Den største ulempen ved helt trådløse ørepropper er batteritiden, men Sony har her doblet brukstiden til åtte timer. Det er nok til de aller fleste reiser. Etuiet gir i tillegg tre oppladninger, i alt 18 timer ekstra. Og en rask tur i laderen gir 90 minutters avspilling på 10 minutters oppladning.
20 grader av støyfrihet
Den automatiske støyreduksjonen kan tilpasses i hele 20 trinn, fra maksimal isolasjon til omtrent ingen støyreduksjon. Funksjonen Adaptive Sound Control «lytter» konstant til omgivelsene og tilpasser støyreduksjonen til lydnivået.
Den trådløse forbindelsen er glimrende. Under testen opplevde jeg noen få, korte avbrytelser av lyden på den ene proppen. Det finnes de med enda mer stabil tilkobling (Apple, Beats), men Sony er innenfor akseptabel standard. Det som imponerte meg, var at jeg kunne gå over 50 meter unna mobilen i friluft, før det ble noe mindre stabilt. Faktisk et hårstrå lenger enn Apple og Beats!
Lydforsinkelse
Det er noe forsinkelse på lyden, som manifesterer seg når man spiller actionspill, hvor lydeffektene ikke kommer helt samtidig som smellene på skjermen. Men det er ikke så langt unna, Sony er for eksempel bedre enn B&O på dette. Leppebevegelsene på film treffer også bra nok til at vi gir godkjent her.
Passform
Der hvor min kollega John hadde en eureka-følelse hva passform gjelder, er jeg ikke personlig like entusiastisk. Selv om Sony-ene sitter godt, tynger de ned av å stikke såpass mye ut. Resultatet er at jeg er redd for å miste dem hvis jeg skulle småløpe for å rekke buss eller T-bane (trening er det lenge siden jeg drev med). Heldigvis følger det med sju par tupper, hvorav tre i meget behagelig minneskum, så de fleste burde kunne finne noe som passer.
Det skal nevnes at Sony-ene verken er støv- eller vanntette, så vær forsiktig med fuktighet.
Lydkvaliteten
Sony WF-1000XM3 klarer kunsten å skape god bass. Ikke i samme liga som et par øreklokker, men det er en flott klangbunn her.
Dynamikken er også god. Trommerytmene på Bad For You av Ariana Grande låter saftig og samtidig attakkert.
Støydempingen forandrer lite på lyden. Selv om den skrus helt opp, beholder musikken sine overtoner, og stemmene høres fortsatt godt.
Konklusjon
Sony har med WF-1000XM3 forbedret på første generasjons barnesykdom i form av kort batteritid og dårlig stabilitet, og man har samtidig klart å få det meste av kvaliteten fra Sonys støyreduksjon ned i de bittesmå proppene. Også lyden er meget god.
Øreproppene er en komplett pakke, og slettes ikke noe dårligere nå enn da vi testet dem sist. Men det har endelig kommet konkurrenter på banen, som gir Sony kraftig konkurranse.
Også i denne testen:
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Vi elsker disse
Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!
B&O Beoplay E8 2.0
De mest luksuriøse
Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.
Supra Nero-TX
Et vanvittig godt kjøp
At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.
Apple AirPods Pro
De ”alle” vil ha
Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.
RHA TrueConnect
Engasjerende premiumfølelse
RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift
Audio Technica ATH-CKR7TW
Nei, takk
Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen skavanker som konkurrentene har funnet ut av.