Norske Kygo har gang på gang vist at det ikke nødvendigvis er noe negativt når en DJ setter navnet sitt på hodetelefoner. Enten det gjelder helt tråløse propper som E7/900, støyreduserende hodetelefoner som A11/800 eller street-hodetelefoner som A6/500. De siste var utmerkede, men ikke helt billige. Så hva skjer når de drar ned prisen til halvparten med Kygo A3/600?
Stilen blir helt annerledes. Der de førstnevnte førte tankene til Denon og hodetelefoner man kan se på businessflyet, minner A3/600 mer om street-hodetelefoner som Urbanista. De kan fås i svart, hvitt eller grått. Det er også plast som dominerer, mer enn metall og kunstlær. Men det er ikke nødvendigvis bare negativt, for de føles funksjonelle og brukervennlige. Det er naturligvis metall der det behøves, som i hengslene. Det er nemlig en fordel som A3 har sammenlignet med A6, at man kan folde dem sammen før reisen. Samt putte dem ned i oppbevaringsposen om de skal ligge i vesken.
Øreputene er kledd i kunstlær og polstret med memory foam. De former seg altså etter ørene på en behagelig måte. Derimot klemmer de en del mot ørene. Ettersom bøylen dessuten ikke er polstret, bare kledd med et gummilignende materiale, er de ikke spesielt behagelige i lengden. På den høyre klokken sitter de normale tre knappene for å styre avspillingen og svare i telefonen. Knappene er passe store og lette å finne med fingeren. Der sitter også en tilkobling for lydledningen samt USB-kontakten. Dessverre er det gammel mikro-USB-kontakt, og det er ingen hurtiglading. Man kan heller ikke bruke Kygo Sound-appen for å justere lyden.
Når vi setter på de første låtene i spillelisten vår, er det akustisk, og man vil ha naturlighet og detaljrikdom. Vi er ikke spesielt imponert, da det låter hardt og påtrengende. Med pop blir det bedre, da det stiller mindre krav. Men så går vi ut av spillelisten og setter på Kygos remiks av Coldplays Midnight, og da faller plutselig bitene på plass. Det er naturligvis dette hodetelefonene er tunet for. Det er medrykkende og tøft, akkurat den urbane lyden som hodetelefonene er laget for.
Konklusjon
De billigste hodetelefonene i Kygos sortiment er naturligvis et kompromiss. De har ikke samme premium materiale som de dyrere hodetelefonene, og er heller ikke like sofistikerte lydmessig. Derimot passer lyden perfekt for Kygos publikum. Og de er faktisk sammenleggbare, noe de dyrere merkelig nok ikke er. De er altså lette å ta med seg, og enkle å bruke. Øreputene er myke, men hodetelefonene kan bli litt ubehagelige i lengden.
Også i denne testen:
Urbanista Detroit
Budsjettkonstruksjon med budsjettlyd
Selv Urbanista har gått for langt med sparekniven, noe som gjør det vanskelig å anbefale dem.
Sony WH-CH510
Når gjerrigheten svikter kunnskapen
Selvfølgelig vil vi alle ha billige hodetelefoner, men dette er å trekke for mye ned på kravene.
Skullcandy Hesh 3
Store og behagelige hodetelefoner for langturen
Skullcandy har forbedret Hesh Wireless på nesten alle punkter, men lyden svikter.
Jays x-Five Wireless
Deilige hodetelefoner for pendlingen til jobben
Jays x-Five har akkurat det man trenger i et par hodetelefoner som skal brukes på farten.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser