Men den ene store nyheten på S7 i 45mm størrelse er en ny og større skjerm, 0,2 tommer større – eller 20 prosent, og med enda bedre lesbarhet. Det merkes spesielt godt på tekst, men en del av de sekundære ikonene og symbolene, spesielt hvis man har valgt en veldig komplisert urskive, kan fremdeles fremstå som veldig små.
Uansett kan man velge hvor store tall og bokstaver skjermen skal vise, og på S7 har stand by-skjermen 70 prosent mer lys enn skjermen på S6.
Formfaktoren er den samme, men enda mer avrundet, og Apple har åpenbart ikke adoptert designet til dagens generasjon iPhone, med et mer kantet og stramt design.
Klokken har de samme sensorene som S6, altså de som måler puls, hjerterytme og oksygen i blodet. Sensorene varsler om unormale avvik på hjerterytmen, og som før kan den varsle 113 dersom man faller om, eller stuper over styret på sykkelen og ikke reiser seg igjen.
Hvis man har brukt en Apple Watch tidligere, er det ingen overraskelser på S7. Bortsett fra at skjermen er større. Skjermen fyller enda mer, og kantene – bezelen – er mye smalere her enn på en S7, for ikke å snakke om en S5 eller en SE-modell.
Den roterbare og trykkfølsomme kronen kan brukes for lynrask navigering i apper og innstillinger. Den store skjermen – som har fått et par urskiver som er eksklusive for S7 – er den beste på noen Apple Watch, og man kan enkelt diktere beskjeder, dele bilder, og med større taster og skjermknapper er den også den best brukervennlige Apple Watch hittil.
Apple Watch S7 er fortsatt den beste smartklokken. Det er ikke mange forbedringer her sammenlignet med Apple Watch S6. Den har også EKG- og oksygenmåling, og de samme treningsmodusene tilgjengelig i watchOS 8.0, men for de med en eldre Apple Watch vil S7 være en stor oppgradering. Den store skjermen og den forbedrede navigeringen er et stort pluss, og S7 viser hvorfor Apple lykkes bedre med smartklokker enn de fleste.