Vi har testet mange bærbare datamaskiner fra MSi. Selskapet er blant de største når det gjelder gaming, og de har høstet mange priser i våre tester. Men det er også en verden utenfor LAN-partyets vegger, og den har den taiwanske produsenten kastet sin oppmerksomhet på.
MSi PS42 8RB med kjælenavnet “Modern” er en ultrabook i typisk design: aluminiumfinish og slanke linjer overalt. Den er like under 16 mm tykk og veier 1,2 kg. Altså en maskin som er skapt for å bli puttet i mappen eller ryggsekken og være med en hel dag på jobben eller skolen.
Skjermen er en 14″ i Full HD-oppløsning. Den er pen og skarp, uten å høste ekstra for blendende lysstyrke og fargeekthet. Touch-funksjonen må også unnværes. Men vi er også i den mest tilgjengelige delen av prisskalaen.
Nedskalert GeForce
MSi PS42 kommer i en rekke versjoner. Forskjellen er prosessor og grafikkort. Den testede utgaven er utstyrt med en 1,8 GHz Intel Core i7-prosessor og en GeForce MX150 grafikkprosessor fra Nvidia. Det er en “mobil” prosessor, som på ingen måte kan sammenlignes med de kraftige 3D-prosessorene fra samme selskap, men fortsatt bedre enn Intel HD Graphics, som ellers er standard på de aller fleste ultrabookene. Det finnes også mer muskelsvulmende utgaver med “riktig” GeForce GTX 1050-kort om bord.
Tastene er store, behagelige og bakbelyste. Følelsen er ikke så presis som vi er vant til fra MSi’s gaming-maskiner, men tastaturet er til gjengjeld lett å skrive på. Webcam-et er plassert i bunnen av skjermen, noe som gir litt fugleperspektiv på videokonferanser.
Det er godt med porter av alle typer rundt det smale kabinettet. Og heldigvis er det både to USB 3-porter og to USB-C-porter. USB-C er sikkert fremtiden, men det er praktisk at det også er porter som kan brukes i nåtid.
Som vanlig for MSi kan man overvåke og fintrimme innstillinger for prosessor, grafikk, kjøling, med mer. Men mulighetene er færre, og det er for eksempel ikke noen innstilling for RGB-lysshow. Det kunne også lett virket forstyrrende ved møtebordet eller i auditoriet.
Høyttalerne er gjemt bak gitter, som går langs hele skjermen. Det ser bra ut, men lyden er ganske tynn, sammenlignet med gaming-modellene, hvor lyden er tunet av Dynaudio. Men til et Skype-møte og en YouTube-video innimellom går det OK.
Benchmark
Prosessoren er som nevnt en Intel Core i7-8550U på 1,8 GHz, som er en quad-core med åtte tråder. Det sikrer en fornuftig regnekraft, så på det punktet er MSi PS42 på høyde med både de beste ultrabookene og sine brødre fra MSi’s gaming-avdeling. Geekbench-testen gir henholdsvis 4202 (single-core) og 10 654 (multi-core). Også i kontorprogram-simuleringen P Mark 10, er resultatet fint: 3715. Så maskinen er lett, men ikke langsom. Bare maskiner med mange flere prosessorkjerner er vesentlig raskere. Og der er prisen gjerne det dobbelte.
3DMark-testen måler maskinens evner i 3D-spill, og her er resultatet mer moderat. 1189 i 3D Spy og 3276 i Fire Strike-testen er omkring en firedel av hva PS42s storebror GT75VR klarte. Men den koster og veier også tre ganger så mye, og kan på ingen måte være i skolevesken. Og ytelsen er på sin side flere ganger høyere enn typiske ultrabooks.
MSi sier at PS42 kan kjøre opptil 10 timer på en lading. Så den skal nok klare å holde en normal arbeidsdag. I den harde, men standardiserte batteritesten hvor det kjøres krevende oppgaver med full bluss på skjermen, holdt den ut i tre og en halv time. Det er på samme nivå som med andre Core i7-baserte ultrabooks.
Ultrabooks er et nytt territorium for MSi, og det er mange om benet. Hvis vekten og størrelsen er viktigst, er de superlette Acer Swift 5 og Asus ZenBook 13 verdt å ta med i betraktning. Er grafikkmuskler i høysetet, er økonomi-gameren Lenovo Legion Y530 interessant og også diskré. MSi PS42 plasserer seg midt mellom ytterpunktene.
Konklusjon
MSi PS42 8RB-015NE er en utmerket og absolutt nydelig ultrabook-PC til en pris hvor de fleste kan være med. Den vil være glimrende som studiemaskin eller arbeids-PC. Den kan kjøre en dag på batteriet, og er lett å ha med seg. Det er et flott utvalg av porter, uansett hva behovet ditt er. Den klarer bildebehandling fint, og den åpner gjerne for spill som Civilization eller League of Legendes i pausen. Men tunge 3D-spill er ikke noe den er laget for.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser