Sony har tidligere vært testvinner med sin X-serie av bærbare høyttalere, og forgjengeren SRS-XB30 fikk også fin karakter av oss. Nye SRS-XB32 har fått oppdatert utseende med smartere plassert belysning, som dessuten er rundstrålende. Fronten har fått en mykere tøyfront i stedet for metallgitter, og chassiset er ikke like firkantet. Den kan også fås i fem ulike farger. Hyggeligere rett og slett. En mer praktisk oppdatering er at den er enda mer beskyttet mot støv og vann.
Finesser og lyd
Som tidligere nevnt, sitter LED-lampene nå rundt kantene og går ut på sidene. Lampene blinker og pulserer i takt med musikken, noe som faktisk er mer stemningsskapende enn man først kan tro. Bak luken på baksiden finner vi ladekontakten, som dessverre er mikro-USB i stedet for USB-C som moderne mobiler bruker. Det finnes også en ladekontakt til mobilen samt Aux-inngang for eksterne lydkilder. Der sitter også noen knapper for å styre finessene.
Men det er bedre å styre høyttaleren fra den noe rotete Sony Music Center-appen. Her kan man stille inn lysshowet, pare mange høyttalere for større lyd eller aktivere de dumme Party Booster-lydeffektene. Extra Bass og Live derimot gir god kontroll på lyden, og man kan også benytte manuell equalizer. Med Fiestable-appen kan man leke DJ og få bevegelskontroll på skjermen.
Sony vet hvordan man klemmer ut bra lyd av små høyttalere, men her har de dessverre gått i fellen med altfor mange valgmuligheter. Avhengig av hvilke effekter og lydprofiler man har angitt, kan det enten låte utmerket eller ikke. Det kan gi en noe hvass eller diffus lyd. Man må eksperimentere ut fra den sjangeren man helst spiller. Man kan i det minste ikke klage på volumressursene eller bassgjengivelsen, som takket være passiv radiator er betydelig.
Konklusjon
Som tidligere tester har vist, er Sony dyktige på å bygge små høyttalere med bra lyd. SRS-XB32 har lengst batteritid, og nå har Sony også gjort den mer robust. Så hvor skiller man seg ut i mengden? Partyfunksjoner! Dessverre virker det som Sony vil utforske alle muligheter samtidig, noe som gjør at det blir litt overveldende med alle lysshowene, lydeffektene og lydinnstillingene. Men selv om man ser bort fra alt det, er det ingen tvil om at SRS-XB32 låter utmerket i sine beste stunder.
Også i denne testen:
JBL Charge 4
Bra har blitt bedre
Takket være bedre lydkvalitet og lengre spilletid nærmer JBL Charge 4 seg perfeksjon.
LG Xboom Go PK3
Mindre, men tåler mer
Minste Xboom Go-modellen ser kanskje ikke like kul ut som storebrødrene, men er tøffere.
Marshall Stockwell 2
For rockere på farten
Marshalls reisehøyttalere har endelig fått vannbeskyttelse, og låter bedre enn noensinne.
Ultimate Ears Wonderboom 2
Et potent sjarmtroll
La ikke det søte utseendet lure deg, Wonderboom 2 har overraskende potent lyd.
Urbanears Rålis
Hage-høyttaleren
Stort er ikke alltid bedre, viser Rålis, som ikke trumfer konkurrentene lydmessig.