TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Canon EOS 700D

Finpusset folkefavoritt

Canons bestselger har gjennomgått små oppgraderinger, men ser identisk ut med forgjengeren. Det gjør det like fullt til et godt kjøp.

Av / 12.09.13 - 13:27
Canon EOS 700D

Lyd & Bilde mener

  • Svært god oppløsning Kjapp skuddtakt Glimrende brukervennlighet Stillegående og presis fokus
  • Bildestøy på høy ISO Relativt moderat batteritid Treg hybridfokus i live view

Bortsett fra finpusset kosmetikk, er det ikke mulig å se forskjellen på nye EOS 700D og forgjengeren 650D. De deler samme 18 megapiksler bildebrikke og prosessor, og har samme vippbare pekeskjerm, søker og leverer samme stødige bildekvalitet. Denne oppskriften har vært vellykket på 650D, og det er kanskje grunnen til at Canon ikke har tuklet for mye med oppskriften på 700D.

Canons speilreflekser i mellomklassen – 600D, 650D, har solgt godt og er åpenbart populære kameraer i det store mellomklassemarkedet. Hvor de nærmeste konkurrentene er Sony A58 og A65, Nikon D5200 og Pentax K-30. Nylig erstattet av K-50.

Derfor har ikke Canon gjort mye annet enn å gjøre de kreative filtereffektene synlige på skjermen i live view-modus, forbedre overflaten på kamerahuset, og legge til den stillegående nye EF-S1-55mm zoomen. Som med en støysvak STM-motor, er utmerket til videoopptak, hvor autofokusering under opptak, er nærmest umulig å høre.

Kjapp og brukervennlig
Kameraet er fortreffelig oversiktlig. Læreterskelen er minimal og det er godt egnet for nybegynnere med lite erfaring. Den vribare skjermen gjør det enklere å holde kameraet i ulike posisjoner, når man fotograferer, og ikke minst når man tar opp video. Som man lagrer i full 1080p HD-oppløsning, for visning på TV-en i stuen.

EOS-700D-CREATIVE-BCK-VAM-OUT

Annonse

Et stort håndgrep trukket i myk plast gir et sikkert grep om kameraet, som er middels stort. Den optiske søkeren er ikke særlig stor, men den er lys og viser blant annet kameraets ni fokuspunkter. Med hydrid autofokus – både kontrastbasert og fasedetekterende, klarer kameraet fint å låse fokus selv i relativt lite lys. Med en skuddhastighet på 5 bps, og følgefokus, kan man fint få skarpe bilder på serieopptak, så lenge det er nok lys til at autofokusen klarer å henge med.

Som EOS 650D før det, er brukervennligheten svært god. Godt hjulpet av den utmerkede pekeskjermen, selvsagt, men også fordi alle funksjoner er tydelig merket og lett og nå med bare en hånd. Canon har tatt bort sperren på programhjulet, så nå kan man snurre det 360 grader så mye man orker.

Det man ikke får i 700D, er trådløs wi-fi, som ikke er innebygget. Men det støtter trådløse EyeFi minnekort. Som gjør det mulig å overføre bilder direkte fra kamera til nettbrett, smartmobil eller laptop.

Bildekvalitet
Fysisk er det lite som skiller mellom Canons nye og gamle 18-55mm. Akkurat som kameraet, er det innvendig det er gjort endringer. Den nye fokusmotoren er kjapp og stillegående. Definitivt det rette valget til 700D, så pass på at man ikke blir ”solgt” den gamle 18-55mm. Som er vesentlig tregere og bråker som et sagbruk når den fokuserer. Alternativt kan man gå for Canons fine 18-135mm, også den med optiske bildestabilisator og stillegående STM fokusmotor. Men da fyker prisen for kamera og objektiv opp i 9.000 kr.

EOS-700D-CREATIVE-TOP

Som EOS 650D før det, er bildedynamikken og fargegjengivelsen av høy kvalitet. Så vidt jeg kan se er det ingen teknisk forskjell i bildekvalitet mellom 650D og 700D. Det betyr treffsikker hvitbalanse og en lysmåler som sjelden bommer. Som ventet er også oppløsningen og skarpheten fremragende. Men detaljskarpheten kan erfaringsmessig bli enda bedre med skarpere optikk. For eksempel Canons sylskarpe og kompakte 40mm. Den kan faktisk leveres med EOS 700D. Da koster kombinasjonen omtrent det samme, som om man velger 18-55mm zoomen.

Bildestøy dukker opp allerede ved 800 ISO, men det er så marginalt nok til at man ikke ser det på utskrifter før man tangerer 3200 og nærmer seg 6400 ISO lysfølsomhet. Da er kornstøyen så grov og fargestøyen så tydelig at man bør etterbehandle bildene hvis man ønsker å lage forstørrelser.

Traust, men sikkert valg
Som i 650D, er bildekvaliteten fra 700D i toppklassen. Med den nye STM-fokusmotoren og hybridfokus i kombinasjon, er fokuspresisjonen forbedret. Den vippbare pekeskjermen er en praktisk løsning som også gjør kameraet mye enklere å bruke. Canon EOS 700D ligger i en prisklasse hvor konkurransen er beintøff, men lite tyder på at kameraet skal miste sin status som bestselger. For nybegynnere og viderekomne er 700D et gjennomført kamera, som leverer høy bildekvalitet i alle situasjoner. Et sikkert valg.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Navigerer med radar

Knallgodt budsjettkamera

Mikrofonen som fikk Marit Larsen tilbake i studio

Billig selfiedrone

Fire trådløse mikrofoner som gir deg proffe videoer

Helrått hybridkamera

Setter en ny standard

Canons beste kamera noensinne

Sånn skal det gjøres

Mellomformat med mer fart

Slik velger du riktig objektiv til kameraet

Kompakt og kompetent

Lyd & Bilde