Deltaker nummer 2 fra Philips er en litt mer påkostet variant. 8303-serien har en mer eksklusiv og tillitvekkende finish enn 7363. TV-en er tyngre, alt virker litt mer solid skrudd sammen, og foten av pleksiglass gir en luksuriøs følelse.
Brukervennlighet og finesser
I likhet med andre Philips-modeller er dette en Android-basert smart-TV (7.0 versjon), som med tid og stunder kan oppgraderes til å støtte Google Assistant stemmestyring. En annen fiffig finesse er muligheten til å fjernstyre Philips Hue LED-lyspærer. Disse kan attpåtil brukes til å utvide Ambilight-lyset til hele rommet om man ønsker. Philips 65PUS8303 bruker for øvrig samme type tosidige fjernkontroll som 7363, og har en egen spillmodus med forsinkelse på 30 millisekunder.
Bildekvalitet
65PUS8303 kommer med et oppgradert 100 Hz ”Nano-LED” LCD-panel, levert av ingen ringere enn LG Display. Den bruker også Philips sin velkjente og kraftfulle P5 videoprosessor (angivelig den samme som sitter i high-end modellen OLED873). Alt dette merkes også på bildekvaliteten i praksis: Philips-skjermen har en meget jevn lysfordeling, uten synlige ujevnheter, lyse flekker eller lignende. Innsynsvinkelen er også god takket være IPS-teknikk.
Philips leverer bra ytelse i det vi setter Premier League på menyen. Bevegelsene er glatte og sømløse, uten støyproblemene vi så på 7363. Fargegjengivelsen er også knallsterk, uten å bli altfor overdreven. Helt klart en glimrende TV til sport og spill!
Når det kommer til kveldskos og filmtitting, har ikke Philips like overbevisende kontrast som bak-LED skjermene fra LG og Sony, men den klarer seg bra mot de øvrige konkurrentene. Ambilight-lyset bidrar også til å heve opplevelsen av kontrast en god del, fordi den lyser opp bakveggen i lys som matcher. Totalt sett leverer Philips derfor en av de flotteste bildeopplevelsene i testen.
Lydkvalitet
Som seg hør og bør for en litt dyrere modell, har Philips 65PUS8303 også et litt kraftigere lydsystem med ekstra basshøyttaler på baksiden. TV-lyden er krystallklar og kan spille høyt uten plagsom forvrengning. Her får man også skikkelig pondus og brystklang i stemmene, så vel som mer futt i publikumsbruset. En klar forbedring mot de rimeligere TV-ene i testen.
Konklusjon
Med denne Philips-modellen tar vi et steg opp i pris, og det merkes på bildekvaliteten også. Her får du bedre skarphet, bedre farger og glattere bevegelser enn de litt rimeligere modellene. Lyden er også en klar forbedring. Alt dette gjør Philips 65PUS8303 til et anbefalt kjøp i premium-klassen.
Også i denne testen:
LG 65UK6950
Fin til sport og spill
LG-skjermen fungerer bra til sport, og kan skilte med lynrask respons til glede for gaming-entusiastene.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
En fulltreffer
Med 65Q6F får du mange av detaljene fra Samsungs toppmodeller i en rimeligere innpakning.
LG 65SK7900
Best med ball
LG 65SK7900 er en flott TV til sport og spill, men ikke den beste til filmkosen.
Panasonic TX-65FX700E
Holder koken
Panasonic har tradisjon for å lage vel sammenskrudde TV-er med naturlig bildekvalitet, og den nye modellen i FX700-serien er ikke noe unntak.
Sony KD-65XF9005
God som gull!
Toppscoreren fra Sony koster litt mer enn konkurrentene, men gå’ta banen for et bilde den leverer!
LG 65SK8500
Topp TV med stjernenykker
Toppmodellen fra LG er en knakende god TV på mange måter, men den har også noen utfordringer.
Philips 65PUS7363
Stang ut
Philips-skjermen har mange gode egenskaper, men det rekker ikke til pallplassering for 65PUS7363.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser