TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Spotlight Cam Plus

Velutrustet kamera kan bli dyrt i lengden

Det har stort sett alle tenkelige funksjoner og i tillegg plass til ekstra batteri. Det er ikke mulig å lagre opptak internt, og lagring i skyen krever abonnement.

Av / 13.06.23 - 10:45
Ring Spotlight Cam Plus

Home mener

  • To batteri-innganger. Flott bilde. Godt utvalg av funksjoner.
  • Eldgammel inngang til batterilading. Ingen intern lagring. Vanskelig å unngå abonnement.

Ring er Amazons merke for Smart Home-produkter. Spotlight Cam Plus er derfor tett integrert med Alexa, tech- og handelsgigantens plattform til stemmestyring og kontroll av det smarte hjemmet. Alexa forstår ikke alle nordiske språk, og er halvhjertet rullet ut på disse breddegrader, så det taler ikke umiddelbart til produktets fordel at det er denne plattformen det er knyttet opp mot. Google og Apples konkurrerende plattformer er langt bedre implementert i de nordiske landene, men dem ser man ikke snurten av her.

Alexa spiller imidlertid ikke en avgjørende rolle for opplevelsen. Oppsett og betjening skjer som utgangspunkt i Ring-appen.

Før du kan begynne med oppsettet, må batteriet settes i og kameraet monteres. Skru av bunnen og plasser batteriet i den ene av de to plassene. I den andre kan man plassere et ekstra batteri så batteritiden fordobles, og man lader det ene mens det andre holder kameraet i gang. Batteri nummer to må kjøpes ekstra, men ikke desto mindre er det en fin egenskap som Ring er alene om å tilby blant testens deltakere.

Ring Spotlight Cam Plus 1
Der er plass til to batterier i kameraet, så man kan fordoble batteritiden. (Foto: Ring)

Et lite minus er imidlertid at batteriene lades med den eldgamle mikroUSB-kontakten. Det hører ingen steder hjemme å bruke dette i dag, og slett ikke når den faste strømtilkoblingen opprettes ved å sette en kabel bak i kameraet via USB-C. Det er unødvendig forvirrende å blande de to kontakttypene, for ikke å snakke om sløsing av kabler.

Kameraet kommer med et fleksibelt beslag, som gjør det mulig å montere det på en loddrett mur eller under et tak. Hvis man ønsker å plassere det stående, må man kjøpe en fot i tillegg. Med IP55-sertifisering er det ikke det mest værbestandige i testen. Vi opplevde imidlertid ingen tegn på at regn var en spesiell utfordring for kameraet.

Annonse

Vanskelig å unngå abonnement

Når batteriet er satt i kameraet, velger du å legge til et nytt produkt i Ring-appen, skanner QR-koden på kameraet, og følger rekkefølgen som omfatter forskjellige tilpasninger av bevegelsesregistrering, oppsett av private soner, skanningsfrekvens og mye annet. Det er en litt større oppgave, men til gjengjeld er kameraet helt kjøreklart og tilpasset dine preferanser når du har vært gjennom alt. Du behøver derfor ikke bekymre deg så mye for det litt uoversiktlige utvalget av menypunkter i appen.

Den basale betjeningen er relativ enkel. Trykk på kamerabildet for å strømme live og å få manuell kontroll over det innebygde spotlyset og sirenen. Spotlyset kan også slås på automatisk når det blir registrert bevegelser, men sirenen må alltid aktiveres manuelt, så man unngår uheldige feilalarmer som vekker hele nabolaget.

Mikrofon og høyttaler kan også aktiveres her, så det er mulig å tale med den som står foran kameraet.

Bildekvaliteten er veldig bra. Det er god kontrast og fine farger i dagslys, og når natten faller på, får du også et utmerket bilde av de nærmeste omgivelsene, også i farger, når spotlyset er aktivert.

Kameraet har ikke fullt så raffinert kunstig intelligens som flere av de andre i testen. Det kjenner ikke forskjell på dyr og kjøretøy, men kan stilles inn til å filtrere bort alt annet enn mennesker, noe som kan redusere mengden av falske alarmer en del.

Videoopptak lagres i skyen. Det er ingen mulighet for intern lagring, og derfor ingen vei utenom et månedlig abonnement. Så selv om prisen for kameraet er veldig fornuftig, ender det raskt med å bli en stor investering.

Konklusjon

Ring-kameraet har mange kvaliteter. Det leverer et flott, bredt bilde, et gjennomført utvalg av funksjoner og lang batteritid, hvis man forsyner det med et ekstra batteri (opptil seks måneder er angitt for et enkelt batteri, men det vil variere en del avhengig av innstillingene). Hvis man kan leve uten Google- og Apple-integrasjon, er det et kamera som vil kunne dekke de flestes behov. At lagringsmuligheter er konstruert slik at man har vanskelig for å komme utenom et månedlig abonnement, er imidlertid et betydelig minus.

Karakter
Ring Spotlight Cam Plus
Premium

Også i denne testen:

Google Nest Cam (med batteri)

Stilsikkert Google-kamera med flott bilde

Designen er lekker, brukervennligheten er høy og kameraet byr på smart persongjenkjennelse. Du må imidlertid unnvære spotlys og sirene.

Lekker design. Høy brukervennlighet. Bra bilde både dag og natt.
Ikke det mest værbestandige. Ikke spotlys og sirene. Ingen mulighet for intern lagring. Persongjenkjennelse koster ekstra.
Les hele testen

Arlo Go 2

Mobilt kamera med 4G

Arlos kamera kan kobles på det mobile bredbåndet, så det er mulig å bruke det på steder hvor det ikke er Wifi. Men det er temmelig dyrt, tatt de øvrige egenskapene i betraktning.

Internettforbindelse over alt. Lang batteritid. Lang rekkevidde. GPS-sporing.
Bildekvaliteten er variabel. Temmelig dyrt.
Les hele testen

TP-Link Tapo C420S2

Skarpe bilder og flott pris

For mer eller mindre samme pris som de øvrige i testen får du hos TP-Link to kameraer som leverer skarpe 2K-bilder og et fint utvalg av funksjoner.

Skarpt bilde. To kameraer til prisen av ett. Godt utvalg av funksjoner.
Må kobles på en hub. Begrenset synsfelt.
Les hele testen

Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren

Fastmontert kvalitetskamera uten merutgifter

Et velfungerende kvalitetskamera hvor du får adgang til all funksjonalitet uten abonnement. Det krever imidlertid en fast strømtilkobling, og er derfor ikke spesielt fleksibelt.

Velbygd. Flott bilde, dag og natt. Ingen funksjoner krever abonnement.
Kan bare monteres i et lampeuttak. Smalt synsfelt.
Les hele testen
Rasmus Elm Rasmussen
(f. 1980): Journalist på L&B Home. Rasmus skrev sin første artikkel om tech i 1999 til magasinet Alt om NET. Siden er det blitt til et vell av innhold til magasiner, aviser og webmedier innenfor kultur, livsstil og tech. De seneste årene har Rasmus fungert som redaktør på magasinet Alt om DATA. Rasmus skriver om alt fra PC-er og mobiler til elbiler, smarte hjem og lydutstyr.

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Du kan ikke ha det travelt

Lyd & Bilde
[]