Anlegget fra Philips er med to unntak nøyaktig likt sin forgjenger, som fikk en meget god omtale av oss i L&B nr 12 2010. Oppgraderingen er rett og slett en minnekortleser av typen SDHC, som brukes til å lagre data fra BD Live, slik at du siden kan få tilgang til ekstramateriale uten å være tilkoblet internett. Dessverre er den andre forskjellen en nedgradering, i form av en litt lettere basshøyttaler.
iPod-dokk er ikke inkludert, men fåes som tilleggsutstyr for rundt 600 kroner. Høyttalerelementene til Philips er vinklet noe mot hver sin side, for å gi en bedre spredning. Senterhøyttaleren er dessuten større og mer robust enn Panasonic sin, og bør gi grunnlag for litt myndigere dialoger på film.
Brukervennligheten til Philips er ganske god. Den er bedre enn hos forgjengeren av den enklere grunn at fjernkontrollen har blitt mer oversiktlig med skrift i tillegg til symboler. Dessuten liker vi at man kan sette avstand i meter til hver kanal, inklusive subwooferen. Dermed er det mulig å få riktig forsinkelse til alle kanaler.
Minus for totalt mangel på HDMI-innganger. Skal du ha lyd fra andre HDMI-kilder som for eksempel en PVR, må du benytte lydreturkanalen i HDMI-utgangen, da må TV-en være på til enhver tid.
Lydkvaliteten
Philips-anlegget har litt bedre oppløsning enn det til Panasonic SC-BTT370. Med musikk i stereo er stemmeregisteret bedre fokusert i overtonene, og overtonene er litt mykere gjengitt med Philips. Dermed kan man høre på musikk lenge uten å bli sliten i ørene. Det er også litt mer kropp i bassregisteret, som gjør at vi får inntrykk av et mer storslagent lydbilde. Sammenlikner vi med LG HX906SB, er bassen noe slankere hos Phillips, mens mellomtonen er litt mindre varm. I så måte minner Philips og Panasonic mer om hverandre.
Film i surround låter åpent og fint med Philips, og dialogene er litt myndigere enn med Panasonic. Det som derimot etter hvert åpenbarer seg, er at Philips begynner fortere å skurre i bassen. Når den onde Sauroman presenterer sin gigantiske hær på ti tusener av menn i ”To Tårn”, takler ikke subwooferen den ekstreme trykkbølgen fra kampropet. Her er Panasonic bedre. Det kan ha vært en tabbe av Philips å skalere ned subwooferen.
Totalt sett er Philips-anlegget et bra kompromiss, med et robust og kraftig uttrykk, men som bikker over når det blir for mye.
Også i denne testen:
LG HX906SB
Glimrende kompromiss
LG står for anlegget med testens beste lyd. At anlegget i tillegg er godt utstyrt gir det kvalitetsstempelet ”Best i test”.
Pioneer BCS-313
Varmere klang
Pioneer-anlegget byr på en varmere og fyldigere klang enn de fleste andre. Trådløs nettverkstilkobling er heller ingen uting.
Sony BDV-E380
Middelmådig
Anlegget fra Sony har nettverksstrømming og er det eneste med autooppsett. Dessverre er lydkvaliteten under par.
Panasonic SC-BTT370
Lyd i balanse
Dette anlegget testet vi forrige måned, mot PC-høyttalere og dyrere anlegg. Det klarte seg såpass at vi lurte på hvordan det er i forhold til sine likestilte konkurrenter.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser