Toppmodellen til Pioneer har en imponerende utstyrsliste, og tilbyr strømming av alle kjente musikktjenester på hele tre måter: Chromecast, DTS Play-Fi og FlareConnect, som fungerer sammen med andre utvalgte produkter fra Pioneer og Onkyo.
Men der hvor de andre receiverne er fremtidsrettet med utvidet lydreturkanal (eARC), som gjør at man kan forbikoble hele problemet når det kommer ukompatible videoformater i fremtiden, har ikke SC-LX901 denne muligheten.
Oppsett og brukervennlighet
Pioneers automatiske høyttalerkalibrering heter MCACC Pro. For å kunne senere velge mellom ulike lydkarakteristikker må ulike lydsignaturer lagres i hvert sitt minne: Front Align, All Channel Adjust eller Symmetry, som tilpasser høyttalerne parvis. Alle målinger av alle høyttalere gjøres om igjen for hvert minne man har valgt å lagre i, som gjorde at vi måtte vente en halvtime på at receiveren skulle gjøre seg ferdig.
Basshåndteringen er simpel. Man kan ikke sette ulike delefrekvenser, men må velge en felles delefrekvens til alle høyttalerne. Vi vil ha 80 Hz deling på alle høyttalerne bortsett fra de i taket, som bare går til 110 Hz. Nå må også disse få bass ned til 80 Hz, som ikke er helt optimalt.
Ellers funker musikkstrømming meget fint, personlig liker jeg Chromecast godt, som gjør at jeg kan bruke tredjepartsappene jeg er vant til.
Lydkvalitet
I vårt rom låter Symmetry høyttalerkorreksjon best. I korrigert tilstand er det mer guffe i bassen med Pioneer enn de andre. Basseffektene på Deadpool er ganske ekstreme. Til tider er det nesten litt i overkant, men du verden så tøft! Dialogene er klart gjengitt, lydbildet er stort og åpent, og Atmos-effektene kommer til sin rett.
Slåsscenen på slutten av filmen er spekkfull av action, og orkestermusikken i bakgrunnen av det hele er det glimrende kontroll på. Det låter ekte når sverd klirrer, og det braker heftig i containere som sklir nedover en veltet helicarrier på i slutten av filmen. Det rister i buksebeina, dette er steintøft!
Musikk låter også meget bra, uansett antall kanaler. Men Pioneer må se seg slått på målstreken av Marantz SR8012 hva oppløsning angår.
Konklusjon
I dette kvalitetssjiktet er det en selvfølge at lydkvaliteten er god. Og Pioneer skuffer ikke. Det låter glimrende uansett film- eller musikkmateriale, og det er rikelig med kraft til å dundre løs i hjemmekinoen. Dette er en lydkvalitet kombinert med en oppløsning som du rett og slett ikke får under 20.000 kroner.
Når det kommer til brukervennlighet har derimot Pioneer en vei å gå. Den er tungrodd og rigid, med et par skavanker som gjør den vanskelig å elske.
Også i denne testen:
Yamaha RX-A3070
Underholdende kraftplugg
Yamaha står på trygg grunn, med et flaggskip kraftig nok til å rive tak i buksebeina.
Marantz SR8012
Ballerina med bazooka
Marantz’ aller første 11-kanals receiver er så bra at alt annet blekner.
Denon AVR-X6400H
Danser i skyene
Denon har fulgt med i timen, med en ny toppreceiver som er like enkel å bruke som den er vellydende.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser