Hvilken høyttaler man skal ha, avhenger av hva man trenger. Skal man en tur i parken er det en fordel at høyttaleren er lett og bærbar. Har man en hage eller terrasse, har man både plass og anledning til å velge en større høyttaler, og skal man fylle en stor hall med lyd, trenger man den største høyttaleren.
Hva man skal velge er altså avhengig av behov og budsjett, og her har vi samlet sju høyttalere med høy partyfaktor. De minste er i høy grad bærbare, mens de største og tyngste kan trilles dit man vil ha dem stående. Med ett unntak.
Når man skal velge en partyhøyttaler, er det bare å legge vekk de kresne gullørene. Ingen kommer til å lytte til musikken uansett, en partyhøyttaler fremste jobb er å gi festdeltagerne fet lyd, drivende bass og sette stemningen for hele festen.
Det er klart, at en liten høyttaler aldri kan nå det samme volumet eller smelle ut like mye bass, som en stor høyttaler. De minste høyttalerne kan likevel fungere perfekt i små settinger. Og innendørs i din egen stue, trenger man uansett ikke en kjempediger høyttaler for å få partystemning.
I årets test av partyhøyttalere har vi valgt bort de aller minste, mest lommevennlige høyttalerne, men likevel tatt med bærbare høyttalere. Av typen man kan få ned i piknikkurven. De små høyttalerne kan ofte pares med en eller flere, for enten stereo eller for å fylle et større areal med mer lyd. De største høyttalere har også innganger for gitarer og mikrofoner, og de har DJ-funksjoner for de gangene man har lyst til å mikse musikken selv.
I denne testen av partyhøyttalere har vi vektlagt lydkvalitet, funksjoner, spilletid, og hvor høy partyfaktor høyttalerne kan levere. I beste spinal tap on har vi vurdert partyfaktoren fra null til 11. Fordi de minste høyttalerne er en partyfaktor på fem eller seks knallbra, mens de største høyttalerne bør ha en partyfaktor på minst sju eller åtte, etter vår mening.
Vi har også vurdert høyttalerne ut fra de vanlige kriteriene for høyttalertester og drysset stjerner over høyttalerne, slik vi pleier.
Merk at det ikke nødvendigvis er en sammenheng mellom partyfaktor og antall stjerner.
Her kan du lese testen av sju andre partyhøyttalere:
JBL Xtreme 4
Partyfaktor 7/11
Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.
Enkl Sound Copenhagen ES2
Partyfaktor 6/11
Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.
JBL PartyBox Club 120
Partyfaktor 9/11
Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.
Sony ULT Field 7
Partyfaktor 10/11
Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.
JBL PartyBox Stage 320
Partyfaktor 10/11
JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.
Soundboks 4
Partyfaktor 11/11
Soundboks flaggskip ser kanskje ikke så vakker ut, men vent til du hører lyden.
Sony ULT Tower 10
Partyfaktor 11/11
Sonys flaggskip kombinerer et enormt lydtrykk med bra lyd, og morsomme effekter.