Et hvert anlegg som inneholder en NAD-forsterker og høyttalere fra Bowers & Wilkins, kan gi vann i munnen på entusiastene. Her er det nettopp en slik kombinasjon som utgjør testens dyreste anlegg, med knapp margin.
Vi har testet både forsterkeren og høyttalerne tidligere, og hadde store forventninger til kombinasjonen. For her får man mye for pengene. Ta høyttalerne først. B&Ws kompakte toveishøyttaler, har deres gule kevlarmembran i bassen, kombinert med en aluminiumsdiskant.
Til å drive de relativt ineffektive høyttalerne (87dB følsomhet), trenges alle de 50 wattene med effekt som NAD-forsterkeren besitter. Men siden vi snakker NAD-watt, sier ikke tallene all verden. Det er praksis som teller.
Forsterkeren er den moderne utgaven av den klassiske NAD 3020. Med analoge innganger, også platespillerinngang, men denne er også trådløs. Enten med Bluetooth, eller Chromecast over Wifi. Med en Bluetooth-app fra NAD, kan man styre forsterkeren fra mobilen.
Antenner stikker opp fra baksiden. Der finnes det også to analoge RCA-innganger, den nevnte platespillerinngangen for spillere med MM-pickup, en subwoofer utgang, og to av hver av optisk og koaksial digital inn.
Det finnes ingen USB DAC-inngang med støtte for høyoppløst lyd her. Da må man velge den dyrere NAD C368, som har utskiftbare moduler med ekstra innganger.
Oppsett og daglig bruk, er så enkelt som det kan få blitt. Det er ikke mye som skal konfigureres her, før man kan spille musikk. En knapp på fronten er merket Bass EQ, og kan benyttes hvis man vil kompensere for manglende bass fra små høyttalere.
Det er ikke nødvendig på B&W 685S2.
Lydkvalitet
Kombinasjonen NAD og B&W gir en veldig god sammenheng i lydbildet, men det spruter ikke av engasjement her. Tørr, nesten nøytral og meget stram bassgjengivelse med utmerket definisjon, trekker opp. Mens mellomtonen lyder litt for anemisk og avslappet til at vi lar oss overbevise. Lyden kan oppleves som litt lukket, for detaljer kommer ikke særlig godt frem i denne kombinasjonen, og vi blir sittende og vente på at musikken skal ta oss med storm. Det skjer ikke.
Det er et uforløst potensiale her som kanskje kan løses med en annen kombinasjon av forsterker og høyttaler. Så vi koblet inn KEF Q150 i stedet. Det åpnet opp lydbildet, ga oss merkbart mer fokusert lyd, tydeligere detaljgjengivelse og et åpnere lydbilde.
Også i denne testen:
Pioneer X-HM86
Velutstyrt gråmus
Et kompakt og velutstyrt anlegg som ikke innfrir på det viktigste.
Onkyo R-N855 og Klipsch RP-150M
Trenger mer ”power”
Høyttalere fra Klipsch paret med elektronikk fra Onkyo pleier å være en sikker kombinasjon, men her er det noe som mangler…
Sonos Play:5 II (x2)
Best på multirom
Få om noen kan multiromslyd som Sonos. Men hvor hi-fi er toppmodellen Play:5?
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1 og L-1
Multirom med hi-fi-kvalitet
EC Living Tana har den nødvendige varme og fyldige lyden man forventer av ekte hi-fi.
Yamaha MusicCast MCR-N870D
Et fullverdig hifi-anlegg
Yamaha-anlegget er nesten komplett og spiller knallfint.
Marantz M-CR611 og KEF Q150
Vellykket kombinasjon
Marantz/KEF-anlegget er pent å se på, enkelt å betjene, og lyden sitter som et skudd!
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser