TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Logitech Circle

Logitech gir deg ro i sjelen

Kom barna hjem til tiden, har hunden det godt, er vinduet lukket? Et overvåkningskamera kan gi deg ro og trygghet.

Av / 06.03.17 - 09:57
Logitech Circle

Home mener

  • Circle er et smart kamera som bare tar opp når det er nødvendig. Opptakene lagres i skyen, og kan lett ses via mobilen.
  • Det er dårlig at gratispakken er så begrenset. Hvorfor må vi betale ekstra for mer enn 24 timers lagring?

Vil du gjerne holde øye med hjemmet ditt når du ikke er til stede? Eller kanskje vil du bare holde øye med når barna kommer og går, eller hvordan hunden og katten har det? Da må du anskaffe deg et overvåkningskamera. Disse kan være dyre og vanskelige å montere og installere. Logitech har imidlertid gjort det utrolig lett med introduksjonen av sitt lille Logitech Circle-kamera. La deg ikke lure av størrelsen eller den beskjedne designen. Logitech Circle er et ganske potent lite kamera, som paret med en solid programvare og datalagring i skyen, kan bli din nye bestevenn. Du må imidlertid være forberedt på ekstra gebyrer hvis du vil utnytte det fullt ut.

Styres med mobilen
Oppsett og styring av Logitech Circle foregår via mobil eller nettbrett, og støtter iOS og Android. Det er lett å komme i gang, og du oppretter forbindelse på samme måte som med de andre smart home-enhetene. Du starter med å installere appen på mobilen, og den kobler så direkte opp til kameraet. De to utveksler nå informasjon om ditt trådløse hjemmenettverk, og etter få sekunder er kameraet online. Opprett en spesiell Logitech-profil, og du er klar til å ta opp. Alle innstillingene av kameraet reguleres og styres via denne appen.

Logitech Circle 1
(Foto: Produsenten)

En kraftig magnet
Det man ikke umiddelbart kan se ut fra bildene av Circle, er at det kan fjernes fra basen og fungere helt trådløst. Det innebygde batteriet holder til tre timers kontinuerlig bruk eller opp til 12 timers standby. Basen fungerer både som lader og holder. I bunnen av den sitter en kraftig magnet. Det er godt tenkt, og gjør det utrolig lett å montere kameraet rundt omkring i huset, helt uten bruk av skruer eller verktøy. Flytt det når du har behov for det, og sett det ellers tilbake i holderen. Circle kan lett dreies til ønsket posisjon, på samme måte som selve basen kan rotere. Det hadde imidlertid vært hyggelig hvis de hadde hatt innebygde motorer som lot deg fjernstyre og dreie kameraet fra telefonen. Vel, man kan ikke få alt.

Data i skyen
I motsetning til lignende løsninger på markedet tar ikke Logitech Circle opp kontinuerlig. I stedet er kameraet konstant i en slags dvaleposisjon, og begynner først å ta opp når det registrerer bevegelse. Det fungerer fint; man slipper derfor å måtte se gjennom en mengde overflødige opptak, og sitter kun igjen med det som betyr noe. Via appen kan du lett gjennomgå de registrerte tidspunktene, og hvis du ønsker det, raskt se alle registreringer med den spesielle day brief-funksjonen. Du kan naturligvis også alltid logge inn via appen og se et live-bilde fra kameraet.

Logitech Circle 2

Annonse

Hvis du gjerne vil bli informert når det registreres bevegelser, er dette også mulig. Dessverre representerer lagring i skyen også det største ankepunktet ved Logitech Circle. Startprisen for selve kameraet er rimelig, hvis man sammenligner med andre løsninger på markedet. Fordi du ikke lagrer opptakene lokalt på eksempelvis en NAS, er du imidlertid bundet til Logitechs servere. Og den slags koster ekstra!

En dyr fornøyelse
De første 24 timene er gratis. Vi du lagre mer, og dermed kunne gå lenger tilbake, må du betale ekstra. Logitech kaller den servicen for Circle Safe. Her er to muligheter: Basic og Premium. Den første lagrer opptakene i 14 dager, og den andre i 31 dager. Til Premium får du dessuten med avanserte funksjoner som for eksempel ansiktsgjenkjennelse. Den kan registrere og fortelle deg hvem som kommer hjem til deg, og gi deg en advarsel hvis det registreres ansikter som ikke kan gjenkjennes. Det er smart, men samtidig litt ergerlig at det ikke er en del av standardpakken. Prisen for Circle Safe er per kamera, så det kan raskt komme opp i pris hvis du vil ha mer enn ett kamera montert.

Logitech Circle 3
(Foto: Produsenten)

Nattsyn og innebygde høyttalere
Da det er snakk om et vanlig overvåkningskamera, har Circle naturligvis innebygget nattsyn, og kan derfor fortsatt registrere når lyset er slukket. Den funksjonen gir god mening hvis du for eksempel monterer kameraet i barneværelset for å holde øye med om babyen sover trygt. Du velger selv kvaliteten på opptakene, og om du vil ta opp lyd eller ikke. Via en innebygget høyttaler i kameraet kan du til og med snakke gjennom mobilen og ut i rommet. Den innebygde dioden kan tennes og slukkes etter behov og behag.

Ingen Homekit-support
I en tid hvor flere og flere produsenter begynner å støtte Alexa, Google Home og Apple Homekit, er det ergerlig å registrere at Logitech Circle står helt utenfor, og bare kan styres med sin egen app. Logitech er imidlertid ikke alene om dette problemet, og det er fortsatt ganske nytt at kameraer også støttes av for eksempel Homekit. Flere produsenter er allerede på vei med nye kameraer som støtter de åpne plattformene, og det kunne vært hyggelig hvis Logitech fulgte med og åpnet opp.

Logitech Circle 4
(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Logitech Circle er et litt artig produkt som på flere områder er noe helt for seg selv. At det ikke har kontinuerlige opptak, kan ses på som både en fordel og en ulempe. Noen vil foretrekke oversikten, mens andre kanskje heller vil sortere selv, enn å stole blindt på programvaren. Kvaliteten på opptakene er gode, og det gir god mening at dataene lagres i skyen slik at man alltid kan gå tilbake og se om det har skjedd noe. Når det er sagt, er det ergerlig at man låses til en dyr abonnementsordning hvis man vil ha full funksjonalitet fra kameraet. At abonnementene gjelder per kamera, gjør absolutt ikke saken bedre. Til slutt hadde det vært hyggelig om Circle hadde vært litt fremtidsrettet, og dermed støttet Alexa, Google Home og Apple Homekit. Vi gidder ikke lenger å ha en app til hvert produkt. Det beste er jo når alt kan styres via en smart app. Vi håper det kommer med i en fremtidig oppdatering.

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Dette kan ingen andre nattbordlamper

4 espressomaskiner: Henger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel, og tanken er god

Overvåkning med øye på økonomien

Plass til alt

Robotstøvsuger med kunstig idioti

Nå rykker KI også inn i vaskerommet

Passer godt i et Yale smarthjem

Terrassedøra di fortjener denne

Smidig støvsuger går helt til kanten

Juletrelenke til hele året

Skarp og praktisk videoringeklokke