Sony WF-C700N har en ganske rå batteritid på 10 timer i selve øreproppene, selv om etuiet bare har én ekstra opplading og dermed tar den totale spilletiden opp til gjennomsnittlige 20 timer. Aktiv støykansellering finnes i tillegg, og aktiveres denne, blir spilletiden i stedet 7,5 timer i proppene og ditto i etuiet.
Sony Headphones Connect er appen som gir tilgang til ulike lydinnstillinger og en 5-bånds grafisk EQ, som gir mulighet for å stille etter personlige preferanser. Du kan også skreddersy knappefunksjonene på proppene, for eksempel satte jeg knappen på venstre propp til å veksle mellom støykansellering og omgivelseslyd.
Sony har ikke inkludert den overlegne LDAC-kodeken, men med en algoritme de kaller DSEE forsøker øreproppene å gjenvinne tapt informasjon fra komprimert lyd.
Lyden av Sony WF-C700N
Rett ut av esken er lyden ganske god. Sangstemmer og instrumenter er klare, det låter bedre enn de fleste andre i klassen.
Selv liker jeg mer bass, men den må ikke ødelegge for mellomtonen. Derfor drar jeg ned litt ved 400 Hz, i stedet drar jeg opp Clear Bass, som Sony har døpt dypbassregisteret. I samme slengen trekker jeg noe ned ved 2,5 kHz og ørlite ved 6 kHz, for å gjøre musikken en anelse rundere.
Nå er stemmene veldig klare, uten at det noensinne blir skarpt. Jentegruppa med det ironiske navnet Boygenius står frem med klare stemmer, her hører man tydelig når det er Phoebe Bridgers eller de andre som har hovedvokalen.
Du får ikke stort bedre lyd enn dette, selv til dobbelt pris. Det du får for mer penger er først og fremst en bedre støykansellering, for der er det rom for forbedring.
Konklusjon
Om du ikke vil betale veldig mye penger for et par ørepropper, skal det godt gjøres å finne noe stort bedre enn Sony WF-C700N. Faktisk er lyden så god, at det omtrent bare er støykanselleringen som blir bedre om du dobler prisen.