Pixelmator skiller seg fra nesten all annen programvare, med en synlig bevissthet rundt design. Med flytende paletter og en skalerbar arbeidsflate, ser det nesten ut som Pixelmator svever i luften foran skjermen. Men det er ikke bare designet som er lekkert.
Verktøypalettene er forseggjorte med vakre ikoner og gjennomtenkte detaljer, og bak det tiltalende utseendet, er det en kraftig pakke man får for den lave prisen.
Det er fort gjort å avfeie Pixelmator som en lettvekter, og det er heller ikke her du finner de mest omfattende verktøyene til finjustering av alle regnbuens fargenyanser. Men det mangler ikke noe vesentlig her. De vanlige filtereffektene er på plass, det samme er grunnleggende farge-, kontrast- og lysjusteringene, men også finjusteringer er på plass.
Man kan også bruke predefinerte innstillinger på bildene, legge til en malerpalett for malerieffekter, eller transformere og flytte objekter. Står den røde bilen litt for langt til venstre i bildet? Da markerer man bare bilen som et flyttbart objekt, og drar den lengre mot midten på bildet. Pixelmator regner selv ut hva som skal fylle tomrommet etter bilen.
Som regel fungerer det bra, andre ganger må du gå inn selv og rette opp, men Pixelmator er lagt opp for at det skal være så enkelt som mulig å bruke. Det kan vi like, men viderekomne brukere vil fort finne begrensninger i antall valg man kan ta. Foruten å ha det moro med de mange effektene som er til rådighet.
Du kan også legge til grafiske elementer, sjablonger eller objekter ganske enkelt, og lage spreke layouter til web eller trykk. Det er også mulig å legge justeringer lagvis, lage sine egne forvalg for justeringer, og det går fort og sømløst på en nyere Mac.
Apropos Mac; Pixelmator finnes også for iOS, som en iPad, og man kan jobbe med de samme bildene på tvers av plattformene. På nettsidene finner man mange videoer som viser hva man kan gjøre for å få bedre bilder, og i likhet med de andre programmene her, kan Pixelmator lastes ned og prøves før man kjøper.
Pixelmator er ikke den kraftigste fotoprosessoren, men det er definitivt den lekreste. Tross det, er det ikke alle funksjonene som er like enkle å bruke, man støter fort på begrensninger hvis man vil dypdykke i bildene. For de fleste i målgruppen, er det likevel ikke noe å tvile på; Pixelmator er den billigste og morsomste fotoappen til Mac.
Også i denne testen:
Adobe Photoshop Lightroom 6
Fotografenes førstevalg
Photoshop for både amatører og proffer, og det beste valget for allround fotoredigering.
Macphun Aurora HDR 2017
For landskapsfotografen
Med Aurora HDR kan du gi bildene dine nytt liv, og sette ditt kunstneriske preg på dem.
Macphun Luminar
Vokser med oppgavene
Du finner neppe mer kompetent bilderedigering til prisen.
X-Rite i1 Display Pro
Se bildene bedre
Sørg for at fargene på skjermen er korrekte med skjermkalibrering.
Adobe Photoshop Elements 15
Elementær bilderedigering
Adobes enkleste er et godt sted å starte, men ikke noe for viderekomne.