Lenovos Yoga-serie med ultralette bærbare hybrid-computere har vært blant våre favoritter siden de første modellene ble introdusert for et par år siden. Yoga-navnet skyldes den spesielle formfaktoren, som innebærer, at skjermen kan bevege seg 360 grader rundt sin egen akse. Yoga kan altså gå fra å være som en normal bærbar laptop til å være foldet omvendt slik at den blir til et nettbrett. Midt i mellom finnes det et par opplagte skjermposisjoner, slik at maskinen i alt byr på fire forskjellige brukermodus.
Yoga Pro tilhører det øvre sjiktet av ultrabooks fra Lenovo, og vi var såpass begeistret for 2’eren i serien, at den vant vår stortest av high-end ultrabooks. Derfor hadde vi selvfølgelig gledet oss til å teste etterkommeren Lenovo Yoga 3 Pro som også er det første forbrukerprodukt basert på Intels splitter nye Core M-prosessor. Yoga 3 Pro står likevel ikke helt til forventningene, med skuffende resultat i våre benchmark-tester.
En Geekbench 3 score på henholdsvis 2.553 poeng (single-core) og 4.454 poeng (multi-core) er ikke bare dårligere enn forgjengeren, som med Intel Core i7 prosessor scoret henholdsvis 3.005 og 5.818 poeng i september-testen. Faktisk måler Lenovo Yoga 3 Pro dårligere enn samtlige maskiner vi testet den gang, selv om den befinner seg i samme prisklasse.
Batteritiden er heller ikke imponerende. Lenovo opplyser selv at batteriet skal kunne holde i 7 timer ved normal bruk, noe som stemmer bra med vår erfaring. Men 7 timer er heller ikke overveldende, når forgjengeren Yoga Pro 2 kunne levere opptil ni timers batteritid, mens den nyeste MacBook Air klarer nesten 12 timer!
Det skal nemlig ikke mye til, før viftekjølingen går amok. Det er alltid irriterende, men i dette tilfellet er det ekstra frustrerende fordi Intels Core M-prosessor egentlig er designet for å yte optimalt uten å bli for varm, nettopp for at slanke ultrabooks og hybrid-computere skal klare seg uten vifte. Lenovo Yoga 3 Pro har imidlertid en støyende vifte og ser ikke ut til å dra fordel av M-prosessorens «ninja-egenskaper».
Til gjengjeld er den nye hengselen med klokkerem-design mer fleksibel enn noensinne, og det er takket være denne at Yoga 3 Pro er blitt 17% slankere og 14% lettere enn forgjengeren. Dessverre har gått litt utover hvor robust maskinen føles. For eksempel gir skjermen etter og flekser hvis man vrir eller holder godt fast i den. Den slanke designen betyr også at tastene får veldig liten vandring når man trykker på dem, noe som påvirker ergonomien negativt.
Lyddelen er i det minste verdt noen rosende ord. Den har fått en vitamininnsprøytning i form av lydoptimaliserende software fra JBL. Skjermen er også av samme type (inklusiv touch-funksjonalitet) og har samme oppløsning som i Yoga Pro 2, med knivskarp bildekvalitet og deilig naturlig fargetemperatur. Alt i alt er Yoga 3 Pro dog litt av en skuffelse, spesielt ettersom den er noen tusenlapper dyrere enn forgjengeren.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser