Hvis vi ser bort fra de aller billigste hodetelefonene, er det fullt mulig å få god lyd på hodet for noen hundrelapper. Da henger bassen bedre med resten av musikken, og det er fullt mulig å høre hva vokalisten synger, uten å måtte skru opp volumet mye. Men betaler man litt ekstra, øker mulighetene til å få kvalitetslyd betraktelig.
I denne testen har vi plukket åtte lukkede hodetelefoner, fra kjente produsenter, som koster rundt tusenlappen. Noen ligger under, et par av dem ligger over. Felles for alle åtte er god bærekomfort, lav motstand og høy nok følsomhet til at de fungerer med de bittesmå forsterkerne som sitter i mobiltelefoner. Og iPod-er.
Det er også en fordel at de ikke er for store. Da tar de stor plass i en bag, og blir ukomfortable å ha hengende rundt halsen, når man ikke lytter. Det er også en fordel at de kan brettes sammen, eller legges flatt. Derfor har vi lagt vekt på hvor praktiske de er som hodetelefoner for folk på farten, men også tatt hensyn til bærekomfort, støydemping, og naturligvis lydkvalitet. I tillegg har vi studert kvaliteten. Skal de være med ut, må de tåle litt. Utbyttbare ledninger er en fordel. De aller fleste kan enkelt bytte øreputer, men flere av dem har fastmonterte ledninger.
Det tøffeste paret i testen er Philips Stretch-modell, som tåler en regnskyll og kan bøyes og vris i alle retninger uten at de ryker. Aller minst i testen er AKG Q460, mens Panasonic HTF600 og Koss DJ100 er blant de største og tyngste i testen.
Philips TR 55LX
Bøy og tøy
Disse sitter som limt på hodet, men den eneste grunnen til å kjøpe disse er byggekvaliteten. Lydkvaliteten er det verre med. De spiller ikke dårlig, men de utmerker seg heller ikke på noen måte.
Sony MDR-ZX700
Klassisk design
Sonys hodetelefoner er ikke blant de mest praktiske. Men de spiller klokkeklart og er meget komfortable.
Sennheiser HD448
Balansert klang
Sennheiser HD448 er både lette og komfortable tross størrelsen, og spiller fortreffelig.
Koss DJ100
Bunnsolid
De solide hodetelefonene fra Koss tåler en støyt, men spiller litt for lavt.
Panasonic RP-HTF600
Billig og bra
De store hodetelefonene fra Panasonic er testens billigste, men langt fra dårligste.
Shure SRH240m+
Nesten perfekt
Kanskje ikke den mest bærbare i testen, men hodetelefonene fra Shure spiller glimrende til prisen.
AKG Q460
Gode aner
Man skal ikke kimse av testens minste hodetelefoner, de lyder nemlig mye større enn de ser ut.
Denon AH-D1100
Bassmonsteret
Testens dyreste hodetelefoner har høye forventninger å leve opp til.
Stengt for kommentarer.