Sony har en lang tradisjon med å levere gode TV-er der bildekvaliteten er satt i fokus. Vi har ennå testvinneren fra 2017 (55XE9005) friskt i minne, og det er disse prestasjonene nykommeren XF9005 nå skal forsøke å kopiere.
Brukervennlighet og finesser
I likhet med Philips har Sony lagt sin lit på Android som smart operativsystem. Vi synes imidlertid at Sony har greid å integrere sine egne menyfunksjoner bedre enn Philips har. Fjernkontrollen er også bedre med raskere respons fra knappetrykkene. App-utvalget er som Android-TV-er flest, med mulighet for å strømme innhold fra mobilen via innebygd Chromecast. Sony XF9005 har også en egen Game Mode, hvor vi målte forsinkelsen til ca. 35 millisekunder.
Bildekvalitet
Noe av det som skilte fjorårets Sony-modell fra konkurrentene var det suverene LED-baklyset, som ga uovertruffen kontrast og lyskontroll. Sony har beholdt dette på årets modell. I tillegg har de utstyrt XF9005 med samme bildeprosessor som du finner i OLED modellene (X1).
Sony-prosessoren går for å være en av de beste ”bildemotorene” på markedet, og det er lett å se hvorfor: Bravia XF9005 leverer testens soleklart beste fargegjengivelse, full av kruttsterke nyanser. Skarpheten er også suveren: Her kan du omtrent se hvert minste lille gresstrå på banen, og det er lett å følge med på spillet, selv når kameraet panorerer. Sony-skjermen har en dedikert sport-modus som ser helt utmerket ut, uten å overdrive fargemetningen. Det eneste som trekker litt ned, er den relativt snevre innsynsvinkelen.
Bravia XF9005 sier ikke nei takk når film og serier står på menyen heller. Her kommer det overlegne svartnivået til sin rett. Med skikkelig LED-baklys har den veldig god lokal kontrast og lyskontroll, med evnen til å være mørk der det kreves, og samtidig smelle til med skikkelig lysstyrke. Dermed er den som skapt til å gi ekstra futt til HDR-filmer fra UHD Blu-ray, så vel som Netflix-innhold som Stranger Things eller Star Trek: Discovery.
Lydkvalitet
Sony XF9005 har et nokså enkelt lydsystem med standard undermonterte høyttalere. Lyden er ikke noe spesielt å skrive hjem om. Det låter ganske innestengt, uten særlig bass eller dynamikk. Ingen tvil: Denne TV-en trenger en lydplanke for å yte det flotte bildet full rettferdighet.
Konklusjon
Sony 65XF9005 er blant de dyrere modellene i testen, men i dette tilfellet er det virkelig verdt det. Utfordreren fra Sony er den eneste som behersker alle TV-disipliner (sport, spill, film og serier) uten å vakle. Det knallsterke LED-baklyset gir rikelig kontrast til alt av TV-innhold. Sony er også blant de beste når det kommer til bevegelser. Den følger handlingen på banen uten å miste fokus, og henger med på selv de hurtigste vendinger. En forrykende god allround-TV, og en verdig vinner av VM-trofeet!
Også i denne testen:
LG 65UK6950
Fin til sport og spill
LG-skjermen fungerer bra til sport, og kan skilte med lynrask respons til glede for gaming-entusiastene.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
En fulltreffer
Med 65Q6F får du mange av detaljene fra Samsungs toppmodeller i en rimeligere innpakning.
Philips 65PUS8303
Klar for opprykk
Med denne Philips-modellen tar vi et klart steg oppover på kvalitetsskalaen.
LG 65SK7900
Best med ball
LG 65SK7900 er en flott TV til sport og spill, men ikke den beste til filmkosen.
Panasonic TX-65FX700E
Holder koken
Panasonic har tradisjon for å lage vel sammenskrudde TV-er med naturlig bildekvalitet, og den nye modellen i FX700-serien er ikke noe unntak.
LG 65SK8500
Topp TV med stjernenykker
Toppmodellen fra LG er en knakende god TV på mange måter, men den har også noen utfordringer.
Philips 65PUS7363
Stang ut
Philips-skjermen har mange gode egenskaper, men det rekker ikke til pallplassering for 65PUS7363.