TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: LG G7 ThinQ

En anonym utfordrer

LG G7 ThinQ gjør det aller meste bra, men har få virkelig imponerende finesser.

Av / 12.06.18 - 12:50
LG G7 ThinQ

Home mener

  • Rask! Lyssterk skjerm. Høylytte høyttalere. Utmerkede bilder i mørke.
  • Intetsigende design. AI-kameraet er uberegnelig.

En gang i tiden var LGs G-serie kul og nyskapende, med mange tekniske nyheter eller modige eksperimenter med modulær oppbygning. Fjorårets G6 var en avsporing fra dette, med en bra, men ganske tradisjonell mobil. Nye LG G7 ThinQ har latt vente på seg, noe som ga forhåpninger om noe spennende. Men den viser seg heller å være en forsiktig oppdatering med noen få finesser som skiller seg ut. ThinQ er LGs nye merking, som de benytter på alle sine produkter som har AI-funksjoner, uansett om det er en vaskemaskin eller en mobiltelefon.

Utseende og konstruksjon
Alle årets Android-mobiler virker å være støpt over samme lest, med en skjerm som går nesten helt ut i kantene, og en “flik” for selfie-kameraet. Akkurat som iPhone X. På baksiden finner vi fortsatt doble kameraer, om enn over hverandre i stedet for ved siden av hverandre. Samt en godt plassert fingeravtrykkleser. I Skandinavia må vi nøye oss med enten den svarte eller den blå modellen, hvor sistnevnte er mest spennende med sitt skimrende ytre. Telefonen føles velbygd, og er støv- og vannbeskyttet, ifølge IP68, men har også blitt testet til militær standard for robusthet.

LG G7 ThinQ 1
Foto: LG

 

Skjerm
Med en virkelig høyoppløst skjerm, er det den mest detaljrike vi har sett siden Sony Xperia XZ Premium. Fargegjengivelsen er bra til å være en LCD-skjerm, og den er til og med HDR-kompatibel. Men man får ikke samme svartnivå og trykk i bildet som fra en OLED. Dens partytrick er lysstyrken, som kan gis et ekstra kick for å nå opp til 1000 nits. Det er praktisk for å tilfeldig kunne lese skjermen i sterkt sollys, men den går raskt tilbake til mer normalt nivå.

Kamera
Som på tidligere mobiler bruker LG det ekstra kameraet som en vidvinkellinse. Det er ytterst anvendelig for å fange mer av utsikten, eller for å ta gruppebilder uten å måtte gå bakover. Den mest håndfaste AI-funksjonen er kameraets gjenkjenning av objekter for å optimere innstillingene. Når det fungerer, vel å merke, og selv da blir bildene ofte unaturlig overdrevne. I riktig dårlig lys aktiveres Super Bright Mode, men den kan også slås på manuelt.

Annonse

Slike gimmicker har vi sett før, men på G7 fungerer det overraskende bra. Kameraet slår sammen flere piksler for å øke lysfølsomheten, noe som imidlertid minsker oppløsningen. Men resultatet kan faktisk måle seg med kamerakongen Huawei P20 Pro. HDR-bilder får litt vel lyse skygger. Det er mulig å få bra bilder selv i normale situasjoner, men resultatet blir litt uberegnelig hvis man bruker AI-modusen. De blir bare ikke like bra som hos de beste mobilene.

LG G7 ThinQ 2
Vidvinkellinsen gjør det enklere å ta gruppebilder og panorama. Foto: LG

 

Lyd
Det som virkelig skiller G7 fra mengden, er høyttaleren. Hele det innvendige rommet brukes nemlig som resonanskammer, noe som gjør at den spiller betydelig høyere enn andre mobiler. Legger man den på et bord, forsterkes også bassen, og det blir virkelig flott å høre på. Men LG har som tidligere også satset på bra lydkretser, nå også med DTS-X-støtte. Takket være at de har beholdt hodetelefonutgangen, kan man få en virkelig bra surroundlyd når man ser på film.

Bruk
Akkurat som Samsung har LG plassert en dedikert knapp på siden for å aktivere stemmeassistenten. Heldigvis slipper man den elendige Bixby, og får den betydelig mer anvendelige Google Assistant. Med et dobbelttrykk starter man Google Lens og dens bildeanalyse samt gjenkjenning av objekter. Knappen kan dessverre ikke programmeres om til andre funksjoner, selv om LG uttaler at de vil være åpne her om tilstrekkelig mange etterspør det.

Ytelse
Takket være den nyeste Snapdragon-systemkretsen, som kjører i litt høyere hastighet, samt et raskt minne, presterer G7 helt utmerket. Det er faktisk en av de raskeste mobilene vi har testet i år, og må bare se seg slått av OnePlus 6. Derimot er batteritiden ganske gjennomsnittlig, men heldigvis støttes både QuickCharge og trådløse QI-lading.

Konklusjon
Problemet for LG er at G7 ThinQ ble sluppet sist av årets flaggskipmobiler. Derfor er det litt vanskelig å bli imponert over ytelse, skjermstørrelse eller andre ting som vi allerede har sett hos konkurrentene. Det den gjør bedre, er at skjermen er virkelig lyssterk, at den tar de beste bildene i svakt lys, og at høyttaleren behersker høyt volum. Derimot er AI-kameraet litt upålitelig. Objektivt er det ingen større feil på mobilen, den er faktisk fullt i klasse med de beste på mange områder. Men den ser litt anonym ut, og mislykkes med å skape en virkelig wow-faktor som gjør at man utvilsomt kjøper den i stedet for noen annen. Konkurransen er hard.

Karakter
LG G7 ThinQ
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

Lyd & Bilde