HomePod er virkelig forseggjort utseendemessig. En 360-høyttaler som sender lyden (omtrent) likt i alle regninger, og som man bare vet vil fungere sømløst straks man blar opp Home-appen på sin iPhone. Apple kan nemlig dette med stabilitet.
Det å legge til produkter man vil styre går ikke som smurt. For å legge til våre Philips Hue-lys, må vi skrive inn en 8-sifret kode, som står på esken et sted. Når det er sagt, så har Apple den mest stabile styringen av disse. Selv når Philips-serverne var nede og både Alexa og Google gikk i stå da vi prøvde å gjøre noe med dem, så spurte ikke Apple to ganger. Lyset ble rødt da vi ba om det!
Andre smarte produkter som vår iRobot Roomba støvsuger og Arlo overvåkningskamera må man derimot laste ned en uoffisiell HomeBridge for å få til å funke. Og selv Apple TV er det bare begrenset kontroll over. Lydnivå, pause, start, frem og tilbake. Du kan med andre ord ikke be den sette på et gitt program på Netflix, som både Google Home og Amazon Alexa kan (da med Chromecast og Fire Stick). Apple er rett og slett ikke i samme liga.
Lydmessig er Apple flere hestehoder foran både Google og Amazon sine høyttalere. Ikke minst takket være sin innebygde DSP som overvåker akustikken og tilpasser lyden deretter. Men tredjepartsprodusenter gir dem konkurranse lydmessig, og det holder ikke helt at Apple HomePod kanskje er den som låter best, når prisen er såpass høy og smartsystemet er såpass lite fleksibelt.
Konklusjon
Apple HomePod låter bedre enn de fleste smarthøyttalere vi har testet. Smartstyringen oppleves også meget stabil, nesten uten feil.
Dessverre er det ikke spesielt mange tredjeparts smartprodukter som støttes direkte, da må man ty til uoffisielle løsninger – som da nok ikke vil nyte samme stabilitet. Det er dessuten knotete å legge til de som faktisk støttes. Den rigide strukturen bak HomeKit tar en del av spenningen og moroa ut av greia.
Også i denne testen:
Amazon Echo (2nd Generation)
Klar tale
Med klokkeklar lyd på taleassistenten er det bare språkbarrieren som står imellom oss og de automatiserte arbeidsoppgavene.
Google Home
Den første på norsk
Google Home-systemet har enormt potensial, men som høyttaler er ikke dette den beste.
Hama Sirium 1400ABT
Større betyr ikke større lyd
Hamas minste Alexa-høyttaler er en del større enn Amazon Echo, men klarer likevel ikke å gi oss noe større lyd.
Sonos One
En smartere Sonos
Sonos One skal en vakker dag skal gi oss både Google Assistant og Amazon Alexa i én og samme smarthøyttaler. Men Google lar vente på seg.
Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
Konsert fra bokhylla
Marshall har mye kraftigere lyd enn konkurrentene, uten at det går på bekostning av balansen i lydbildet. Den gruser dem, ganske enkelt.
Harman Kardon Citation 100
Det peneste ytre
Dette er nok den peneste høyttaleren vi har sett i sin klasse. Harman Kardon Citation 100 klarer imidlertid ikke å dra lydmessig fordel av sitt større ytre.
Libratone Zipp Mini 2
Ser ut som en termos
Libratone går mot strømmen, og Alexa-høyttaleren Zipp Mini 2 ser ut som en termos. Den er bærbar, spiller musikk greit, og to kan kobles i stereo.
Kygo B9/800
Smarthøyttaleren kan svømme
Kygo er den eneste smarthøyttaleren vi vet om som du kan ta med deg i svømmebassenget.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser