuktighet i appen.

Duux-Beam-smart-2-App-1 Duux-Beam-smart-2-App-2 Duux-Beam-smart-2-App-3
<
>
I appen Duux kan du gjøre en hel del innstillinger for å få luftrenseren til å fungere optimalt. Blant annet kan du lage et skjema som gjelder dag for dag samt stille inn timeren. (Skjermbilde fra app)

Når jeg ikke har mobilen for hånden, kan jeg også gjøre de fleste innstillingene på fjernkontrollen.

Annonse
Duux Beam Smart 2 luftfuktare 3
Fjernkontrollen har en fin størrelse som gjør at den ikke så lett blir borte. Med denne kan du ordne nesten alt som kan gjøres i appen. Når den ikke er i bruk, oppbevares den med fordel på den integrerte plassen sin i bunnen. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Bruk og håndtering

Luftfukteren skal klare et rom på omtrent 40 kvadratmeter, og for å dobbeltsjekke resultatet og spredningen av fukten, plasserer jeg Airthings View Plus et stykke borte. Etter et par timer sjekker jeg at luftfukteren har kommet opp i ønsket luftfuktighet, og kan også se på min Airthings at dampen har økt også der den står.

Duux Beam Smart 2 luftfuktare 4
På toppen finnes det et lite munnstykke hvor dampen kommer ut. Konstruksjonen er slik at det nok ikke er tenkt på å justere retningen – selv om det er mulig. (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Duux Beam Smart 2 har et display, men det er ingen pekeskjerm som jeg kan endre innstillingene på. Jeg må bruke fjernkontrollen eller tilhørende app. Her finnes heller ikke noen spesifikk nattmodus, men det er bare å slå av belysningen, dimme displayet og velge low på intensiteten på dampen, så er den klar for natten.

Duux Beam Smart 2 luftfuktare 5
Foten er pen og stabil, og på undersiden av selve enheten finnes belysningen (som man kan slå av). (Foto: Åsa Warme Hallén L&B Home)

Det finnes dessverre ingen indikator på aktuelt vannivå, og det synes jeg er litt synd.

Å rengjøre Duux Beam Smart 2 og fylle på vann krever ingen større anstrengelser, selv om den ovale formen på vanntanken gjør det litt mer utfordrende. I instruksjonsboken fremgår det faktisk ikke at vanntanken skal rengjøres, bare at jeg må bytte vann hver tredje dag for å forhindre tilveksten av mikroorganismer, og at de da sprer seg med dampen. Men jeg velger å være på den sikre siden, og skrubber overflaten.

Konklusjon

Duux Beam Smart 2 luftfukter er dyrest i testen, og til tross for at det som alltid finnes utviklingspotensial, er den enkel å bruke og gjør absolutt jobben med å tilføre ønsket mengde med fukt til hjemmet. Trenger du en gulvstående luftfukter, og har pengene, er dette et klart alternativ.

Karakter
Duux Beam Smart 2 luftfuktare
Premium

Også i denne testen:

Wilfa Dew humidifier HU1A-430C

En virkelig kraftpakke

Til tross for størrelsen er denne luftrenseren en virkelig kraftpakke med mange fine funksjoner.

Klarer store flater
Mangler indikator for vannivå. Kan ikke lage skjema.
Les hele testen

Levoit OasisMist 1000S Smart Luftfukter

Unødvendig komplisert

Denne luftfukteren krever litt mer jobbing enn de øvrige i testen. Både før jeg i det hele tatt kom i gang, og så i ettertid for å holde den frisk. Er det verdt det?

Indikator for vannivå. Fjernkontroll
Plastaktig. Mange deler. Føles ikke helt ferdig.
Les hele testen

Philips Air humidifier 5000

Funksjon før stil

Naturligvis er funksjon viktigere enn utseende, men det gjør jo ikke noe om et produkt som må stå synlig i hjemmet, er pent. Her har Philips en liten motbakke, i mine øyne.

Indikator for vannivå. Mange innstillingsmuligheter.
Utseendet.
Les hele testen

Smartmi Rainforest luftfukter SM1019

En egen regnskog

Smartmi Rainforest luftfukter skal minne brukeren litt om en ”langsom regnfull dag i skogen”. Jeg må bare si at det låter ganske koselig.

Prisen. Indikator for vannivå. Pen.
Ikke mulig å lage skjema.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud!

Tilbud - 1 måned for kun 79,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 79 ,- / første måned
154,- / mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Pen, men upraktisk

Smart Blinds-duell: IKEA vs. OmniaBlinds

Både ris og ros

La teknikken ta hånd om kjæledyret

Denne gjør garasjen din smartere

Dreame L10s Ultra Gen 2 kan nesten erstatte din gamle Nilfisk

Tid for skikkelig vask

Selvhjulpen robot gjør det nesten perfekt

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Lyd & Bilde
[]