LG har hengt seg på Sony i jakten på det mest imponerende tallet når det gjelder oppløsning, og braker løs med hele 13 megapiksel. Derimot har man vært mistenkelig stille om hva man har gjort for å beholde bildekvaliteten med så mange piksler. Det finnes ingen opplysninger om blendere, optikk eller sensorer – utover at det skal være en bakbelyst sensor. I reklameteksten er dette den siste finessen man snakker om, og man kan derfor undres over om de virkelig har satset på kameraet i Optimus G.
Det finnes seks forskjellige motivprogrammer å velge mellom, og dessuten modus for HDR-bilder, panorama og bildeserier hvor man kan velge beste bilde. Dessuten finnes geotagging, ansiktsgjenkjenning og fargeeffekter, samt hyggelig nok mulighet for selv å stille inn lysstyrke, ISO og hvitbalanse. Blant de uvanligere funksjonene finnes muligheten for å knipse et bilde med stemmekommando, for eksempel når man sier ”smile”. Praktisk for å ta bilder av seg selv.
Takket være pekeskjermen kan man peke på hvor kameraet skal fokusere, men kameraet har likevel ofte vanskelig for å finne fokus. Det resulterer i at det kan være at man kommer hjem med bilder som så ok ut på mobilen, men som ser uskarpe ut på PC-skjermen. I svak belysning benyttes så mye aggressiv støyredusering at alle detaljer forsvinner, og da mister man jo litt av poenget med den høye oppløsningen. Man merker et visst rødstikk på bildene, men fremfor alt varierer fargene over hele bildet.
Konklusjon
I vår tidligere test av Optimus G som smartmobil konstaterte vi at det som ved presentasjonen var en banebrytende mobil, hadde blitt forbikjørt da den omsider kom ut i butikkene. Samme sak gjelder kameraet. LG har vært litt for kjapt ute med å ha et megapikselmonster, samtidig som konkurrentene har lykkes med å finne ut hvordan man løser problemet med bildekvaliteten. Til sammenligning fremstår derfor Optimus kamera som dårligere enn snittet. Det finnes gode grunner til å kjøpe Optimus, men kameraet er ikke et av dem.
Også i denne testen:
De beste kameramobilene
Oppsummering
Når det gjelder bildekvaliteten må de billigste kompaktkameraene se opp for mobilkameraene.
Sony Xperia Z
Snubler på mållinjen
Alle forutsetningene er der for en testvinner, men selv Sony har falt i megapikselfellen.
HTC One
Less is more
Det første mobilkameraet som duger på puben takket være en modig satsing på kvalitet fremfor kvantitet.
Samsung Galaxy Note II 4G
Middelmådig kjempe
Mange bra funksjoner og hyggelige bilder, men et vel klumpete format til å fotografere.
Nokia Lumia 920
Magien savnes
Til tross for at Nokia har gjort alt riktig på papiret, blir resultatet ikke bedre enn middels.
Apple iPhone 5
Utbyggbar
Enkel og mangesidig, men den er ikke lenger i teten hva gjelder bildekvalitet.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser