: SHFT

Personlig trener i lommeformat

Dansk oppfinnelse vil revolusjonere løpebransjen.
Januar 2017SHFT
Lyd & Bilde mener
Det er supert med instruksjoner i øret, på samme måte som resymeer og oppfølging er en god måte å holde motivasjonen oppe. Og i tillegg er det lett å komme i gang for både trent og utrent.
Det hadde vært fint om man lettere kunne holde øye med batteristatus på de to pods-ene. Det er ergerlig å gå tom for strøm når man først er ute. Du må ha mobilen med på løpeturen.
Spesifikasjoner
  • iPhone (iOS) og Android kompatibel
  • Kan øke din løpehastighet
  • Kan redusere skaderisiko
  • Registrerer hvert skritt i 3D
  • Watt-måling til beregning av din løpeøkonomi og -effektivitet
  • Måler bl.a. skritt per minutt, hvor lenge foten din har vært i kontakt med underlaget, kroppshelling, pronasjon, bounce, skrittlengde, landingsposisjon (9 soner), G-kraft
  • Engelsktalende løpecoach
  • Følger med: 2 pods, 1 lader og et belte til brystet
Annonse
Annonse

Det er feil å tro at løping bare handler om å snøre skoene og reise seg fra sofaen. Det er viktig å ha en korrekt teknikk, samt naturligvis de riktige løpeskoene, for å optimere utbyttet og unngå skader. Dette kan en personlig trener hjelpe til med. Men hvorfor kjøpe en av kjøtt og blod, når du for et moderat engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar med instruksjoner i hodetelefonene dine? Møt SHFT, som er satt til verden for å revolusjonere løpebransjen.

En dansk oppfinnelse
SHFT er blitt til på IT-universitetet i København. Her har et stort lag av kompetente mennesker jobbet for å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet har latt vente på seg et par år, men det har ført til SHFT, som består av pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. Takket være deres plassering og avstand til hverandre, samler de svært mange data om løpingen din. Disse sendes fortløpende til hodetelefonen, bearbeides via en spesiell programvare og kommer tilbake igjen med instruksjoner. Du kan selv velge hvor ofte du vil ha disse oppdateringene om løpestilen din. Personlig var jeg tilfreds med hvert 30. sekund. Holder du deg innenfor de fastsatte intervallene til SHFT, belønnes du med ytterligere motiverende tilbakemeldinger. «Du gjør det bra, bare fortsett» – herlig!

(Foto: Produsenten)

Ta flere skritt
Selv om SHFT kan utføre mer enn 12 000 målinger i sekundet, er det forholdsvis enkle instrukser du får i headsettet: Ta flere skritt, løft foten raskere fra bakken, og så videre. Det er godt tenkt, for de færreste har behov for å få alle detaljer om hvilke krefter som spiller inn når de løper, noe som nettopp har vært et av hovedformålene med SHFT. Teknikken er avansert, men det skal gjøres lett og spiselig både for trente og utrente å komme i gang, noe det må sies å være. Hver treningsøkt starter og avslutter med et resyme av løpestil og resultater. Det er akkurat noe slikt som motiverer en til å fortsette.

Startproblemer
Da SHFT er utviklet i et laboratorium på IT-universitetet, minner det på mange måter om et kickstarter-prosjekt. Spesielt programvaren, og også den dokumentasjonen som følger med, er litt mangelfull. Av uvisse årsaker kunne jeg ikke koble mine pod-er til på første forsøk. En restart av mobilen løste problemet. Ja, kanskje var det mer Apples enn SHFTs skyld. Hovedpoenget er imidlertid at det mangler noe. Hvorfor har man for eksempel ikke lagt inn en batteristatus på de to pods-ene fra begynnelsen? Jeg gikk tom for strøm en av gangene jeg var ute. Irriterende. Jeg håper det blir med i en senere oppdatering av programvaren.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Har du bruk for et spark bak for å ta på løpeskoene og komme ut av døren, er SHFT et genialt lite produkt. De fleste tror at løping bare handler om å komme ut og i gang, men naturligvis har det også mye med teknikk å gjøre. Med SHFT blir du forsiktig guidet i gang, og får den riktige og mest optimale løpeteknikken inn fra starten. De løpende instruksjonene motiverer til å holde ut selv om man er trett, og oppfølging med evaluering av fremskritt gir mot til å fortsette en annen dag. Nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å bli hjemme.

Annonse
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

5 / 5. Antall stemmer 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelaktig bil, spesielt i denne utgaven.
JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera som gir deg et helt nytt perspektiv.
Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Glem de billigere mesh-løsningene. Du blir ikke fornøyd før du tar steget opp til Orbi AX4200.
På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.