: Toshiba Chromebook 2

Den vanskelige nr. 2

Toshiba Chromebook 2 burde vært bedre enn forgjengeren på alle punkter. Men det er den ikke!
Lyd & Bilde mener
Fremragende skjerm med Full HD-oppløsning. I tillegg til imponerende god lyd og en robust, men likevel slank og lett design.
Ytelsen skuffer både i Benchmark test og i daglig bruk. Batteritiden er også skuffende, og til prisen kan ikke den samlede pakken anbefales.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Chrome OS
  • Skjerm: 13,3" TFT IPS, 1920 x 1080
  • Prosessor: 2,16 GHz Intel Celeron N2840
  • Minne: 4 GB RAM / lager 16 GB (+SDXC)
  • Kamera: HD web
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 LE
  • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, SD-kort
  • Mål: 32 x 21,4 x 1,93 cm
  • Vekt: 1,35 kg
  • Batteri: Opp til 9 timers levetid
Annonse
Annonse
forfatter

Vi var meget begeistret for Toshibas første Chromebook, som vi testet i februarutgaven av Lyd & Bilde, og hadde regnet med at etterfølgeren ville være enda bedre. Og det er også Toshiba Chromebook 2 på noen punkter, selv om vi ikke helt kan skjule en viss skuffelse.

For å nevne det positive først så er Toshiba Chromebook 2 både slankere og lettere enn forgjengeren, men likevel robust og med en god kvalitetsfølelse. Skjermen er fortsatt på 13,3”, men nå er det en IPS-skjerm med Full HD-oppløsning man får med på kjøpet, og den er intet mindre enn fremragende. Den er lyssterk med god betraktningsvinkel, og fargene er levende og dynamiske.

Toshiba har også satset på god lyd med denne maskinen, og et samarbeide med Skullcandy har resultert i ganske gode innebyggede stereohøyttalere. Setter man et par gode hodetelefoner i maskinen blir man heller ikke skuffet. Tvert i mot. Lyden er kraftfull og overbevisende.

Som på Toshibas første Chromebook er tastaturet ganske godt, og selv om tastene ikke har verdens beste trykkmotstand sitter de med passe avstand til hverandre, og skriveopplevelsen er absolutt godkjent.

Både prosessor og minne har blitt oppgradert (fra 1,4 GHz Intel Celeron 2955U-prosessor og 2 GB RAM til 2,16 GHz Intel Celeron N2840 og 4 GB RAM), men vi opplever likevel Chromebook 2 som sløvere enn sin forgjenger! Åpner man bare tre eller fire bokmerker i nettleseren har maskinen vanskeligheter med å følge med, og vår Benchmark test viser det samme. Bare 2.314 point scorer Chromebook 2 i Browsermark 2.1, mens forgjengeren oppnådde over 3.000 point i samme test.

Annonse

Vi dobbeltsjekket ved å teste med Futuremarks Peacekeeper og fikk en score på 1.501. Til sammenligning scorer en iPad Air 2 1.385 point i samme test, og det burde tross alt være større forskjell på et nettbrett og en laptop. Også selv om sistnevnte kjører Chrome OS.

Neste skuffelse var batteritiden, som Toshiba opplyser til 9 timer, men som vi målte til kun 4 timer og 19 minutter med forannevnte Peacekeeper-test. En av fordelene med en Chromebook skulle jo for øvrig være den lange batteritiden …

Toshiba-Chromebook-2-CB30-B_full-product_with-wallpaper_02

 

Konklusjon

Det samlede inntrykket blir dessverre litt grumsete. Jo, Toshiba Chromebook 2 er både lettere og slankere enn forgjengeren. Den kommer med en fremragende skjerm og meget god lyd, men selv om spesifikasjonene er blitt bedre på papiret yter den ikke så godt som forventet, og batteritiden lar mye være igjen å ønske. All den stund Chromebook 2 koster 1.000 kroner mer enn forgjengeren, synes vi den er vanskelig å anbefale.

Annonse

 

Hva er Chrome OS?

Chrome OS er designet til primært å fungere med Googles egne Cloud-tjenester via diverse web-apper, og selv om man også kan bruke visse funksjoner i Chrome OS i offline-tilstand, forutsetter Chrome OS som regel at man har forbindelse til internettet.Langt de fleste tilgjengelige appene i Chrome OS er basert på Googles online-tjenester – som Gmail, Google Docs og YouTube – og starter typisk som et bokmerke i Chrome-nettleseren, som på mange måter er kjernen i Chrome OS.Noen apper kjører i egne vinduer – for eksempel Files, som er Chrome OS sitt svar på Windows Stifinner eller Finder i Mac OS.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!