Når det handler om sikkerhetsutstyr til det smarte hjemmet, er det Arlo – og så er det alle de andre. Arlo, som opprinnelig var en del av Netgear, har laget overvåkningskameraer lenger enn de fleste, og de har et enormt utvalg.
Arlo Ultra 2 tar opp i full 4K-oppløsning. I bekmørke. Og både inne og ute. Likevel sitter det en bevegelsesfølsom LED-spot i kameraet, som kan belyse motivet i blendende hvitt. Bare for å understreke overfor ubudne gjester at de er oppdaget – og filmet.
Kameraet er i stand til å gjenkjenne personer, dyr og kjøretøyer. Man kan innstille hvert kamera om det skal reagere på en eller flere av disse tingene – samt på andre bevegelser. Et scenario kan være at kameraet i stuen skal reagere på personer, men ikke på dyr eller andre bevegelser som typisk ville være grener utenfor vinduet. Har man et kamera ved hoveddøren, kan det også innstilles til å gjenkjenne pakker som er blitt levert.
Arlo Ultra 2 er en av de dyreste overvåkningsløsningene til privat bruk. Og i tillegg til prisen kommer en månedlig abonnementspris som er det dobbelte av hva Google forlanger for en tilsvarende service. Arlo er imidlertid også en av de mest erfarne og velrenommerte leverandørene av overvåkning til hjemmet. Og i motsetning til for eksempel Ring – og for den saks skyld Google – har Arlo et plettfritt rykte når det gjelder behandlingen av kundenes data.
Der hvor Arlo Ultra 2 skiller seg ut fra konkurrentene – og Arlos andre egne produkter – er på videokvaliteten. 4K-kvalitet betyr at man får opptak hvor man har langt bedre mulighet for å se hva som egentlig foregår på bildet. Noe som var formålet med å sette opp overvåkningskameraer til å begynne med.