For å finne ut om det går an å få enda mer juice ut av lydsporet, pares elektronikken fra Onkyo med enda litt større høyttalere enn Focal Sib & Cub2. Prisen på høyttalersystemet fra Magnats Monitor Supreme-serie er omtrent en tusenlapp lavere enn det fra Focal, men uten spesiell pakkepris havner vi likevel litt over.
Det som gjør oss spent på høyttalerne fra Magnat er først og fremst subwooferen, som har et 12-tommers element hvor Focal sitt er på 8 tommer. Videre er senterhøyttaleren vesentlig større, med to 4,5-tommers mellomtoneelementer hvor Focal nøyer seg med en enkelt 5-tommer. Front- og bakhøyttalerne er små og glir rett inn i en bokhylle, selv om vi anbefaler stativer eller veggbraketter. Onkyo BD-SP309 støtter 3D-titler, og selv om den ikke er like slank og elegant som Panasonic DMP-BDT110, står den i stil med receiveren TX-NR509. Som med Focal, kan det være nødvendig å gå inn og etterjustere etter autooppsettet, spesielt hvis receiveren har satt ulik avstand til høyre og venstre kanal. Det vil aldri låte bra.
Lydkvaliteten
Mens Focal-høyttalerne har en åpenhet og finesse samtidig som bassen komplimenterer overtonene med nok kraft og fylde, fokuserer Magnat-pakken mer på kraften i lydbildet. Det går på bekostning av de minste nyansene i tonene, men samtidig får høyttalerne bedre fram aggresjonen i lydsporet.
Når det plaffes løs eller biler smadres på skjermen, hamrer subwooferen til Magnat som bare det, og de øvrige høyttalerne er også gladere i de ekstreme effektene enn hva Focal Sib & Cub2 er. Magnat kommer i så måte nærmere kinoopplevelsen.
Musikk i stereo blir også enda et hakk livligere, og høyttalerne sminker opp overkomprimert pop og rock til å låte noe mer dynamisk enn det i virkeligheten er. Uten at det går nevneverdig utover opplevelsen av jazz og klassisk. Selv om Focal-pakken gjør en mer nyansert jobb i denne disiplinen, men det funker med Magnat-systemet også, bare man tåler at det er litt farget. Men det er som sagt Hollywood blockbusters som er favorittføden. Til tross for at basselementet på Magnat sin subwoofer er større, er subwooferen kjappere enn Focal sin. Men siden den også går dypere, kan den være litt mer kinkig å plassere i rommet. Den bør enten stå helt inntil hjørnet eller godt utpå gulvet, borte fra bak- og sidevegger. Det første er enklest, men da kan frekvensresponsen også bli ujevn og gi en overdreven bass. Prøv deg frem! Sliter du med bassen, kan DSpeaker Anti Mode 8033C til 2.000 kroner gjøre underverker, og vi vil påstå at lydkvaliteten da vokser mer enn den økte prislappen.
Også i denne testen:
Oppsummering
Det lønner seg å betale mer
Selv om de dyreste anleggene i denne testen er over dobbelt så dyre som de billigste, gir de også enda mer for pengene. De rimeligste yter det absolutte minimum av hva vi mener er bra nok.
Focal Sib&Cub2 og Onkyo TX-NR509/BDSP309
Hever lista
Ved å skille ut forsterkerkraften i en separat surroundreceiver oppnås bedre lydkvalitet og mer kraft.
Logitech Z906 og Panasonic DMP-BDT110
Med kraftige PC-høyttalere
Kan Logitechs kraftigste PC-høyttalersystem hamle opp med et hjemmekinoanlegg når film står på menyen?
Panasonic SC-BTT370
Inngangsbilletten
Dette anlegget fra Panasonic er blant de aller rimeligste systemene med innebygd Blu-ray. Mon tro om det klarer å levere opplevelser?
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser