Da vi for tre år siden testet JBL charge 3, forsterket det inntrykket av at JBL er dyktige til å lage reisehøyttalere. Nå er oppfølgeren JBL Charge 4 her, og det er ikke en like dramatisk forbedring fra forgjengeren som sist. Den ser nærmest identisk ut med sitt tubeformede chassis, sine diskré knapper på toppen for å styre avspilling og en gummiluke som skjuler tilkoblingene. Det trengs, da høyttaleren tåler vann og altså passer utmerket til stranden. Den finnes i hele ti lekre farger, som er dobbelt så mange som tidligere.
Finesser og lyd
Den neste åpenbare forskjellen er at batteritiden har økt med hele fem timer. Den lades også med USB-C, som er praktisk siden de fleste moderne mobiler benytter det. Høyttaleren får navnet sitt fra en USB-utgang som gjør at du kan lade mobilen fra høyttaleren. Med tanke på høyttalerens batterikapasitet tærer det ikke altfor mye på spilletiden.
JBL Connect-appen brukes fremfor alt for JBLs ess i rockeermet: Man kan koble sammen opp til 100 høyttalere. Det trenger ikke være samme modell; det fungerer med Pulse 3, Flip 5 og Boombox. Man kan også koble sammen to høyttalere og få ekte stereolyd. Appen brukes også til å oppgradere programvaren. Derimot kan man ikke gjøre noe av det viktigste som apper tilfører, nemlig å stille inn equalizeren for å få lyden til å passe din smak.
Det hadde vært et større problem om høyttaleren hadde hatt lyden til Charge 3, som låt litt innestengt, og der diskanten var den store svakheten. Heldigvis var dette den andre store forskjellen fra forgjengeren. Den har fått livligere diskant og generelt en mer balansert lyd. Den har imidlertid ikke mistet sine bass- og volumressurser, takket være de passive elementene i enden. Noter at JBL Charge 4 tross sin form, ikke er rundstrålende. Man må derfor tenke på hvor man plasserer den for å få den beste lyden.
Konklusjon
Forgjengeren var en av våre favoritter i det årets test av reisehøyttalere. Oppfølgeren JBL Charge 4 har rettet opp det største problemet vi fant, nemlig den ubalanserte lyden. Nå låter det betydelig bedre, men den har fortsatt imponerende volum- og bassressurser. Charge tåler vann, og har et batteri som holder nesten hele døgnet, og som kan låne strøm til mobilen. Man kan også koble sammen flere JBL-høyttalere trådløst for større lyd.
Også i denne testen:
LG Xboom Go PK3
Mindre, men tåler mer
Minste Xboom Go-modellen ser kanskje ikke like kul ut som storebrødrene, men er tøffere.
Marshall Stockwell 2
For rockere på farten
Marshalls reisehøyttalere har endelig fått vannbeskyttelse, og låter bedre enn noensinne.
Ultimate Ears Wonderboom 2
Et potent sjarmtroll
La ikke det søte utseendet lure deg, Wonderboom 2 har overraskende potent lyd.
Urbanears Rålis
Hage-høyttaleren
Stort er ikke alltid bedre, viser Rålis, som ikke trumfer konkurrentene lydmessig.
Sony SRS-XB32
Party i parken
Sony nøyer seg ikke med bra lyd, men øser på med diskolamper og lydeffekter.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser