Gaming
Konsoll-markedet har rykket nærmere 4K med Microsofts oppgraderte versjon av Xbox One og Xbox One X, som kom i slutten av 2017. Den sorte kraftkaren kaster noen imponerende flotte bilder opp på storskjermen, og river deg rundt i de villeste action-sekvensene. Neste generasjon har imidlertid allerede begynt å banke på døren, og vi forventer å se høyere framerates og enda mer finesser på skjermene i de nærmeste årene. I samme gate finner vi datamaskinene, som i dag primært dekkes av laptops. Både Nvidia og ATI er klare med nye generasjoner av grafikkchip-ene, og nerdene kan igjen skru innstillingene i yndlingsspillet på fullt. De bærbare versjonene av kortene kan naturligvis også brukes til spill, men det øker prisen betraktelig, på samme måte som bærbare spillmaskiner oftest er noe større, tyngre og støyende skramlekasser.
Smarte hjem
Det smarte hjemmet er fortsatt noe av det hotteste, og flere og flere produsenter kommer på banen med intelligente dingser. Det er her naturlig å spørre seg selv om det er grenser for hva som skal styres med en app, eller om vi ennå ikke har nådd taket? Uansett ser fremtiden lys ut. Stemmestyring begynner å bli mer utbredt, og Alexa og Google Assistant er endelig på vei til våre breddegrader.
Smartklokker
Selv om smartklokkene fortsatt lider av mange av de samme problemene som de gjorde da de først kom på markedet, jobber produsentene ufortrødent videre. Apple er fortsatt favoritten, men Samsung, Huawei og andre puster dem i nakken. Selv om batteritiden fortsatt er et problem, blir skjermene større og skarpere. Der smartklokkene virkelig har sin styrke, er evnen til å følge og registrere vår helsemessige tilstand. Beveger vi oss nok, og hvordan har pulsen det? Suppler med en smart vekt og få en utførlig dagbok over vekt og fettfordeling.
Mobiltelefoner
Vi må naturligvis ikke glemme den viktigste gadgeten av alle – mobiltelefonen. Tendensen i år er den samme som sist år. Større skjermer, raskere prosessorer og bedre kameraer. Skal vi være helt ærlige, er det langt mellom innovasjonene, og modellene begynner å ligne hverandre. Skjermen skal helt ut til kanten, hjem-knappen forsvinner fra fronten og erstattes av kamera-opplåsing. Huawei trakk imidlertid det lengste strået med introduksjonen av sin P20 Pro. I alt tre linser var det blitt plass til på baksiden – med fremragende bilder som resultat.