Asus Transformer Pad skal ha ros for testens høyeste skjermoppløsning (sammen med Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition) og en ytelse helt i topp kombinert med den medfølgende tastatur-dokken. Og så kan lagerplassen utvides helt opp til 128 ekstra GB.Minus
Til tross for at den på papirer er en fremragende skjerm er bildet litt for mørkt. Vi er også lei av den litt plastaktige byggekvaliteten. Og så mangler Transformer Pad mobilt internett.
Asus Transformer Pad skiller seg markant fra konkurrentene på et bestemt punkt. Nettbrettet leveres nemlig sammen med en tastatur-dokk, som inkluderer ekstra batteri, flere tilkoblingsmuligheter etc. Med dette ekstra batteriet får Transformer Pad en samlet batteritid på opp til 17 timer.
I tillegg har Transformer Pad på grunn av den høyere oppløsning på 2560 x 1600 piksler et skjermareal som er omtrent en fjerdedel større enn det på iPad Airs Retina-skjerm, som må nøye seg med 2048 x 1536 piksler, og det betyr selvfølgelig at det er plass til større bilder på Asus-skjermen. Pikseltettheten på Transformer Pad er med sine 299 ppi også høyere enn iPad Airs 264 ppi.
Men ser vi på film i HD-kvalitet kan vi ikke se forskjell på Retina-skjermen og den høyoppløste skjermen på Transformer Pad når det angår bildekvalitet, men det er heller ikke så rart da begge skjermene har et noe høyere pikselantall til rådighet enn man har bruk for når man skal vise video i HD eller Full HD.
Men selv om Asus-skjermen i kraft av en på papiret høyere oppløsning går av med seieren i forhold til Apples Retina-skjerm, er resultatet et annet i den virkelige verden. Skjermbildet på Transformer Pad er mørkere og knapt så lyssterkt, og ved avspilling av video opplever vi litt pikselering og artefakter. Vi vil også heller ha med iPad Air utendørs, for i solskinn må vi konstatere at Transformer Pads mørkere skjerm faller helt ut. Kameraet er middelmådig, vi trenger ikke si mer.
Det samme kan man heldigvis ikke si om lydkvaliteten, som absolutt er godkjent, selv om Asus SonicMaster-teknologi ikke kan hamle opp med nivået fra Sony Xperia Tablet Z.
Når det gjelder rå ytelse og hastighet er Asus Transformer Pad til gjengjeld nesten på nivå med iPad Air. I vår Benchmark test scorer iPad Air høyere i single-core testen, mens Asus nettbrett klarer seg litt bedre i multi-core testen (samlet sett er NVIDIA-prosessoren altså litt kraftigere enn Apples A7). I Browsermark 2.0 er det derimot iPad Air som med en score på 3610 mot Transformer Pads 3225, går av med seieren.
Det trekker litt ned at Transformer Pad er meget plastaktig bygget, kun støtter wi-fi og ikke kan fås i en versjon med mobilt internett.
Konklusjon
Transformer Pad er litt av et atomkraftverk med høy ytelse og testens høyeste skjermoppløsning. Dessverre gir det ikke fullt så god bildekvalitet som man kunne ønske seg. Vi er heller ikke begeistret for den litt plastaktige byggekvaliteten, og vi savner mobilt internett, som man bør kunne forvente som valgmulighet i ethvert nettbrett i dag.
Også i denne testen:
Sony Xperia Tablet Z
Sony viser vei
Sony Xperia Tablet Z er intet mindre enn en genistrek!
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition
Nesten i mål
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition er Samsungs beste nettbrett til dato, men likevel er vi ikke helt begeistret.
Microsoft Surface 2
Litt for uferdig
Microsoft Surface 2 er et av meget få nettbrett basert på Windows RT 8.1. Det er ikke helt uten grunn.
Apple iPad Air
Den ubestridte seierherre
Med iPad Air har Apple overgått seg selv – og alle konkurrentene.
Acer Iconia A3-A10
Halvgjort er ikke velgjort
Skal man konkurrere på pris er man nødt til å inngå kompromisser. Men Acer har valgt å kutte på de gale stedene.