LG har lenge vært først med den seneste teknikken, men har mislykkes med å få sine flaggskip til å føles eksklusive samt at de ofte føles litt unødig kompliserte. Med LG G2 introduserte man knapper på baksiden, noe som var genuin nytenking. Og med denne oppfølgeren er man fortsatt på rett spor og lagt til finesser som er brukbare, mens man har tatt bort det som ikke fungerte.
Utseende og konstruksjon
Tross den skikkelig store skjermen føles ikke mobilen spesielt klumpete i hånden. Dette takket være den avrundede baksiden samt at den minimale rammen rundt skjermen gjør at størrelsen ikke har økt spesielt mye. Vekten ligger mellom Galaxy S5 og Xperia Z2. De bakre knappene er mer innfelt enn tidligere slik at de ikke er i veien. Tross dette er de fortsatt lette å finne med fingeren takket være en riflet struktur. Vi liker dem enda bedre enn tidligere.
Baksiden er sant nok av plast, men med en metallfilm som gjør at den føles mer luksuriøs enn de tidligere modellene, om enn ikke like fin som HTC One. Materialet gjør det også mulig å benytte trådløse ladere. Baksiden er dessuten avtakbar, som til forskjell fra G2 gjør det mulig å bytte batteri og sette inn microSD-kort for større lagringskapasitet.
Skjerm
Foruten den virkelig store skjermen, som gjør at mobilen havner i phablet-klassen, er det oppløsningen som gjør at den stikker seg ut fra mengden. Med fire ganger flere piksler enn en 720p HD-skjerm er den bisarr detaljert. Med sin 583 punkter per tomme føles plutselig Apples Retina-skjermer med sine 326 ikke like imponerende lenger. I praksis er det imidlertid mest en skryteverdi. Visst kan man se forskjell om man sammenligner side om side, men det er ingen slående forskjell i daglig bruk.
Fargegjengivelsen er mer naturlig enn imponerende som med AMOLED-skjermer. Noe som er bra for bilder og film, men litt blek til spill. Kontrasten er imidlertid ikke den beste, og svartnivået bare godkjent. Den er heller ikke den beste i sollys da lysstyrken ikke er blant de beste. Klart dårligere enn for eksempel Galaxy S5.
Kamera
Det mest oppsiktsvekkende med kameraet er den nye laser-autofokusen. Takket være kjappere avstandsmåling kan man ikke bare skyte bildene kjappere, men man får også skarpere bilder i dårlig lys. Spesielt ettersom det har optisk bildestabilisering. Det resulterte i at våre testbilder i svak belysning var blant de beste vi har sett. Passe opplyst med korrekte farger og veldig lite støy. I dagslys imponerte det med skarpe bilder og bra hvitbalanse. Toppklasse!
Hva vi ikke liker er at man har tatt bort alle motivprogrammene. Ifølge LG for at ingen benytter dem. Alt som gjenstår er auto, magic focus, panorama og dual (som benytter begge kameraene). Men vi ville i det minste gjerne hatt muligheten til å skifte mellom enkel modus og avansert. I de situasjoner som automatikken mislykkes eller man vil gjøre noe kreativt har man nå ingen alternativer.
Lyd
LG byr ikke på musikktjenester som noen av konkurrentene, og den musikkspilleren som følger med har ikke noe spesielt å by på. Høyttaleren er plassert på baksiden, noe som gjør det umulig å legge telefonen ned om man for eksempel ser på film. Dessuten støyer den slik at det er vanskelig å nyte musikken. Med et par rimelige hodetelefoner blir det betydelig bedre, men den kan likevel ikke måle seg med de beste musikkmobilene på markedet.
Bruk
Liksom G2 har denne KnockOn som gjør at man kan åpne og lukke skjermen med et dobbeltbank. I tillegg har den fått Knock Code som innebærer at man kan registrere et mønster av bankinger for å låse opp mobilen. Meget smidig. I motsetning til det tidligere overlastede grensesnitt og dusinvis av uinteressante apper, er G3 et under av enkelthet og minimalisme. Ikonene er tydelige og bare nyttige apper er med.
Smart Notice tenker for deg og minner deg blant annet om å ringe et ubesvart anrop eller å ta med paraply om det er fare for regn. LG Health benytter mobilens sensorer for å regne skritt og beregne hvor du er i forhold til oppsatte mål. Quick Remote lar deg benytte mobilen som fjernkontroll til hjemmekinoen. Tastaturet kan gjøres så stort eller lite du vil, og det går å svepe mellom tastene for å skrive kjappere.
Ytelse
En ulempe med den store skjermen er at det blir flere piksler å flytte på og som faktisk påvirker ytelsen negativt. Med tanke på spesifikasjonene burde G3 har toppet målingene, men den er faktisk ”bare” like rask som konkurrentene. Geekbench ga 932 (single) og 2311 (multi), nye Browsermark 1237. Selv om LG har satt i et stort batteri og implementert teknikker for å dra ned på skjermen strømforbruk, er den tørstere enn normalt. Regn ikke med mer enn en dags bruk før mobilen må lades.
Konklusjon
G3 er ikke bare en forbedring av G2, det er en helt ny mobil med unike fordeler og finesser. Skjermen er den skarpeste vi noensinne har sett, kameraet er blant de aller beste og fokuserer lynraskt. Dessuten føles den for en gang skyll så luksuriøs som den premiummobil den er. På toppen av det hele er den kjapp som lynet og lett å benytte. Normalt sett skulle vi ha avsluttet med et ”men”, men G3 har knapt noen ulemper. En klar favoritt til årets mobil.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser