TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: Bose QuietComfort 35 II

Fortsatt blant de beste

Bose har oppgradert markedets mest populære trådløse hodetelefon.

Av / 15.12.17 - 11:38
Bose QuietComfort 35 II

Lyd & Bilde mener

  • Fremdeles blant de mest bekvemme hodetelefonene, med topp støydemping. Som nå kan varieres og slås av. Lyden er den samme som før, altså god.
  • Fremdeles er det litt mangel på oppløsning i lyden. Dessuten er ikke Bose lenger best på støyreduksjon.

Med QuietComfort 35 overgikk Bose sine egne QuietComfort 25, som var markedets mest populære støydempende hodetelefoner inntil den trådløse versjonen kom. Nå har Bose QuietComfort 35 II kommet. Fremdeles med tilnærmet perfekt passform, og like sammenleggbare som før.

Variabel støyreduksjon

Det som skiller den nye utgaven fra den første er at støyreduksjonen endelig kan skrus av, med en helt ny knapp på venstre ørekopp. Det finnes også et mellomsteg, som slipper igjennom noe mer støy fra omgivelsene. Passer fint hvis du er i stillere omgivelser og synes det blir litt for tett med støyreduksjonen på maks. Med støyreduksjonen på maks er den identisk med den første versjonen av hodetelefonene.

Bose QuietComfort 35 II
Vi forventer at bestselgeren av Bose QuietComfort 35 II blir i svart farge, som med forgjengeren. Foto: Bose

 

Den er fremdeles blant markedets beste, men Bose må omsider se seg slått av Sony WH-1000XM2 i dette henseendet, som reduserer støy utenfra enda mer effektivt. I en uhøytidelig måling vi gjorde da vi testet Sonyene fikk vi konsekvent 3 dB lavere støygulv hos Sony enn Bose QC35, når vi sendte 80 dB rosa støy ut fra et par høyttalere. Som sagt er II-versjonen identisk på støyreduksjon, altså ikke fullt så effektiv som Sonyene.

Annonse
Bose QuietComfort 35 II
Eneste som skiller Bose QuietComfort 35 (t.h.) og QuietComfort 35 II (t.v.). er knappen på II-modellen, som brukes til å stille på støyreduksjonen. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Kan snakkes til

En annen helt ny funksjon er at QuietComfort 35 II kan snakkes til. Både Apples Siri og Google Assistant funker, men sistnevnte fungerer inntil videre bare hvis Android-operativsystemet på mobilen settes til engelsk språk. Undertegnede har iPhone og prøvde derfor med Siri. Det funker ganske greit. Ved å holde inne midtknappen på høyre ørekopp kommer stemmeassistenten frem, og jeg kan diktere Siri på vanlig vis. Få henne til å spille musikk fra en gitt artist, lese opp uleste meldinger, ringe personer på kontaktlisten eller til og med diktere eposter. Siri er fremdeles litt for dum og enkel til å være praktisk i de fleste situasjoner, men har du ikke hendene frie kan det være en grei måte å løse en oppgave på.

Bose QuietComfort 35 II
Bose QuietComfort 35 II er også tilgjengelig i sølvfarge. Foto: Bose

 

Lydlekkasje

Som med forgjengeren forsegler ikke Bose QuietComfort 35 II ørene i samme grad som en del andre lukkede hodetelefoner, for eksempel nevnte Sony-modell. Det gjør at folk rundt deg hører musikken i noe større grad, og dessuten at musikken ikke låter veldig bra om du skrur av støyreduksjonen. Men det gjør også at du ikke blir like svett i ørene etter en lang tog- eller flytur.

Lyden av Bose QuietComfort 35 II

Lydkvaliteten er identisk med den første versjonen. Med andre ord låter QC35 II meget bra. Bassen er fyldig og fin, også ved lavt lydnivå. Og det er slettes ikke overdrevent på noen måte. Bose funker aller best på elektronisk og rock, altså musikk med trøkk og energi fremfor akustisk musikk hvor oppløsning og luft mellom instrumentene er viktigere.

Bose QuietComfort 35 II
Med et tastetrykk på venstre ørekopp kan man justere støyreduksjonen på Bose QuietComfort 35 II. Foto: Bose

 

Ikke for det, akustisk musikk funker bra nok. Men både Sony WH-1000XM2, Sennheiser PXC 550 Wireless og B&O Beoplay H9 har bedre oppløsning i overtonene. Bose spiller imidlertid høyere, som er en fordel på musikk med lavt gjennomsnittlig lydnivå. For eksempel klassisk. Selv om det da mangler noe oppløsning til å gi den helt store eurekaopplevelsen på den typen krevende stykker.

Hadde håpet på mer

Etter å ha testet QuietComfort 35 II sitter jeg med noen tanker. På den ene siden er det betryggende at man ikke forandrer på en vinnende oppskrift. QC35 var jo tross alt de beste trådløse hodetelefonene med støyreduksjon da de kom. Og i sin andre generasjon er den ikke det spytt dårligere, og har til og med fått en smått etterlengtet funksjon, nemlig å slå av eller redusere støyreduksjonen. Og nå kan man til og med stemmestyre mobilen via hodetelefonene.

Det er likevel ikke til å komme bort fra at konkurrentene har gjort sine grep for å ta innpå forspranget til Bose. Med skjerpet lydkvalitet og stadig bedre støyreduksjon har konkurransen tilspisset seg, og når minst en konkurrent drar forbi både på støyreduksjon og lydkvalitet, så skulle vi ønske oss at Bose så sitt snitt til å ytterligere forfine sine kvaliteter. Tross alt er det ikke nødvendig med verken stemmestyring eller dynamisk støyreduksjon.

Konklusjon

Bose QC35 II har fått et par nye funksjoner. For det første kan nå støyreduksjonen reduseres eller slås av helt. Forgjengeren er alltid på maks, hvis man ikke bruker kabel.

Siste versjon har også fått stemmestyring som støtter både Apple og Android enheter. Sistnevnte bare på engelsk inntil videre, men vi prøvde litt med Apple Siri, og det funker like fint som å snakke direkte inn i en iPhone.

Sett bort fra de to funksjonene er QC 35 II identisk med sin forgjenger. Fortsatt veldig bra, og absolutt å anbefale. Har du derimot den første versjonen fra før, er det ingen grunn til å oppgradere. En småbleik oppdatering av en vinnermodell, er inntrykket vi sitter igjen med.

La oss håpe at QC45 er rett rundt hjørnet.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde