Philips sine runde, stilistiske høyttalere i dette systemet ser nærmest ut som om noe som kommer fra fremtiden. Det runde, vaseformete kabinettet huser basshøyttaleren. Diskanten stikker opp som en antenne, bøyd fremover og spiller i friluft for å befri overtonene fra kabinettresonanser.
En iPod-dokk lader iPod eller iPhone, men den overfører ikke lyd fra poden til anlegget. Her er det kun AirPlay som gjelder, om vi ser bort fra minijackinngangen som mottar lyd analogt fra alle kilder. Og anlegget har bare trådløs nettverkstilkobling, så sørg for å ha ruteren klar.
Forsterkerkraften er innebygd i den høyre høyttaleren, og herfra trekkes en høyttalerkabel videre til den andre høyttaleren.
Produktet i bruk
For å koble anlegget til AirPlay, må det konfigureres via datamaskinens eller iPod-ens nettverkstilkobling. Det er ikke vanskelig for den som leser bruksanvisningen, men enkelte rare ting må gjøres, som er umulig å gjette seg til på egenhånd.
Når anlegget er koblet til nettverket, fungerer AirPlay enkelt og greit.
Hva lydkvaliteten angår, er det deilig med overtonene som er befridd fra høyttalerkabinettet. Diskantområdet gjengis mer svevende enn med normale kabinetthøyttalere, og spesielt sopran- og altstemmer kommer derfor meget fint frem. Anlegget spiller også høyt nok til å kunne rocke opp stua litt.
Bassen er fyldig, og setter et varmt preg på bassinstrumentene. Den er imidlertid ikke blant de kjappeste vi har hørt, og kan til tider oppleves som i overkant treg og unyansert. Dette gjelder spesielt på rytmisk musikk som pop, hip-hop, house, techno, etc, men er også merkbart på jazz og klassisk. Mellomtonegjengivelsen er litt tynn, slik at kraftige mannsstemmer ikke kommer skikkelig ut og frem. Det gjør også at bassen skiller seg litt mer ut enn den hadde trengt.
Lydbildet er mer diffust enn det er hamret i stein. Det svever ute i rommet, men har ikke noe helt definert sentrum. Dette gjør også at den generelle rytmikken i lyden blir litt tam.
Konklusjon
Philips Fidelio SoundSphere er et minimalistisk anlegg som ikke kan gjøre noe stort annet enn å spille musikk via Apple AirPlay. En analog minijack-inngang gjør at andre ting også kan kobles til, men den som ikke vil bruke AirPlay, vil aldri kjøpe dette anlegget.
Utseendet er meget spesielt og futuristisk, og er slett ikke for alle. Men de som liker det, vil elske det.
Lyden har absolutt noe ved seg, spesielt er vi begeistret for de svevende overtonene som gir lydbildet luft. Det er også et stort lydbilde vi får her.
Bassen er ikke den kjappeste vi har hørt, og mellomtoneområdet blir litt tynt. I tillegg mangler det svevende lydbildet noe klart og definert sentrum, det blir liksom hengende i lufta. Mange vil like dette, men vi skulle gjerne hatt litt mer fart, gnist og dynamikk. Til prisen absolutt godkjent, men her betaler du en del for utseendet.
Også i denne testen:
Denon Ceol
Lekkert alt-i-ett
Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.
iTunes vs iPod
Airplay
Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.
Marantz NA7004
En for alt
Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.
Marantz CR-603
Med DAB-radio
Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser